Obama stadium speech moved to cramped arena on storm threat


(Reuters) - Forecasts of thunderstorms put a crimp on U.S. President Barack Obama's nomination party on Wednesday, forcing Democrats to move his planned acceptance speech from a 74,000-seat outdoor football stadium to a much smaller indoor venue.
The shift to the Time Warner Cable Arena was a setback for Obama, who hoped to create a visual spectacle in Charlotte's Bank of America stadium on Thursday to rival his 2008 acceptance speech in a football stadium in Denver..

Ισραηλινοί υπουργοί κοινολόγησαν κρατικά μυστικά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ακύρωσε την Τετάρτη την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συζητούνταν τα προβλήματα του Ιράν, πληροφορεί η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth..

ΣΔΟΕ:Κατέχει CD με 54.000 ονόματα που έβγαλαν 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ στο εξωτερικό..

Δίωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΣΔΟΕ είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, τον βουλευτή Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Από το ΣΔΟΕ συμμετείχαν ο νέος Ειδικός Γραμματέας, Στέλιος Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη, Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος..

ΗΠΑ: Ένας νέος κυκλώνας σχηματίστηκε στον Ατλαντικό

Ένας νέος κυκλώνας, ο Λέσλι, σχηματίστηκε σήμερα Τετάρτη στον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι στην Φλόριντα.
Ο Λέσλι, ο έκτος κυκλώνας αυτής της περιόδου, ενισχύθηκε με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα και με "πιο ισχυρές καταιγίδες" και κατατάσσεται τώρα στην κατηγορία 1, πρόσθεσε το NHC.
Ο κυκλώνας Λέσλι βρισκόταν σήμερα 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βερμούδων και κατευθυνόταν προς τα βόρεια, διευκρίνισε το NHC, σημειώνοντας ότι η πορεία του δεν απειλεί κάποιο έδαφος.πηγη

Εθνικός στη Football League 2 μέσω... Γλυφάδας!

Η επιστροφή του Εθνικού στις επαγγελματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στη Football League 2 είναι γεγονός, καθώς αποφασίστηκε η απορρόφηση της Γλυφάδας και απομένουν τα τυπικά της διαδικασίας..

Εως τέλος Σεπτεμβρίου η πρώτη ρύθμιση για τα δάνεια

Εως τέλος Σεπτεμβρίου η πρώτη ρύθμιση για τα δάνεια Έως το τέλος Σεπτεμβρίου επιδιώκεται να βρεθεί ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης..

Σερβία: Είκοσι ένας άνθρωποι έχουν προσληφθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η παρουσία του ιού εντοπίστηκε σε 21 άτομα, δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της κλινικής μεταδοτικών και τροπικών ασθενειών της Σερβίας Ολγα Τζούλοβιτς.
Η ίδια, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για μία νεκρή από τον ιό...

Nazanin Boniad: "Δεν ήθελα να γίνω γυναίκα του Cruise"

Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχουν φήμες ότι βγαίνει στο επόμενο τεύχος του Vanity Fair, άρθρο που θα περιγράφει τις προσπάθειες του Συμβουλίου Διασημοτήτων των Σαιεντολόγων, να βρουν το 2004 την νέα σύζυγο του Tom Cruise, μετά το διαζύγιο του από την Nicole Kidman..

Πέντε νεκροί από επίθεση αεροσκάφους στην Υεμένη

Πέντε άνθρωποι που φέρονται ότι ήταν μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή ενός αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην ανατολική Υεμένη, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας..

Διπλό… χτύπημα Πεπόνη για Αγροτική και οφειλές τραπεζών προς το δημόσιο

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν τα όσα είχε καταθέσει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την Αγροτική Τράπεζα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβοπούλος.
«Παρά την εμφανή αδυναμία της στο πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων, η Αγροτική προχώρησε σε μαζικές τοποθετήσεις σε υψηλού κινδύνου..

