Παράταση μιας εβδομάδας στο Mega - Μάχη για να μην πέσει «μαύρο»

Επτά μέρες παράταση λειτουργίας εξασφάλισε το MEGA από το ΕΣΡ, αλλά ο κίνδυνος να πέσει «μαύρο» παραμένει υπαρκτός, καθώς η τελική απόφαση για το μέλλον του μέσου αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.Το ΕΣΡ παρέλαβε το αίτημα του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος Α.Ε.», ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία,

To Viber κάνει πραγματικότητα τις συνομιλίες μεταξύ εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών

Το πιο πιθανό είναι να έχετε συμμετάσχει σε κάποια οnline συνομιλία όπου συμμετείχαν μερικές δεκάδες χρήστες, συνήθως από την ίδια χώρα. Ενδεχομένως, να γνωρίζετε και φίλους σας που να έχουν συμμετάσχει σε chat rooms με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο.

Κακοκαιρία Βρετανία: Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για χιλιάδες νεκρούς

Σοβαρότατες προειδοποιήσεις είχαν απευθύνει προς την κυβέρνηση από τον προηγούμενο μήνα, οι επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Βρετανία, κατά τις οποίες έκαναν λόγο για 2.000 θύματα από το πολικό ψύχος.Φιλανθρωπική οργάνωση μάλιστα προειδοποιούσε για 100 νεκρούς την ημέρα, σε ανάλυσή της για λογαριασμό της Στατικής Υπηρεσίας της χώρας. Σήμερα, κατηγορούν την κυβέρνηση αφού άργησε πολύ να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικότερα τις ευπαθείς ομάδες.

Ο Αντετοκούμνπο επανέφερε τους Μπακς στις νίκες (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επανέφερε τους Μιλγουόκι Μπακς στο δρόμο των επιτυχιών.Μετά από τέσσερις ήττες στην σειρά, η ομάδα του, κατάφερε να νικήσει με 110-118 τους Σίξερς. 
Ο Έλληνας σούπερ σταρ  σημείωσε 35 πόντους (6/10 βολές,

Μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

Μηδενισμό του ΠΑΟΚ, κατακύρωση του μη διεξαχθέντος αγώνα της Τούμπας με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League για το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ, μετά τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία από αντικείμενο (ρολό χαρτιού) που ρίχθηκε από την εξέδρα.

Την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων μεταξύ συζύγων θα επιτρέπει η ΑΑΔΕ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει την προσαρμογή του συστήματος της εκκαθάρισης των δηλώσεων φόρου εισοδήματος με βεβαίωση σε κάθε σύζυγο χωριστά προς συμμόρφωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ίδια η Αρχή σε έγγραφο που κοινοποίησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την απόφαση 330/2018 δικαίωσε φορολογούμενο που είχε ζητήσει από την εφορία για το χρονικό διάστημα από το φορολογικό έτος 2016 και στο εξής να μπορεί να υποβάλλει χωριστή ηλεκτρονική δήλωση φόρου εισοδήματός από εκείνη της συζύγου του, να λαμβάνει χωριστό εκκαθαριστικό

Αναταράξεις στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό – Παραιτήθηκε ο Ρέντσι

H ψήφος διαμαρτυρίας αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής των ιταλικών εκλογών, προκαλώντας την ενδυνάμωση των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων και αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Το μόνο μετεκλογικό σενάριο που θεωρείται πλέον αδύνατο να βρει εφαρμογή είναι εκείνο της μεγάλης συμμαχίας της κεντροαριστεράς με την κεντροδεξιά.
Η συντηρητική συμμαχία, με το 37,8% των ψήφων, δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω και αν δεν διαθέτει την σχετική πλειοψηφία. Ο γραμματέας της Λέγκα Σαλβίνι, πάντως, επιμένει ότι θα μείνει πιστός στην συμμαχία του με τον Μπερλουσκόνι. «Θα ηγηθούμε μιας κυβέρνησης της κεντροδεξιάς», είναι το μήνυμα του γραμματέα της Λέγκα.

Δύο κοινοπραξίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Με μόλις δυο υποψηφιότητες παρά τις προσδοκίες για περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον έληξε η προθεσμία για τους διαγωνισμούς:
Α. «Προκήρυξη Διεθνούς διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης»», ΦΕΚ Β’ 2848/11-08-2017 και,

Β. «Προκήρυξη Διεθνούς διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα «Ιόνιο», ΦΕΚ Β’ 2849/11-08-2017,

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Ιταλία

Μετά το σοκ των ιταλικών εκλογών καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναβρασμός στα επιτελεία της κεντροδεξιάς και των Πέντε Αστέρων. Κρίση στην κεντροαριστερά.
H χθεσινή ψήφος σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη. Άλλαξε εντυπωσιακά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τα Πέντε Αστέρια είναι πρώτη πολιτική δύναμη συγκεντρώνοντας το 32,5% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροδεξιά ως συμμαχία προηγείται με 37,1%. Κερδισμένοι βγαίνουν αναμφίβολα ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Μπέπε Γκρίλο από το κίνημα Πέντε Αστέρων και ο Ματέο Σαλβίνι από την Λέγκα.

Σάλλας: Η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια και χωρίς προληπτική γραμμή

«Η προληπτική πιστωτική γραμμή, με αφορμή την λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, απασχολεί πολλούς και έχει δημιουργήσει σοβαρή αντίθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιατί όμως ορισμένοι υποστηρίζουν ότι για την έξοδο στις αγορές μετά τον Αύγουστο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή; Ως βασικό επιχείρημα αναφέρεται το "waiver"», αναφέρει σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μιχάλης Σάλλας και συνεχίζει: «Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν την δυνατότητα να δίνουν ομόλογα για αναχρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) και αυτά να γίνονται αποδεκτά από την ΕCB με μηδενικό επιτόκιο χωρίς να διαθέτουν το απαιτούμενο investment grade (επενδυτική διαβάθμιση).

Τρελή πορεία στην εθνική: Οδηγούσε ανάποδα για 175 χιλιόμετρα

Για 175 χιλιόμετρα –από το Βελεστίνο μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας- οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ο οδηγός του οχήματος που καταδιώχθηκε από τα περιπολικά το πρωί της Κυριακής και βρήκε τραγικό θάνατο όταν τα εμβόλισε.
Το λευκό ΙΧ ξεκίνησε την τρελή πορεία του από τον κόμβο Βελεστίνου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας. Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, ο οδηγός δε συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, ενώ οι πληροφορίες για την ταυτότητά του παρέπεμπαν σε άτομο που είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Έλληνες στρατιωτικοί: Προφυλακίστηκαν με την κατηγορία παράνομης εισόδου, ερευνάται η κατασκοπεία

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελλήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται από την Πέμπτη στην Τουρκία.Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.Σε δηλώσεις του ο Μπεκρί Μποζντάγ είπε ότι “ούτε η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή, ούτε από την Τουρκία υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα”.