Χ. Δούκας στο Πρώτο: Έργο βιτρίνας είναι ο Πύργος του Άιφελ- Ο Μεγάλος Περίπατος είναι Βατερλό (audio)

 «Έργο βιτρίνας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Ο Μεγάλος Περίπατος, ο οποίος ήταν μια πολύ μικρή πεζοδρόμηση που σκάβαμε τέσσερα χρόνια, όχι για να βρούμε πετρέλαιο, αλλά για να κάνουμε μια μικρή διαπλάτυνση σε ένα δρόμο που έχει ήδη έτσι κι αλλιώς καλά πεζοδρόμια είναι ένα Βατερλό» τόνισε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλταζή.

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο: Κλίμα συγκίνησης και πλήρης ενημέρωση για το Κυπριακό

 Διεξοδική ενημέρωση για το εθνικό θέμα, συγκίνηση από τις επισκέψεις στον Τύμβο της Μακεδονιτισσας και στα Φυλακισμένα μνήματα και πλήρη στήριξη στις προσπάθειες της Λευκωσίας για λύση χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, την πρώτη εκτός Αθηνών.

Μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών ο κ. Κασσελακης ενημερώθηκε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα πράγματα στο Κυπριακό και τι είναι αυτό που θα επιδιώξει η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά.

Γιάννης Ιωαννίδης: Θρήνος για τον «Ξανθό» – Η διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ και η πορεία του στην πολιτική

 Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή μία από τις κορυφαίες και εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, ο Γιάννης Ιωαννίδης, βυθίζοντας στο πένθος τον αθλητικό και όχι μόνον κόσμο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης που διετέλεσε στο παρελθόν μεταξύ άλλων Υπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ η δεκαετία του ’80 και του ’90 και άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια.

Οι Ουκρανοί έχασαν τη Μαρίνκα: Συγκλονιστική επίθεση ενός T-72B3M – Οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν την πόλη- “Καταιγίδα” FAB-500 κατά ουκρανικών θέσεων

 Οι Ρώσοι μετά την άφιξη νέων δυνάμεων ξεκίνησαν την τελική εκκαθάριση των προαστίων της πόλης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι μάχες γίνονται πλέον ακριβώς στα όρια της πόλης η οποία κυριολεκτικά έχει ισοπεδωθεί.

Μαζί με το Κουπιάνσκ, οι Ουκρανοί χάνουν και την Μαρίνκα σε αυτή την “αντεπίθεση” τους.

Ρωσία: Η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε νέα μαχητικά Su-35 και stealth αεροσκάφη Su-57

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία United Aircraft Corporation, παραδόθηκαν νέες «παρτίδες» μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-35 και stealth αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τελικές εργοστασιακές δοκιμές, προκειμένου να ενταχθούν αμέσως σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Παρόλο που δεν έχουν γίνει γνωστός, από επίσημες πηγές, ο ακριβής αριθμός των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 που έχει παραδοθεί στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, εντούτοις με τη νέα αυτή «παρτίδα»

Ακαριαίος θάνατος: Drone FPV κτυπούν φορτηγό και αυτοκίνητο γεμάτο Ουκρανούς

 Drone FPV κτυπά αιφνιδιαστικά φορτηγό γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες κοντά στο μέτωπο του Ραμποτίνο-Βέρμποβο εκεί όπου μαίνονται οι πιο σκληρές μάχες του μετώπου.

Στο δεύτερο δύο drone επιτίθενται εναντίον ουκρανικού αυτοκινήτου. Το πρώτο ακινητοποιεί το όχημα και η δεύτερη επίθεση αποτελειώνει τους Ουκρανούς.

Βόμβα FAB-1.500 κατέστρεψε το Αρχηγείο των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονέτσκ: Η μεγαλύτερη απώλεια επιτελικών Αξιωματικών που βίωσε η Ουκρανία

 Ρωσικό μαχητικό Su-34 εξαπέλυσε για δεύτερη φορά την βόμβα FAB 1.500 καταστρέφοντας το Αρχηγείο της Επιχειρησιακής-Τακτικής Ομάδας «Soledar» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Aleksandro-Kalinovo στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο Ζελένσκι επισκέφτηκε αυτό το αρχηγείο νωρίτερα μέσα στο έτος. Το βίντεο από το σημείο άφιξης δείχνει τον κρατήρα που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη.

Όπως είχαμε αναφέρει, η ρωσική Αεροπορία τοποθέτησε στις βόμβες FAB-1500 (βόμβα 1500 κιλών) μονάδες καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC).

Σοβαρά επεισόδια: Ρωσική επίθεση EW “νέκρωσε” τον ρουμανικό Στόλο – Geran-2 εισήλθε στον ΕΕΧ της Ρουμανίας!- Η Μόσχα δοκιμάζει τα όρια του Άρθρου 5

 Ο αρχηγός του επιτελείου των ρουμανικών ΕΔ, Daniel Petrescu, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο ΝΑΤΟ αποκαλύπτοντας συστηματικές ρωσικές επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου(EW) εναντίον πλοίων της Ρουμανίας σε τέτοιο βαθμό που τα ηλεκτρονικά συστήματα των σκαφών επιφανείας “νέκρωσαν”!

Ο Petrescu μάλιστα μιλά για “σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης πλοίων” υπονοώντας πως όλα τα συστήματα των σκαφών είχαν “σβήσει”. Άλλες πηγές αναφέρουν επίσης πως δεν υπήρχαν ούτε επικοινωνίες!

Θα συντριβεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ; – Ρώσοι αναλυτές: Οι Αμερικανοί έδωσαν “πράσινο φως” για επίθεση στα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία!

 Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν την αδυναμία του ΝΑΤΟ ανάβοντας το “πράσινο φως” για επίθεση στα κράτη της Βαλτικής ακόμη και την Πολωνία αναφέρουν Ρώσοι αναλυτές οι οποίοι σχολιάζουν την έκθεση του ινστιτούτου RAND.

Σύμφωνα με τον ρωσικό συλλογισμό, αν αυτό συμβεί, το Άρθρο 5 θα διαλυθεί σε μια νύκτα και ο θεμέλιος λίθος του ΝΑΤΟ θα παύσει να υπάρχει….

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ, πράγματι, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν έναν πυρηνικό Αρμαγεδώννα, θα “καταπιούν” οποιαδήποτε  ρωσική στρατιωτική κίνηση η οποία δεν θα απειλήσει άμεσα τις ΗΠΑ και τις Βρετανία.