Έκανε όργια πριν το δυστύχημα ο γιος του Κινέζου πολιτικού

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο του γιου κορυφαίου Κινέζου πολιτικού μέσα στη Ferrari του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος Λινγκ Ζιχουά που ήταν πρόεδρος του Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος προσπαθούσε για έξι μήνες να συγκαλύψει τα αίτια κάτω από τα οποία συνέβη το δυστύχημα..

Γαλλία: Ατύχημα σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Fessenheim που βρίσκεται στην Αλσατία στην ανατολική Γαλλία..

Σοκ από τις προβλέψεις του Ινστιτούτου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ανεργία 34% μέσα στον επόμενο χρόνο βλέπει η ΓΣΕΕ!

Πιο δυσοίωνες και ανησυχητικές από κάθε άλλη χρονιά είναι οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία.
Η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ,.

Τουλάχιστον 34 νεκροί «Κόλαση» φωτιάς σε εργοστάσιο στην Ινδία

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η φωτιά προκάλεσε πολλές εκρήξεις πυροτεχνημάτων, καθιστώντας πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών και των διασωστών, ενώ πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το εργοστάσιο.
Στην πόλη Σιβακάσι όπου συνέβη το δυστύχημα βρίσκονται εκατοντάδες εργοστάσια πυροτεχνημάτων, όπου παράγεται το 90% των προϊόντων αυτών στην Ινδία.
Σύμφωνα με το BBC, κάποια από τα θύματα ήταν εργάτες αλλά τα περισσότερα ήταν κάτοικοι.πηγη

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα – Σε επιφυλακή για τσουνάμι

Σε επαγρύπνηση για τσουνάμι στην Καραϊβική ανακοίνωσε ότι βρίσκεται το Κέντρο Ειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού, μετά το σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κόστα Ρίκα.
«Σεισμοί αυτού του μεγέθους έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ευρύ και καταστροφικό τσουνάμι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στις παράκτιες περιοχές σε όλο την περιοχή της Καραϊβικής», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το ναυτικό της Χιλής για τις ακτές της χώρας.πηγη

Κεμπέκ: Ενοπλη επίθεση στην ομιλία της νεοεκλεγείσας πρωθυπουργού Ενας νεκρός και ένας τραυματίας ο απολογισμός

Με αίμα βάφτηκε η νίκη του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στην επαρχία του Καναδά, καθώς ένοπλη επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της νεοεκλεγείσας πρωθυπουργού, Πολίν Μαρουά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστεί άλλο ένα. Ο δράστης, ένας 50χρονος άνδρας, συνελήφθη..

Το Ισραήλ κατηγορείται για «λεηλασία» της Νεκράς Θάλασσας

Τελ Αβίβ, Ισραήλ 
Για «λεηλασία» του φυσικού πλούτου της Νεκράς Θάλασσας που βρίσκεται στην πλευρά της Δυτικής Όχθης κατηγορεί την ισραηλινή εταιρεία καλλυντικών Ahava, η παλαιστινιακή οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων al - Haq...

Γιά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων jet lag. χωρίς προβλήματα??

Οι ερευνητές  στην  Αργεντινή οτι το Viagra και άλλα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να ξεπεράσουν τις συνέπειες του jet lag. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ποντίκια που έλαβαν μικρές..

PLANET STARS: REUTERS News.NEWS IN PICTURES

super tanker flies over the hills above San Gabriel mountains in the Angeles National Forest, California, along Highway 39 on Azusa Canyon September 2, 2012. Evacuations have been ordered in the surrounding areas as the fire has burned more than 3,600 acres with only 5 percent containment as of 9:00 pm (PST), according to the Angeles National Forest Department. REUTERS/Gene Blevins



First lady Michelle Obama "fist-bumps" actor and Obama administration official Kal Penn, the associate director of the White House Office of Public Engagement, as she tours the stage a day before her speech to the Democratic National Convention in Charlotte, North Carolina, September 3, 2012. REUTERS/Jim Young




...

