Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Σ.Κασσελάκη – Θα πρέπει να προκηρύξει νέες εσωκομματικές εκλογές (upd)

 Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με 163 να ψηφίζουν «ναι» στην πρόταση μομφής και 123 κατά.

Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (8/9) ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με τις κάλπες να κλείνουν στις 13:00. 

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: «Στις 10.700 άτομα προσωπικό οι ουκρανικές απώλειες από την επίθεση στο Κουρσκ»

 Στον τρομακτικό αριθμό των 10.700 νεκρών, τραυματιών και αιχμαλώτων ανέβασε τον αριθμό των ουκρανικών απωλειών από την επίθεση στο Κουρσκ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του το  Σάββατο (7/9/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να έχουν χάσει πάνω από 10.700 στρατιώτες και 84 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

«Μύρισαν» πρόωρες εκλογές: Ο Κ.Μητσοτάκης «τα έδωσε όλα» στην ΔΕΘ για να επανεκλεγεί την άνοιξη! Αυξήσεις στους πάντες με... άδεια ταμεία!

 Με μία καθαρά προεκλογική ομιλία, ο Κ.Μητοτσοτάκης ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι την ερχόμενη άνοιξη με αφορμή την προεδρική εκλογή πιθανότατα θα προκαλέσει εθνικές εκλογές!

Με αντικειμενικό στόχο τον μηδενισμό του πολιτικού χρόνου, εκμεταλλευόμενος την διαρκή και μόνιμη κρίση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και την εξασφάλιση παραμονής στην εξουσία μέχρι το 2029.


Πολίτες κατά Κ.Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη (φωτο-βίντεο) «Πρώτοι στην ακρίβεια, τελευταίοι στους μισθούς», φωνάζουν οι πολίτες

 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγελθεί από συνδικάτα, συλλογικότητες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, λόγω της  και της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίνη, στην έναρξη της 88ης ΔΕΘ.

Ουκρανία: «Στο Ποκρόβσκ θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε» – Ρωσία: «Προελαύνουνε με ρυθμό που δεν έχουμε ξανά προελάσει»

 Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ο.Σίρσκι παραδέχθηκε ότι ουσιαστικά το νότιο Ντονμπάς βρίσκεται σε ρωσικά χέρια και ότι πλέον το Ποκρόβσκ θα αποτελέσει την τελευταία γραμμή άμυνας.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ με σκοπό να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την ρωσική προέλαση.


Βύθιση ουκρανικού περιπολικού ανοικτά της Οδησσού

 Ένα μικρό περιπολικό  σκάφος του ουκρανικού Ναυτικού βυθίστηκε στις 29 Αύγουστου από ρωσική επίθεση ανοικτά της Οδησσού.

Οι πληροφορία για τη βύθιση του σκάφους έγινε γνωστή μέσω αναγγελιών θανάτων τουλάχιστον τριών εκ των μελών του πληρώματος του σκάφους.

Πρόκειται για το σκάφος A 540 *Chyhyryn* (project  SK-620, το οποίο ναυπηγήθηκε  στην Πολωνία το 1984) και πιθανότατα βυθίστηκε μετά από επίθεση πυραύλων κοντά στο Burlacha Balka στην περιοχή της Οδησσού

«Αγρίεψε» ο Ζελένσκι: Απείλησε το Ιράν με… «καταστροφικές συνέπειες» εάν δώσει πυραύλους στην Ρωσία!

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι εάν το Ιράν παράσχει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, «θα αντιμετωπίσει καταστροφικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις Ουκρανίας-Ιράν».

Το Κίεβο έκανε τη δήλωση ως αντίδραση στις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το Ιράν έστειλε βαλλιστικούς πυραύλους για να ενισχύσει τις ρωσικές δυνάμεις εν μέσω της συνεχιζόμενης επιχείρησης  στην Ουκρανία.


Ντμίτρο Κουλέμπα για την ουκρανική κυβέρνηση: «Εκεί είναι όλοι εθισμένοι στα ναρκωτικά»!

 Το χάος και την διαφθορά που επικρατούν στο Κίεβο σκιαγράφησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος πρόσφατα απαλλάχθηκε των καθηκόντων του από τον Β.Ζελένσκι μαζί με  ακόμη 8 άλλους υπουργούς.

Όπως είπε ο Κουλέμπα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολωνικά ΜΜΕ:

«Εκεί (σ.σ. στο Κίεβο) είναι όλοι εθισμένοι στα ναρκωτικά» είπε για την Ουκρανική κυβέρνηση.

«Κάθε υπουργείο είναι βυθισμένο στη διαφθορά. Φανταστείτε, δεν έχω δει ποτέ ένα τέτοιο χάος οπουδήποτε» συμπλήρωσε.