Ρωσία: Τραγωδία με 41 νεκρούς από φωτιά σε αεροπλάνο

Στους 41  ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο ιατρικές πηγές.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται», είπε η πηγή αυτή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Το απίθανο μονότροχο που βάζει τα γυαλιά στα ηλεκτρικά πατίνια

Η νέα μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια είναι πλέον παγκόσμια, πυροδοτώντας έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο αστικής περιπλάνησης.
Κάτι τέτοιο θέλει να κάνει και το ηλεκτρικό σκούτερ KO1+ της Kiwano, μόνο που αποπειράται να το κάνει με ακόμα πιο διασκεδαστικό και καινοτόμο τρόπο.

Ισπανία: Ο Πουτζδεμόν έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής.
Ο Πουτζδεμόν κατέφυγε στο Βέλγιο μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, το 2017. Στις 29 Απριλίου η Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής της λίστας «Lliures per Europa» («Ελεύθεροι για την Ευρώπη» στα καταλανικά), στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ, στα μπαράζ ο ΟΦΗ

Στην κατώτερη κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της 30ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Super League.
Η ομάδα των Ιωαννίνων γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον πρωταθλητή (κι αήττητο) ΠΑΟΚ και -σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ στο Περιστέρι- έμεινε στις τρεις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.
Μαζί με τον ΠΑΣ, τη Super League αποχαιρετούν οι Απόλλων και Λεβαδειακός.

Προβάδισμα Πεντάροφσκι για τον προεδρικό θώκο στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Στέβο Πεντάροφσκι, που υποστηρίζεται από τον κυβερνητικό συνασπισμό, προηγείται στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βόρεια Μακεδονία.
Με καταμετρημένο το 32,72%, ο Πεντάροφσκι λαμβάνει το 57,64% των ψήφων, έναντι 38,95%  που παίρνει η αντίπαλός του, υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.
Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο ο πρώτος επικράτησε με διαφορά μόλις 0,6% της Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ συμμετείχε κι ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.

Τα βασικά σημεία του ν/σ για τις 120 δόσεις

Για σημαντικές ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί σχετικά με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, που θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε ένα συνολικό πακέτο παροχών, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες μέρες, και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να μην προχωρήσει στην πρόταση μομφής τη Δευτέρα, αλλά να προτιμήσει να διεξαχθεί πρώτα η συζήτηση για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων.

Η «μηχανή» του κ. Μαρινάκη.....

Οι σχέσεις του εφοπλιστή με τα μέσα ενημέρωσης και οι παραπολιτικές δοσοληψίες. Ο τρόπος που λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, το πώς χρηματοδοτούνται και ποιες είναι οι σχέσεις ορισμένων επιχειρηματιών με τα μέσα αυτά ξεπροβάλλει ανάγλυφα από την πρόσφατη ιστορία μιας εκτυπωτικής μηχανής.
Ο λόγος για την εκτυπωτική μηχανή KBA Koenig & Bauer (μεγάλο κυλινδρικό ταχυπιεστήριο τύπου Comet, 40x5x17 μέτρα), η οποία τύπωνε την «Ελευθεροτυπία» μέχρι τη στιγμή που η εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται, τον Δεκέμβριο του 2011.