Greek PM sings in tune, now must hit the hard notes


(Reuters) - When Jean-Claude Juncker, head of the euro zone's finance ministers, arrived in Athens last week, Greek Prime Minister Antonis Samaras ran down red-carpeted steps to envelope him in a warm embrace.
In front of the man representing Greece's biggest creditor, the governments of the euro zone, Samaras was understandably eager to make an impression, and duly pledged to do his utmost to win back Europe's trust..

SocGen names new head of international retail


(Reuters) - Societe Generale (SOGN.PA) said it was replacing the head of its international retail operations, which have seen mixed results in markets such as Russia and Greece.
Jean-Luc Parer, head of the global finance unit, was named to replace Jean-Louis Mattei, who had headed international retail banking at France's No. 2 bank since 1998, effective on Monday, the bank said in a statement.
Mattei, who joined SocGen in 1973, will retire in March 2013, until which time he will serve as adviser to senior management, the bank said in a statement..

«Έβαλαν φωτιά» στο ΟΑΚΑ οι Red Hot Chili Peppers

Σείστηκε από τις χιλιάδες θαυμαστών του συγκροτήματος
Οι φανατικοί φίλοι τους, τους περίμεναν με αγωνία μετρώντας τις μέρες μέχρι να τους δουν στη σκηνή και να τραγουδήσουν δυνατά το Californication, το Under The Bridge και όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, αφού, στη..

Ρακιντζής: Η διαφθορά στο Δημόσιο αρχίζει να αποκαλύπτεται

Ρακιντζής: Η διαφθορά στο Δημόσιο αρχίζει να αποκαλύπτεται «Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής,..

N. Βουρλιώτης: «Με χτυπάνε γιατί είμαι ΚΚΕ!»

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν εξαιτίας της εμφάνισης των Goin Through στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο Νίκος Βουρλιώτης εξέφρασε την αποδοκιμασία του προς την κυβέρνηση και την «ανύπαρκτη αντιπολίτευση» που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας σε εφημερίδα ο γνωστός ράπερ τόνισε ότι είναι..

Ακόμη γρηγορότερος ο Android Firefox

Αν και παραδοσιακά ο Chrome θεωρείται ο πλέον γρήγορος browser που κυκλοφορεί, το ίδρυμα Mozilla αποφάσισε να του πάρει την πρωτοκαθεδρία. Έτσι η τελευταία έκδοση του Firefox που κυκλοφόρησε,.

Στη Βουλή το σκάνδαλο της υφυπουργού Υγείας Χωρίς απάντηση για 4η μέρα οι αναθέσεις της Φ. Σκοπούλη

Ως «ξένο σώμα» αντιμετωπίζεται πλέον στην κυβέρνηση η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, μετά το σάλο, που ξεσήκωσε η προσπάθειά της να αναθέσει απευθείας το μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου (έργο ύψους 300.000 ευρώ αρχικά) στη φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την τελευταία 6ετία το ερευνητικό έργο του συζύγου της, καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, με 365.000 ευρώ!!!..

Αλκοόλ και μεγάλη ταχύτητα προκάλεσαν το φρικτό δυστύχημα

Ανείπωτη τραγωδία τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Από τους πέντε επιβάτες, οι τέσσερις -παιδιά 20 ετών- βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και παραμορφώθηκε σε τέτοια βαθμό που οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν και λίγη ώρα μετά απανθρακώθηκαν ζωντανοί..

Ολάντ: Τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης αλλά υπό όρους

Την υποστήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη.
Ακόμη, ο κ. Ολάντ τάχθηκε υπέρ του να δοθεί χρονική παράταση στην κυβέρνηση της Ελλάδας, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν καθοριστεί από την Τρόικα, στο πλαίσιο δανειακής της σύμβασης..

