Ο Netanyahu είναι εγ#ληματίας πολέμου, αφανίζει τη Γάζα με όργανο τη Hamas – Το Άουσβιτς δίδαξε… την τελική λύση

 Τι πραγματικά συμβαίνει στο Ισραήλ; - Απλά υλοποιείται το τελικό σχέδιο, οι εβραίοι θέλουν όλη την Λωρίδα της Γάζας

Ο Netanyahu ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, μπλεγμένος σε μια σειρά σκανδάλων χαρακτηρίζεται ο καλός… προστατεύει τους εβραίους από τους τρομοκράτες της Hamas που δημιούργησε η Mossad... αλλά το Tελικό του Σχέδιο είναι ο αφανισμός της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Netanyahu δεν είναι τίποτε λιγότερο από στυγνό εγκληματία πολέμου αλλά οι σιωνιστές έχουν τον τρόπο να κατηγορούν τους άλλους για εγκληματίες…

Στο Ισραήλ ο Biden για να μην πάρει φωτιά όλη η Μέση Ανατολή - Απειλές Ιράν: Έρχεται νέο ωστικό κύμα για τους Ισραηλινούς

 Κόλαση η Γάζα, έχουν μείνει 100.000 Παλαιστίνιοι λέει ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι για εξάπλωση ασθενειών

(upd16) Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί μια γενική ανάφλεξη και ένας νέος περιφερειακός πόλεμος που θα αποσταθεροποιήσει πλήρως τη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως ο πρόεδρος Biden θα μεταβεί αύριο Τετάρτη 18/10 στο Ισραήλ αλλά και σε Αίγυπτο, Ιορδανία - θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas) -, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να ισοπεδώνει την πολιορκημένη Γάζα, από όπου οι μαχητές της Hamas συνεχίζουν να επιτίθενται με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί πήρε πιστοποίηση αξιοπλοΐας στην Κίνα

 Η Κίνα εξέδωσε επίσημα την Παρασκευή την πρώτη στον κόσμο πιστοποίηση για αυτόνομο και ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί, ανακοίνωσε η κατασκευαστική εταιρεία. Το γεγονός είναι ένδειξη πιθανής επικείμενης άδειας για εμπορική εκμετάλλευση αυτών των οχημάτων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters .

Αυτό το «δακτυλογραφημένο πιστοποιητικό», το οποίο αποδεικνύει την ασφάλεια και την αξιοπλοΐα της συσκευής, εκδόθηκε για ένα αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από την κινεζική E-Hang,

«10 λάθη που βύθισαν τον Τιτανικό»: Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

 Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «10 λάθη που βύθισαν τον Τιτανικό» (10 Mistakes that Sank the Titanic), το οποίο εξετάζει την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη Ιστορία, μεταδίδει -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ2, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στις 21:00.

Πειραιάς: Εντοπίστηκε κοντέινερ με 60 κιλά κοκαΐνη – Τρεις συλλήψεις

 Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί 3 Έλληνες. Εχουν κατασχεθεί περισσότερα από 60 κιλά κοκαΐνη τα οποία εντοπίστηκαν σε δέματα, μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά είχε αποπλεύσει από τη Νότια Αμερική. 

Για τις 3 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.   

Ρεπορτάζ Ζώης Κακκαβάς

Ισραήλ: Ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, ανέλαβε την ευθύνη για την μη έγκαιρη προειδοποίηση της επίθεσης της Χαμάς

 Ο Ronen Bar, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, Shin Bet, δήλωσε ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την αποτυχία έγκαιρης προειδοποίησης για τη δολοφονική επίθεση από τη Χαμάς.

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι συζήτησαν για ύποπτη κίνηση στη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ πριν από την τεράστια επίθεση της Χαμάς, αλλά οι περισσότερες από τις προειδοποιήσεις απορρίφθηκαν ως ψευδείς, ανέφεραν οι Times of Israel.


Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ ύψωσε τη σημαία της χώρας του στην πρωτεύουσα της περιοχής

 Ilham Aliyev kneeling in front of a national flag in the town of Stepanakert, (Photo by Handout / Azerbaijani Presidential Press Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT “AFP PHOTO / HANDOUT / AZERBAIJANI PRESIDENTIAL PRESS OFFICE” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε τη σημαία της χώρας του στην πρωτεύουσα της αμφισβητούμενης επικράτειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Κονγκό εξαιτίας υπερβολικού βάρους

 Τραγικός ο απολογισμός των απωλειών από το ναυάγιο που συνέβη στον ποταμό Κονγκό τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου τουλάχιστον 50 άνθρωποι πνίγηκαν και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά, αφού αγνοείται η τύχη άλλων 180 ατόμων, ενώ έχουν διασωθεί άλλοι 220 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές της αφρικανικής χώρας.

ιπλωματική κρίση μεταξύ Ισραήλ και Κολομβίας προκάλεσε ο πόλεμος με τη Χαμάς

 Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του κινήματος της Χαμάς στη Γάζα προκάλεσε ισχυρή διπλωματική κρίση μεταξύ Κολομβίας και Ισραήλ, καθώς το τελευταίο κατηγόρησε τον πρόεδρο της λατινικής χώρας ότι «έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των Εβραίων και ενθαρρύνει τις φρικτές ενέργειες του τρομοκρατικού κινήματος Χαμάς» αφού συνέκρινε τις πρακτικές του Ισραήλ με τον «ναζισμό».

Χτες  Δευτέρα μετά απο ένα σίριαλ αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων , ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Álvaro Leyva, ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Μπογκοτά, Gali Dagan, να εγκαταλείψει τη χώρα και να ζητήσει συγγνώμη,

ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε υπότροπο beach bar στο Καβούρι – Το κόλπο με το κουμπί πανικού

 Μπορεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

Για το λόγο αυτό και οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φροντίζουν και επιστρέφουν στον τόπο του… εγκλήματος, ώστε να διαπιστώσουν αν το πάθημα έγινε μάθημα.

Και, στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, έπραξαν άριστα.

«Με φροντίζουν, το μόνο που ζητώ είναι να με βγάλετε από εδώ» — Στο φως βίντεο – ντοκουμέντο της Χαμάς με Ισραηλινή όμηρο

 Η Χαμάς δημοσιεύει το πρώτο, όπως υποστηρίζεται, βίντεο με Ισραηλινή όμηρο, στην οποία εφαρμόζεται ψυχολογικός πόλεμος. Το σχετικό βίντεο μετέδωσε μέσω X (Twitter) η “The Jerusalem Post”.

«Με φροντίζουν… Το μόνο που ζητώ είναι να με βγάλετε από εδώ το συντομότερο δυνατό. Σας παρακαλώ» φέρεται να λέει η κοπέλα στο βίντεο.

Σ. Ντάλης, καθ. Διεθνών Σχέσεων: Ο Νετανιάχου έχει συνδέσει την πολιτική του επιβίωση με την απάντηση στην επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ

 «Ζούμε σε ένα κόσμο συγκρουσιακής πολυμέρειας» δήλωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σωκράτης Ντάλης, για τον κίνδυνο ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το ρόλο του Ιράν υποστήριξε ότι «κατάφερε να ενισχύσει μια σουνιτική οργάνωση, όπως είναι η Χαμάς, να την συντονίσει με μια σιιτική οργάνωση, όπως είναι η Χεζμπολάχ για να μποϋκοτάρουν την προσέγγιση του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία, μια προσέγγιση που είχε προετοιμάσει το τελευταίο διάστημα η Αμερική».