Ρίγα: Ρωσοουκρανική κρίση στο επίκεντρο- Επαφές Τσίπρα για εξεύρεση πολιτικής συμφωνίας (Φωτό+Βίντεο)

Δύο Ρώσοι στρατιώτες που συνελήφθησαν στην Ανατολική Ουκρανία παραδέχτηκαν ότι υπηρετούν στο ρωσικό στρατό, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.
Ο Οργανισμός στόχος έχει να εμποδίζει και να διαχειρίζεται συγκρούσεις στην Ευρώπη.

Η πρόταση της Ελλάδας για συμφωνία. Τι προβλέπει για συντάξεις, ΦΠΑ. Διαψεύδονται νέα μέτρα

Στη δημοσιότητα οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για επίτευξη συμφωνίας την ώρα που ξεκινούν στο Brussels Group οι διαδικασίες συγγραφής του τελικού κειμένου. Συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με τους ηγέτες της ΕΕ

Ξεκινούν σήμερα στο Brussels Group στις Βρυξέλλες οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών

Ισχυρός σεισμός δυτικά της Ζακύνθου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:30 δυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47 νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Ταλαιπωρία για τον πρωθυπουργό-Με C-130 και χωρίς… ανέσεις στη Ρίγα..Στη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός

Τα δύο πρωθυπουργικά αεροσκάφη βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης και ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να πετάξει ως τη λετονική πρωτεύουσα, με C-130.


Το κυβερνητικό επιτελείο, ενημερώθηκε αργά για την συγκεκριμένη εξέλιξη και όταν προσπάθησε να βρει εισιτήρια για αεροπλάνο της γραμμής και μέσω Βιέννης, δεν τα κατάφερε καθώς είχαν εξαντληθεί.

Αποκλείει επιστροφή της Ρωσίας στην «Ομάδα των 7» η Μέρκελ

Αν δεν συμμορφωθεί η Ρωσία δεν είναι πιθανή η επιστροφή της στην Ομάδα των 7, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη γερμανική κάτω Βουλή

Εξηγήσεις για τη σχέση με τη Ρωσία ζήτησαν οι Αμερικανοί

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, το πρόγραμμα του οποίου άλλαξε μετά τη ματαίωση της συνάντησής του με τον ομόλογό του Άστον Κάρτερ, επανέλαβε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρόεδρος στο ΔΣ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πρόεδρος στο ΔΣ του "Ελευθέριος Βενιζέλος" αναλαμβάνει ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΔΝΤ, γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου. Είναι καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εκπληκτικό εξώφυλλο του New York Times Magazine για την Ελλάδα (Photo)

Η συμφωνία μοιάζει να πλησιάζει και ακόμα και τα δημοφιλέστερα έντυπα όλου του κόσμου, ασχολούνται με το ελληνικό θέμα και τον φόβο για την έκβασή του.
Το New York Times Magazine, κυκλοφορεί με ένα εξώφυλλο, αφιερωμένο στην Ελλάδα και την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Βαρουφάκης: «Θα δώσουμε προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επανέλαβε απόψε μιλώντας στο δελτίο του βρετανικού Channel 4, ότι η Ελλάδα θα έδινε προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων και των μισθών τον επόμενο μήνα, σε περίπτωση που δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια προκειμένου να πληρώσει ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς δανειστές.