Δείγμα θετικό από τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε

Τα επόμενα βήματα που αφορούν τη δόση των 31 δισ.ευρώ αλλά και την επιμήκυνση κατά δύο έτη του προγράμματος σταθεροποίησης συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.Κατά πληροφορίες του protothema.gr, στις συνομιλίες ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

ΗΠΑ: Τους καλύτερους ομιλητές τους επιστρατεύουν οι Δημοκρατικοί Ο Ομπάμα επιχειρεί να ενισχύσει τη δημοτικότητά του

Την Πέμπτη θα μιλήσει στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σάρλοτ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα
Ουάσινγκτον 
Τη δημοτικότητά του μεταξύ των αμερικανών ψηφοφόρων θα επιχειρήσει να ενισχύσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που ξεκινάει την Τρίτη στην πόλη Σάρλοτ των Ηνωμένων Πολιτειών..

Κολομβία: Ο Ομπάμα χαιρετίζει τις διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη σήμερα τον ομόλογό του της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος για την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους μαρξιστές αντάρτες των FARC, για να τεθεί τέλος σε μια σύγκρουση που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα..

NEW YORK TIMES Ενα ποτήρι ελληνικού καφέ σύμβολο της Νέας Υόρκης

Ενα ποτήρι ελληνικού καφέ σύμβολο της Νέας Υόρκης Η Greek Coffee Cup, η πασίγνωστη κούπα καφέ, με τον ελληνικό αμφορέα και τους μαιάνδρους, γνωστή ως «Anthora», κατατάσσεται μεταξύ των πενήντα αντικειμένων-όπως και τα κίτρινα ταξί- που αντιπροσωπεύουν την ιστορία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους «ΝΥ Τimes».Η αρχή έγινε το 1960..

Διπλή επιτυχία στη μάχη με τους δουλέμπορους στο Αιγαίο

Διπλή επιτυχία στη μάχη με τους δουλέμπορους στο Αιγαίο Δύο χειριστές σκαφών και δεκάδες λαθρομετανάστες έπεσαν στα χέρια των αρχών μετά από συντονισμένες κινήσεις του Λιμενικού..

Ρωσία: «Σόου Πούτιν» η 200η επέτειος από τη μάχη του Μποροντίνο Η θεαματική αναπαράσταση της τσαρικής νίκης κατά των Γάλλων

Ο Πούτιν συγχαίρει μερικούς από τους πρωταγωνιστές της αναπαράστασης της κρίσιμης μάχης του Μποροντίνο, του 1812.
Τη διακοσιοστή επέτειο από τη μάχη του Μποροντίνο γιόρτασε η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να την κάνει όσο πιο θεαματική μπορούσε, ώστε να οικειοποιηθεί τη λάμψη της τσαρικής νίκης εναντίον των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Με μία αναπαράσταση της μάχης- κλειδί, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1812 και η οποία..

Κονγκό: Δεκατέσσερις νεκροί από τον ιό Έμπολα Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο

Τους 14 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα, που ξέσπασε πρόσφατα στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.
Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του ιού, διαπιστώθηκε τον περασμένο μήνα στην πόλη Ισίρο, ενώ επεκτάθηκε και στον οικισμό Βιαντάνα, 75 χιλιόμετρα μακριά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)..

Κίνα: Η παλιά φρουρά αναμένεται να χρίσει τους νέους ηγέτες Κρίσιμο το συνέδριο του ΚΚΚ που θα διεξαχεί τον επόμενο μήνα

Πολύβουη κυψέλη θυμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) τον τελευταίο καιρό, ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα και θα καθορίσει τη μεταβίβαση της εξουσίας σε μια νεότερη γενιά ηγετών..

Μπέλφαστ: Συγκρούσεις καθολικών και προτεσταντών με εννέα τραυματίες

Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ καθολικών και προτεσταντών στην Ιρλανδία.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων, καθολικοί και προτεστάντες εκτόξευσαν μολότοφ, πυροτεχνήματα, τούβλα και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν ρίχνοντας πλαστικές σφαίρες, στην προσπάθειά τους να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο στο βόρειο Μπέλφαστ..