Η Ρωσία αντέχει πόλεμο έως 2026 - ΗΠΑ: Ουκρανία τέλος σε 3 μήνες - CIA: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί – Zelensky: Μόλις 4 Ταξιαρχίες

Τελευταία νέα :Κατά τους Ουκρανούς και τον αρχηγό της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanovη Ρωσία αντέχει να μάχεται έως το 2026 με βάση τους στρατιώτες και τα πολεμοφόδια που διαθέτει

(upd) Θα εστιάσουμε σε δύο υπαρκτά θέματα, στο Ουκρανικό. 
1)Στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής της Ουκρανίας στο Kursk, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι ανέκτησαν το 30% των εδαφών που κατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί.

Σοκαρισμένος ο Musk για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα - Διπλάσιοι οι θάνατοι, από τα μωρά που γεννήθηκαν

 Ο μεγιστάνας της Tesla και της Space X αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση στο Χ

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Elon Musk για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν.
Ο μεγιστάνας της Tesla και της Space X αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση στο Χ, η οποία αναφέρεται στη δημογραφική κατάρρευση στη χώρα μας.

Τα στοιχεία που σόκαταν τον Musk

Η μεγαλύτερη ήττα της Ουκρανίας δεν είναι στρατιωτική, υπάρχει κάτι χειρότερο – Τα στατιστικά της CIA αποκαλύπτουν μια τραγωδία

 Τα παγκόσμια αντιρεκόρ της Ουκρανίας αναδεικνύουν το δράμα αυτής της χώρας  - Ακόμη αναζητάς αναγνώστη να καταλάβεις ποιος ηττήθηκε στην σύγκρουση Ουκρανίας με Ρωσία;

Η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε από την Δύση για να χτυπήσει την Ρωσία σε ένα πόλεμο φθοράς αλλά όταν πολεμάς μια χώρα ισχυρότερη στρατιωτικά όπως την Ρωσία ο πόλεμος φθοράς δεν μπορεί να είναι ποτέ υπέρ σου….
Αυτή την κλασική συνταγή στα πολεμικά εγχειρίδια η Ουκρανία την αγνόησε και η Δύση σκόπιμα την συγκάλυψε αφού θόλωσε τα μυαλά της ηγεσίας της Ουκρανίας (Zelensky και η παρέα του) με αμέτρητα δολάρια…

Ρωσία για νέα απόπειρα δολοφονίας Trump: Το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες - Ξεκάθαρο μήνυμα για τη στήριξη στην Ουκρανία

 «Φυσικά και παρακολουθούμε τις πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ, βλέπουμε σε ποιο βαθμό η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη (…) η πολιτική μάχη εντείνεται και χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι», σημείωσε ο Peskov εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι η σύνδεση του δράστη της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά» έχει συνέπειες.

Τραβά το χαλί κάτω από τον Salvini η Meloni – Ο κίνδυνος φυλακής και η «πίτα» της ακροδεξιάς στην Ιταλία

 Ο Salvini, του οποίου η Lega είναι μικρότερος εταίρος συνασπισμού στην κυβέρνηση της Ιταλίας, είναι βασικός ιδεολογικός αντίπαλος της πρωθυπουργού Georgia Meloni

Τον κίνδυνο να περάσει έξι χρόνια στη φυλακή αντιμετωπίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, Matteo Salvini, επειδή απαγόρευσε ένα ανθρωπιστικό σκάφος που μετέφερε σχεδόν 150 μετανάστες να ελλιμενιστεί στην Ιταλία για σχεδόν τρεις εβδομάδες.
Η αντιπαράθεση του 2019 μεταξύ του Salvini -τότε υπουργού Εσωτερικών- και της ισπανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Open Arms

Νέα έκρηξη τιμών στο ρεύμα έως 70%, αποκτά συστημικά χαρακτηριστικά – Κατέρρευσαν οι μυθοπλασίες της κυβέρνησης

 Οι χονδρικές τιμές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι τριπλάσιες από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

Νέα εντυπωσιακή άνοδο κατά σχεδόν 70% σημειώνει η χονδρική τιμή του ρεύματος στην ελληνική αγορά για σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνοντας ότι το φαινόμενο της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας δεν είναι προσωρινό.
Όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και βεβαίως θα οδηγήσει σε νέα άνοδο τα τιμολόγια λιανικής του Οκτωβρίου.

Χάος στις Βρυξέλλες από τις απαράδεκτες μηχανορραφίες της Ursula Von Der Leyen – Δριμύ κατηγορώ του Breton που παραιτείται ο Επίτροπος

 Ηχηρό «χαστούκι» Γαλλίας προς τις μεθοδεύσεις της Ursula Von Der Leyen

Χάος επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά το δριμύ κατηγορώ του Γάλλου επιτρόπου Thierry Breton, ο οποίος μάλιστα παραιτήθηκε από τη θέση του, επιφέροντας νέο πλήγμα στις προσπάθειες της Ursula Von Der Leyen να χτίσει την επόμενη ομάδα της.
Ο Thierry Breton, ο ισχυρός Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, παραιτήθηκε, ισχυριζόμενος ότι η Ursula Von Der Leyen πίεσε τη Γαλλία, τη χώρα καταγωγής του, να υποβάλει άλλον υποψήφιο για να τον αντικαταστήσει.

