Οι πελαργοί επέστρεψαν και έφεραν την άνοιξη

Τις περίτεχνες φωλιές τους έχουν χτίσει οι πελαργοί στο θεσσαλικό κάμπο, στέλνοντας το μήνυμα πως ήρθε η άνοιξη.
Πρόκειται για τους «ταχυδρόμους» της εποχής, που φέρνουν το νέο με χαρά σε όλο τον κόσμο, καλώντας παράλληλα τους ανθρώπους να γιορτάσουν την έλευσή της.
Μετά τον ερχομό τους το πρώτο που κάνουν οι πελαργοί, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εύα Στετς, συντονίστρια των δακτυλιώσεων των λεύκων πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών,

Έβερεστ, χωματερή και νεκροταφείο: Τι αποκαλύπτει το λιώσιμο των πάγων

Το Όρος Έβερεστ είναι καλυμμένο από σκουπίδια. Ύστερα από δεκάδες έτη αναβάσεων, το υψηλότερο βουνό του κόσμου έχει μετατραπεί σε μία τεράστια χωματερή.
Μία ομάδα αφοσιωμένων εθελοντών αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό, όμως, και έχει ξεκινήσει μία φιλόδοξη επιχείρηση καθαρισμού, που αποδίδει ήδη σημαντικούς καρπούς.
Η ομάδα έχει συλλέξει περισσότερους από δύο τόνους σκουπιδιών από το βουνό σε μόλις δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το AFP.
Ο στόχος της 14μελους ομάδας είναι να μαζέψει 10 τόνους σκουπιδιών σε 45 ημέρες.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο (04/05/2019) αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδεςστο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Συνάντηση γεμάτη εκπλήξεις: Το «δωράκι» μιας φάλαινας όρκας στη… φωτογράφο του

Η απρόσμενη συνάντηση στα νερά της Ανταρκτικής ήταν γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Η δρ.Ρεγκίνα Άισερτ συνέλεγε δείγματα βιοψίας από ενήλικες φάλαινες, όταν βλέποντας μια όρκα να πλησιάζει, πρόλαβε να βάλει την κάμερά της μέσα στο νερό. Η νεαρή όρκα φαίνεται να κουτουλάει την κάμερα και να «γελά», προτού…

Ανταρκτική: Η κλιματική αλλαγή σχεδόν αφάνισε μία τεράστια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων

Μεταξύ 2016 – 2018 η καταστροφή του παγετώνα στον οποίο ζευγάρωναν, σκότωσε σχεδόν όλους τους νεοσσούς του Halley Bay στην Ανταρκτική. Μέχρι πρότινος, 15.000 με 24.000 ζεύγη Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων κατέκλυζαν την περιοχή για να αναπαραχθούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως από τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει καταγραφεί κανένα ίχνος αναπαραγωγής στο συγκεκριμένο σημείο.