Διεθνής ναυσιπλοΐα: Νέα δεδομένα μετά τη βύθιση του ελληνόκτητου Τutor από τους Χούθι

Αλλαγή βαθμού επικινδυνότητας για τους ναυτικούς και τα πλοία που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα σηματοδοτεί η νέα τακτική των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι, στον απόηχο της σύρραξης στην Μ. Ανατολή. 

 Οι αντάρτες πλέον εκτός των επιθέσεων drones αναπτύσσουν βάρκες με οπλισμό έτοιμες να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα σε εμπορικά πλοία και στη συνέχεια τη βύθισή τους δημοσιοποιώντας μάλιστα βίντεο προκειμένου να προκαλέσουν φόβο και ανησυχία. 

N. Koρέα: Τουλάχιστον είκοσι νεκροί μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο μπαταριών λιθίου

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, τουλάχιστον είκοσι σορών, βρέθηκαν τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες στα ερείπια ενός εργοστασίου που κατασκεύαζε μπαταρίες λιθίου στην Χουασεόνγκ, νότια της Σεούλ. Οι πυροσβέστες της Νότιας Κορέας εντόπισαν τα πτώματα των εργαζομένων σήμερα Δευτέρα στα ερείπια του εργοστασίου της εταιρείας Aricell μετά την κατάσβεση της φωτιάς

Στους 19 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν – Καμία ανάληψη ευθύνης (video)

Aποτροπιασμό προκαλεί ο τελικός απολογισμός των 19 νεκρών από το αιματοκύλισμα ενόπλων οι οποίοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Η «Γραμμή Poroshenko» έσπασε: ειδήσεις SVO για το πρωί της 24ης Ιουνίου

Το κανάλι Telegram "Russian Weapons" ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέρρηξαν τη " Γραμμή Poroshenko " στην κατεύθυνση Krasnoarmeysky. Σύμφωνα με πληροφορίες του, οι μονάδες τακτικής διμοιρίας επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου σημείωσαν επιτυχία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Η SCO εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης Ζανγκ Μινγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο πλαίσιο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν. Ο Γενικός Γραμματέας έστειλε αντίστοιχο τηλεγράφημα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το οποίο δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της Γραμματείας της SCO. Ο Ζανγκ Μινγκ είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία.

Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία καταστρέφουν τις δυτικές οικονομίες

Ενώ όλη η προσοχή του παγκόσμιου Τύπου επικεντρώθηκε στην άδεια μετάγγιση νερού στην ελβετική συγκέντρωση που ονομάζεται «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης», πολύ πιο βαθιά γεγονότα συνέβαιναν στην πορεία. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα θεωρήσουν τη χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας ως κλοπή. Φυσικά, υπέρ του Κιέβου.

Χτύπημα σε αποθήκη με δυτικούς πυραύλους στην Οδησσό

ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 24 Ιουνίου – RIA Novosti . Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην περιοχή ενός εργοστασίου κατασκευής βαρέων γερανών στην Οδησσό, όπου υπήρχε μια αποθήκη με πυραύλους δυτικής κατασκευής και βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, συντονιστής του υπόγειου οχήματος Nikolaev.