Η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών καλοβλέπει την επιστροφή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 Κάθε ημέρα που περνάει, οι Βρετανοί πολίτες φαίνεται πως μετανιώνουν όλο και περισσότερο το γεγονός ότι ψήφισαν υπέρ του Brexit επί πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς άλλα τούς υποσχέθηκαν και άλλα ζουν.

Ειδικότερα, βάσει νέας δημοσκόπησης, τα ευρήματα της οποίας παραθέτει σε σημερινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Independent», τo 56% των πολιτών της Βρετανίας θα ψήφιζε υπέρ της επανένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, εξάλλου, εργάζεται για την ενίσχυση των δεσμών της χώρας με την ΕΕ.

Γεωργία: Ο ισχυρότερος άνθρωπος της χώρας ζητάει συγγνώμη για τον πόλεμο του 2008 με τη Ρωσία «Η Γεωργία προκάλεσε τον πόλεμο με την εντολή ξένων δυνάμεων»

 Ο ισχυρότερος άνδρας της Γεωργίας, ο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, πρότεινε ότι η χώρα του Νοτίου Καυκάσου θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη από τους Οσέτιους για τον πόλεμο του 2008 με τη Ρωσία που οδήγησε στη Μόσχα να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη δύο επαναστατημένες γεωργιανές περιοχές, ανέφεραν τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης.

Νέο ξεμπρόστιασμα των παραμυθιών Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό – Τα στοιχεία της Frontex τον εκθέτουν

 Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Frontex για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και αφορούν την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2024, δηλαδή το πρώτο οκτάμηνο του έτους, δείχνουν ότι ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 39%.

Με έναν… τεράστιο αστερίσκο όμως, αφού στην Ανατολική Μεσόγειο καταγράφηκε αύξηση των ροών κατά 39%, με την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο, λόγω κυρίως της Τουρκίας. Ακόμα μία ηχηρή κατάρριψη των παραμυθιών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι τάχα… ελέγχει την παράτυπη μετανάστευση.

Πάρτι χωρίς τέλος με σπατάλες της ΔΥΠΑ σε διαφημιστές!

 Σε επίσημη καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (τέως ΟΕΚ-ΟΕΕ) για τις αποφάσεις της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε σχέση με τις διαφημιστικές δαπάνες του οργανισμού.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι αποφασίστηκε να δοθούν 284.580,00 ευρώ σε έξι διαφορετικές ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να διαφημίσουν τις σχολές της ΔΥΠΑ σε οκτώ περιφερειακές διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα:

Απροστάτευτος ο Σχινιάς – Πλήρης διάλυση: Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ εκτός λειτουργίας!

 Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά απλώνεται σε έκταση 13.000 στρεμμάτων. Είναι ένα από τα πιο σπάνια πευκοδάση που έχουν απομείνει στην ανατολική Μεσόγειο. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής και η προστασία του είναι επιβεβλημένη μετά και την τελευταία φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, η οποία κατέστρεψε τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου.

  • Από τον Γιάννη Ιωακειμίδη, εφημερίδα «δημοκρατία»

Σεισμικές δονήσεις από το λάθος «χειριστή» που αποκάλυψε την υπόγεια σύνδεση Μητσοτάκη – Διαμαντοπούλου!

 Σάλος έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σύστημα έπειτα από το πρωτοφανές λάθος στον προσωπικό λογαριασμό της Άννας Διαμαντοπούλου στο X, που αποδεικνύει ότι ο «χειριστής» του συγκεκριμένου λογαριασμού είναι «κοινός», τουλάχιστον με τον λογαριασμό της Νίκης Κεραμέως!

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά στον προσωπικό λογαριασμό της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε μία διθυραμβική ανάρτηση υπέρ της Νίκης Κεραμέως, για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Στρατιωτικές εγγυήσεις ζητούν οι Γάλλοι για την πόντιση του καλωδίου!

 Κρίσιμη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γάλλο ομόλογο του την Δευτέρα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Κύπρου - Προς συμφωνία Αθηνών-Λευκωσίας για τον επιμερισμό του κόστους, αλλά οι Τούρκοι επιτηρούν το ιταλικό πλοίο στην Κάσο και απειλούν

Σε μείζον θέμα ασκήσεως εθνικής κυριαρχίας έχει καταστεί το έργο της ηλεκτρικής διασυνδέσεως Ελλάδος – Κύπρου

Πέρα από τα σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι δύο πλευρές,

Θρίλερ με τις συλλήψεις για ανατροπή ή δολοφονία του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, διαψεύδουν ανάμιξη ΗΠΑ και Ισπανία.

 Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA σχεδίασε τη δολοφονία του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Ντιοσντάδο Καμπέγιο, ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Αμερικανών, δύο Ισπανών και ενός Τσέχου, κατηγορώντας τους ως μισθοφόρους που συμμετείχαν σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Βενεζουέλα: Τρεις Αμερικανοί, δύο Ισπανοί και ένας Τσέχος συνελήφθησαν για συνωμοσία με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας

 Τρεις Αμερικανοί, δύο Ισπανοί και ένας Τσέχος συνελήφθησαν, το Σάββατο (14/9), στη Βενεζουέλα ως ύποπτοι για σχέδιο αποσταθεροποίησης της λατινοαμερικανικής χώρας, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Διοσντάδο Καμπέγιο.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ενημερώθηκε για τη «σύλληψη» ενός «Αμερικανού στρατιωτικού» στη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε σε «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την κράτηση άλλων δύο αμερικανών υπηκόων».

Τα «μαγικά» της Εθνικής και τα «διαστημικά» κέρδη Μια φιλική υπόδειξη στον Κ. Μητσοτάκη για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη.

 Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την αποστροφή του στα «ουρανοκατέβατα κέρδη» και στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ας του υποδείξουμε ότι μάλλον ψάχνει σε… λάθος διεύθυνση και λάθος «γειτονιά». 

Αν θέλει να βρει, όχι «ουρανοκατέβατα», αλλά «διαστημικά» κέρδη, καλό θα ήταν να ξεφύγει το μυαλό του από την ενέργεια και να ρίξει ένα βλέμμα στις τράπεζες. 

Και για να μην χάνει χρόνο, ας ρωτήσει τον «φωτισμένο» CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, με τον οποίο κάνει συχνά παρέα στην Τήνο, όπως τουλάχιστον διαφημίζει ο τραπεζίτης. Ας εξηγηθούμε λοιπόν…

Νίκαια: Ο διεστραμμένος που σκοτώνει αδέσποτα ζώα και η «γκάφα» του Δημάρχου

 Απίστευτη τροπή είχε η προχθεσινή αποκάλυψή μας στις «Δικογραφίες» και στο iEidiseis, με τίτλο:

«Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια: Διεστραμμένος ήθελε να εξοντώσει τα σκυλιά της περιοχής - Εισαγγελική παρέμβαση - «Ράντισε» με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ και κολωνάκια στα πάρκα της Νίκαιας».

Το δημοσίευμα του iEidiseis, το οποίο αναπαρήχθη απο πολλές ιστοσελίδες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Διατηρείται «παγωμένη» η Εισφορά Αλληλεγγύης - Χιλιάδες συνταξιούχοι χωρίς αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς

 Σε μεγαλύτερο αριθμό συντάξεων με «προσωπική διαφορά» και περισσότερους συνταξιούχους χωρίς αυξήσεις το νέο χρόνο οδηγεί η κυβερνητική υπαναχώρηση στο θέμα της Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΕΑΣ).

Παρά τις διακηρύξεις και δεσμεύσεις, ήδη εδώ και ένα χρόνο, περί βελτίωσης του τρόπου επιβολής της ΕΑΣ, η οποία υπολογίζεται επί κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ μικτά και επικουρικών από τα 300 ευρώ, ένα τέλος που λειτουργεί ως δεύτερο φορολογία, τελικά οι συντελεστές και τα ποσοστά επιβάρυνσης ΔΕΝ τροποποιούνται.

Νίκος Μωραΐτης: «Ο Σωκράτης Φάμελλος ήξερε ότι είχαν προβλήματα και τα αποκάλυψε μόλις έχασε τη θέση του»

 O γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, την Κυριακή (15/9) τα έβαλε με τον τέως πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, κατηγορώντας τον πως «ήξερε ότι είχαν προβλήματα και τα αποκάλυψε μόλις έχασε τη θέση του».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Νίκος Μωραΐτης έγραψε: «Τι ισχύει από τα δύο; 1. Είχαν σοβαρά προβλήματα με τον Κασσελάκη, αλλά ο Φάμελλος δεν τα αποκάλυπτε όσο ήταν Πρόεδρος της Κ.Ο. (μέχρι πριν από 15 μέρες!) για να μην χάσει τη θέση; Ή 2.

«Πραγματικά ήθελα να τελειώσω το γκολφ»: Τα πρώτα λόγια του Τραμπ μετά τη νέα απόπειρα

 Για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες ο πρώην πρόεδρος κι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται πως γίνεται στόχος δολοφονίας, με την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) να ανακοινώνει ότι το χθεσινό περιστατικό έξω από τη λέσχη γκολφ που ανήκει στον ίδιο, ερευνάται ως «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας».

Το FBI έχει ήδη στα χέρια του τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος βρισκόταν στα όρια του γηπέδου. Οι Αρχές βρήκαν και ένα τουφέκι ΑΚ-47, με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε προς το γήπεδο.

Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: 58χρονος υποστηρικτής της Ουκρανίας ο συλληφθείς - Είχε κάνει δωρεές στους Δημοκρατικούς

 «Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς», ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα, όπου λίγο πριν έλαβε χώρα μία νέα «απόπειρα δολοφονίας» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που έπαιζε γκολφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ένας άνδρας, εντοπίστηκε μερικά μέτρα μακριά από τον Τραμπ, έχοντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου ΑΚ-47.