Η πλατεία Αριστoτέλους θα «μεταμορφωθεί» σε πίστα ταχύτητας ( foto-video )

Σε αγωνιστική πίστα θα «μεταμορφωθεί» η πλατεία Αριστοτέλους το ερχόμενο Σάββατο, με τη φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aristotle Racing Team (ΑRT), να προσφέρει ένα υπερθέαμα στο κέντρο της πόλης.
Στην εκδήλωση «4th Thessaloniki Formula Show (TFS)» θα γίνει επίδειξη για το κοινό από το νέο μονοθέσιο της ομάδας, ART-18 και θα παρουσιαστούν παλαιότερα μονοθέσια, όπως τα ART-14 και ART-16, με τα οποία η ART έλαβε πολλές διακρίσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Ανακοίνωση – έκπληξη: O Σταύρος Κοσκωτάς υποψήφιος στις εκλογές στον Πειραιά (Photo)

O αδερφός του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Γιώργου Κοσκωτά, Σταύρος, θα είναι μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Πειραιάς σε Τάξη» του Κωνσταντίνου Νιζάνη.

Την ανακοίνωση – έκπληξη της υποψηφιότητας Κοσκωτά ανακοίνωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς σε Τάξη», με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Γίνεσαι εκδότης με ένα ευρώ;

Ψάχνοντας, στο δελτίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «έπεσα» πάνω, σε τρεις εκποιήσεις τίτλων εφημερίδων από την Εθνική Τράπεζα.
Πρόκειται για τίτλους εφημερίδων στην πώληση των οποίων προχωρεί η Τράπεζα προκειμένου να καλύψει κάποια από τα «φέσια» που έβαλε η οικογένεια Σαραντόπουλου που εξέδιδε την ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή». Σύμφωνα με το δελτίο, πωλούνται τρεις τίτλοι: Αυτός της «Απογευματινής» που είναι και ο ακριβότερος «πιάνει» τις 278,8 χιλιάδες ευρώ. Ακολουθεί η «Απογευματινή της Κυριακής» που εκποιείται έναντι 37,2 χιλιάδων ευρώ.

Δένδιας για κλοπή προτομής Ράλλη: «Μόνο θλίψη»

Με ανάρτησή του στα social media, o Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, έγραψε σχετικά με την κλοπή της προτομής του Γεωργίου Ράλλη στην Κέρκυρα:
«Η είδηση της κλοπής της προτομής του Γεωργίου Ράλλη στην Κέρκυρα - για την τοποθέτηση της οποίας εργάστηκα επί σειρά ετών έχοντας την τύχη και την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό - μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να προκαλεί. Σημεία των καιρών ή και μη χειρότερα…».

Βαν-ψωμί-περιοδεία!

Τελικά μερικές φορές τα βαν κινούνται πιο γρήγορα από τα κανονικά αυτοκίνητα.
Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έφθασε με το βαν του Ποταμιού το μεσημέρι στην Σπάρτη και ενώ η πόλη περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνοδεύεται από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κινήματος.
Στη διάρκεια της βόλτας που έκανε το μεσημέρι συνάντησε τον Χρήστο Κάτσενο και τον Παναγιώτη Θεοφίλη οι οποίοι μόλις είχαν βγει από ένα παραδοσιακό φούρνο της πόλης και τους... πήρε την μπουκιά από το στόμα.

«Εθελοντές» πυροσβέστες εκβίαζαν για «χρυσοφόρα» συμβόλαια με δήμους βάζοντας φωτιές!

Μέλη οργάνωσης εθελοντών πυροσβεστών κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας και εκβίαζαν εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να εισπράξουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή συνδρομών και χορηγιών για τη λειτουργία δεκάδων σταθμών πυρόσβεσης που είχαν ιδρύσει ανά την Ελλάδα.
Η φερόμενη δράση της ερευνήθηκε στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης, τα αποτελέσματα της οποίας διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος τεσσάρων προσώπων.

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Αθήνα και την Ακρόπολη (Photos)

Πάνω από το λεκανοπέδιο πέταξαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2019» που πραγματοποιείται από τις αρχές του μήνα στο FIR Αθηνών.

Ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να «συλλάβει» τα μαχητικά ενώ πετούσαν πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο σχηματισμός αποτελείται από ένα Mirage 2000, ένα F-35, ένα Tornado, ένα F-4 Phantom και τέσσερα F-16.

Επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά - Πρόσφυγες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς (Photos)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο αρκετές ώρες νωρίτερα, επιχείρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ακολούθησε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.




Δήλωση πόθεν έσχες: Καταψήφισε η ΝΔ την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Παρά τις καταγγελίες για το ζήτημα των δηλώσεων πόθεν έσχες, η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Πρόκειται για περίπτωση «καρμπόν» με την άτακτη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με την Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Στον τελικό του Κ15 ο Αρης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έπειτα από ματς θρίλερ

 Στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Αρη πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, ο Αρης επικράτησε 4-2 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 3-3) και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος Super League K15, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (7/4, 15.00) τον ΠΑΟΚ μετά την επικράτησή του επί του Ολυμπιακού.

Ο Αρης άνοιξε το σκορ στο 18’ με τον Ραφήλ Τσέρα αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 35' με τον Βολάκη.

Brexit: Xωρίς βίζα η είσοδος στην Βρετανία για τους Έλληνες

Οι Βρετανοί πολίτες θα εισέρχονται ελεύθερα στην ΕΕ για σύντομη παραμονή μετά το Βrexit, με προϋπόθεση το ίδιο δικαίωμα για τους Ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Με 502 ψήφους υπέρ έναντι 81 κατά και 29 αποχών, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την Τρίτη το σχέδιο νόμου που εξαιρεί τους Βρετανούς πολίτες από την υποχρέωση έκδοσης βίζα για να εισέλθουν στην ΕΕ για σύντομες επισκέψεις μετά τo Brexit.

Περισσότερα από 1.500 στρέμματα χαλεπίου πεύκης εκτιμάται ότι έκαψε η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Περισσότερα από 1.500 στρέμματα χαλεπίου πεύκης εκτιμάται, σύμφωνα με τον φορέα διαχείρισης, ότι έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης σε τμήμα του εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιάς, στην περιοχή Κουνουπέλι. Παράλληλα, ο φορέας τονίζει ότι «η φωτιά προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή σε ένα μοναδικό δασικό οικοσύστημα».

Τετράποδη φάλαινα περπατούσε και κολυμπούσε πριν από 42,6 εκατ. χρόνια

Παλαιοντολόγοι εντόπισαν στις ακτές του νότιου Περού ένα καλά διατηρημένο απολίθωμα μιας τετράποδης φάλαινας που ζούσε τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα πριν από 43 εκατομμύρια χρόνια.
Η ανακάλυψη αυτή συμπληρώνει κάποια από τα κενά που είχαν οι επιστήμονες σχετικά με την εξέλιξη των κητωδών.
Οι πρόγονοι των φαλαινών και των δελφινιών ζούσαν στην ξηρά πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια, στην περιοχή της σημερινής Ινδίας και του Πακιστάν.

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς το Μεξικό εάν δεν σταματήσει τους μετανάστες και τη διακίνηση ναρκωτικών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι θα επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται από το Μεξικό, αν η χώρα αυτή δεν βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών στα νότια σύνορα.
«Αν το Μεξικό δεν θέλει να βοηθήσει, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα βάλουμε δασμούς στα αυτοκίνητά τους», είπε ο Τραμπ που απειλεί εδώ και πολλές ημέρες να κλείσει τα σύνορα.

Ερωτοχτυπημένη η δικηγόρος της Μαφίας των Φυλακών

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται έγκλειστη η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών». Σύμφωνα με μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, η δικηγόρος φαίνεται πως είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με τον αρχιμαφιόζο Αλβανό κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι, τον οποίο και εκπροσωπούσε νομικά.

ΚΙΝΑΛ για τα δάνεια των κομμάτων: «Θα πληρώνουμε μια ζωή αν χρειαστεί»

Το Κίνημα Αλλαγής με αναλυτικό σημείωμα δίνει απαντήσεις για τα δάνεια των κομμάτων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της δικαιοσύνης, παραθέτοντας αριθμούς και στοιχεία.

Εξηγεί ότι ο βασικός λόγος που τα δάνεια έχουν φθάσει στο ύψος που έχουν φθάσει είναι η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 76% και τα υψηλά επιτόκια που χρεώνουν οι τράπεζες, τα οποία ανέρχονται στο 15%. Και τονίζει ότι παρόλα αυτά, τα δάνεια συνεχίζουν να πληρώνονται.