Καπνός τα μεγαλεία του Γ. Πρετεντέρη

Χωμένος και μόνος πλέον αλωνίζει στη συχνότητα του Θ. Αναστασιάδη, αφήνοντας κάθε πρωί σε γενναίες δόσεις τον ρατσισμό, τον αντικομμουνισμό και τον σεξισμό του ο ξεπεσμένος σταρ της τηλεόρασης, Γιάννης Πρετεντέρης.
Από εκπρόσωπος πασών των κυβερνήσεων, των καναλαρχών και των επιχειρηματιών, που έβγαινε στο γυαλί αυστηρός, καλοσιδερωμένος και καλομακιγιαρισμένος, έγινε τώρα το κλοτσοσκουφάκι των Μαρινάκη-Αναστασιάδη. Ο λατρεμένος του Λαμπράκη και του Στ. Ψυχάρη ασχημονεί καθημερινά στη αγοραία γλώσσα του πεζοδρομίου. Οι καυτές εμφανίσεις του στα γήπεδα και το μίσος του για την Αριστερά έχουν σημαδέψει εξάλλου το φτωχό σε σπουδές «δημοσιογραφικό» βιογραφικό του.

Αν το ΕΣΡ έκανε τη χάρη των μεγαλομετόχων του Mega...

Και την έκανε τη χάρη λοιπόν και τους έδινε την άδεια να συνεχίσουν όπως έχει, μέχρι να βγουν οι θεματικές άδειες από φθινόπωρο και βάλε. Τι θα γινόταν όμως μέχρι τότε ή και αμέσως μετά;
Θα πλήρωναν οι μέτοχοι τα χρωστούμενα στον κόσμο;
Θα έβαζαν το κανάλι ξανά σε κανονική λειτουργία;
Θα έκαναν συμφωνία με τις τράπεζες;
Θα προχωρούσαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως προχωρούν αδιαλλείπτως εδώ και τρία χρόνια;
Και αν ήταν να πραγματοποιήσουν όλα τα παραπάνω, τι διάολο περίμεναν 20 μήνες;

Εθνικός ευεργέτης για τη Ν.Δ. ο Ιβάν Σαββίδης....

Για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες του στην Ελλάδα» με ειδικό προεδρικό διάταγμα πολιτογραφήθηκε Ελληνας υπήκοος το 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά ο εκ Ρωσίας επιχειρηματίας.

Μπορεί η Ν.Δ. να βρίσκεται σήμερα στα χαρακώματα με τον Ιβάν Σαββίδη, η εισβολή του οποίου με πιστόλι στο γήπεδο της Τούμπας προκαλεί αποτροπιασμό, όμως είναι η ίδια που επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά του έδωσε γην και ύδωρ.
Το 2012, με πρόταση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, του προσέφερε την ελληνική ιθαγένεια με την κατ' εξαίρεση διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, αναγορεύοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ σε εθνικό ευεργέτη.

Πλήρης κάλυψη από Ν.Δ. στον Στουρνάρα

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπερασπίστηκε η Νέα Δημοκρατία δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.
Με αφορμή τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση Novartis, η Ν.Δ. πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό και νυν επικεφαλής της ΤτΕ.«Ο κ. Στουρνάρας έκανε δήλωση. Ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσιες θέσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να θεωρείται ασυνήθιστο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να διαλυθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της σήψης και της διαφθοράς

Για έναν «βρώμικο οικονομικό και πολιτικό πόλεμο των προέδρων-βαρώνων του ποδοσφαίρου» κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει ότι δεν έχουν απολύτως καμία αξία οι δηλώσεις της κυβέρνησης για «δήθεν κάθαρση» του ποδοσφαίρου και εκτιμά ότι κανένα θεσμικό πλαίσιο δεν πρόκειται να εξυγιάνει το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:

Αναζητώντας προοδευτικές συμμαχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του Σαββάτου, θα ολοκληρωθεί η διμερής διεθνής συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ, με θέμα το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και την προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων, που ξεκινάει την Παρασκευή στην Αθήνα.
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και δεξαμενών σκέψης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Επίσημη πρώτη για το Κίνημα Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, ξεκινάει επισήμως την πορεία του μέσα από το ιδρυτικό του συνέδριο που λαμβάνει χώρα σήμερα (Παρασκευή) και αύριο (Σάββατο) στο ΣΕΦ.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου ξεκινάει με την ομιλία της επικεφαλής του νέου φορέα, Φώφης Γεννηματά, και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από προσκεκλημένους όπως οι Γιάννης Δραγασάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Βασίλης Λεβέντης.
Όλα αυτά μπροστά σε περίπου πέντε χιλιάδες συνέδρους και με νωπή την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για διορισμό (κι όχι εκλογή) των νέων οργάνων.