Διπλό… χτύπημα Πεπόνη για Αγροτική και οφειλές τραπεζών προς το δημόσιο

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν τα όσα είχε καταθέσει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την Αγροτική Τράπεζα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβοπούλος.
«Παρά την εμφανή αδυναμία της στο πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων, η Αγροτική προχώρησε σε μαζικές τοποθετήσεις σε υψηλού κινδύνου..
προϊόντα, με τις ζημίες από συναλλαγές σε παράγωγα να ανέρχονται σε 285 εκατ. ευρώ την τριετία 2009-2011» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία ο κ. Προβόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως η εν λόγω τράπεζα «πραγματοποίησε διαγραφές ύψους 2,5 δισ. ευρώ στην τελευταία 10ετία ως αποτέλεσμα των δανείων που είχε χορηγήσει με ελαστικά κριτήρια».
Με αφορμή τις αναφορές αυτές, ο κ. Πεπόνης ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με την οικονομική αιμορραγία της Αγροτικής Τράπεζας και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν. Την έρευνα θα διενεργήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Παράλληλα, ο κ. Πεπόνης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που αναφέρονταν σε ανεξόφλητες από το 2009 οφειλές τραπεζών προς το ελληνικό δημόσιο διέταξε την επίσης τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας την οποία επίσης θα διενεργήσει ο κ. Μουζακίτης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...