ΑΝΕΛ: Το γκρίζο Ποτάμι αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα για τη χώρα μας

Βολές κατά του προέδρου του Ποταμιού εξαπέλυσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον για μόνιμη «κρίση μεγαλείου». Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «το γκρίζο Ποτάμι κατάφερε να δικαιώσει στο μέγιστο βαθμό την πεποίθηση πως αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα για την πατρίδα μας» με αφορμή την επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Tanja Milevska: Οι περισσότεροι Σκοπιανοί θα προτιμούσαν δουλειές από ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν εναντίον του Νίκολα Γκρούεφκσι, ενώ έστησαν σκηνές στο κέντρο της πόλης, ανακοινώνοντας πως θα αναμείνουν την παραίτησή του. Τι συμβαίνει στην πΓΔΜ, πώς η κυβέρνηση περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών και ποια είναι η ταυτότητα του κόμματος της αντιπολίτευσης. Μια δημοσιογράφος από τη χώρα, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις μας, ακόμα και για το καυτό ζήτημα του ονόματος

Λάθος χωρίς σκοπιμότητα η αναφορά του γγ του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ ως Μακεδονία

Ο Γενς Στόλενμπεργκ που αποκάλεσε τη Δευτέρα τη γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία τα μαζεύει μετά από έντονη πίεση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και κάνει λόγο για λάθος, και όχι για ηθελημένη πράξη στα λεγόμενά του

Η απίστευτη ιστορία του «τρένου- σφαίρα» της Ιαπωνίας

Η εικόνα του διάσημου «τρένου- σφαίρα» που περνάει από τους πρόποδες του χιονισμένου βουνού Φούτζι αντιπροσωπεύει την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ιαπωνίας. Το άσπρο- μπλε Σινκανσέν, δηλαδή το δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει επεκταθεί για να ενώσει τις περισσότερες κύριες πόλεις στις νήσους Χονσού και Κιούσου.

Sørvágsvatn: Η τρομακτικότερη λίμνη στον κόσμο ή μήπως όχι;

Η μητέρα φύση μπορεί να σε ξεγελάσει.
Η λίμνη Sørvágsvatn (ή λίμνη Leitisvatn) στις Νήσους Φερόε μοιάζει να είναι σκαρφαλωμένη πάνω από τον ωκεανό σωστά;
Αυτό ωστόσο που βλέπετε είναι μια μεγάλη οπτική ψευδαίσθηση: Στην πραγματικότητα, η λίμνη είναι μόλις 27 μέτρα πιο ψηλά από τη στάθμη της θάλασσας.

Suddeutsche Zeitung: Υπό εξέταση παράταση προγράμματος έναντι 4 δισ.

Ως το φθινόπωρο θα μπορούσε να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Suddeutsche Zeitung.
Επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος του Eurogroup, η εφημερίδα σημειώνει ότι θα μπορούσε να αποδεσμευθεί μέρος της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, ύψους σχεδόν 4 δισ.

Σοφία Παπαϊωάννου - Τι συμβαίνει με την Αλβανία και την ΑΟΖ

Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την στιγμή που μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται οι καταθέσεις προσφορών, η Αλβανία με μία ρηματική διακοίνωση πριν λίγες μέρες προς το Υπουργείο Εξωτερικών αμφισβητεί την οριοθέτηση της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά μας.

Ένα αντίο στον Letterman: Οι καλύτερες στιγμές του ανθρώπου που άλλαξε την τηλεόραση (Pics+Vids)

Ο 68χρονος σήμερα David Letterman βγαίνει σήμερα στη σύνταξη μετά από 12 χρόνια παρουσίασης του θρυλικού "The Late Show" που έφτιαξε τη δική του σχολή στα τηλεοπτικά δρώμενα
"Θέλω να αφήσω πίσω μου μια μουντζούρα στο συλλογικό ασυνείδητο". Τάδε έφη David Letterman,

Πανελλαδικές 2015: Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι μαθητές στα ΕΠΑΛ

Πανελληνίων συνέχεια με Μαθηματικά Ι στα οποία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α). Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εξετάσεων

Στα Μαθηματικά Ι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2015 από τα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α).

Πολιτισμός Συρία - Στα χέρια των Τζιχαντιστών η Αρχαία Παλμύρα ( picture+video )

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν την αρχαία πόλη Παλμύρα, έπειτα από μάχες με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας της Συρίας.
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν την αρχαία πόλη Παλμύρα, έπειτα από μάχες με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.