Ιταλία: Έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι «έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού», και ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο».
Την Κυριακή οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο συναντήθηκαν και πάλι στη Ρώμη για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. «Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Στέρτζον: Θα εξετάσουμε εκ νέου το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας μόλις υπάρξει σαφήνεια για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε την Κυριακή ότι θα εξετάσει εκ νέου μια ακόμη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει κάποια ασφάλεια σε σχέση με το Brexit.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Peston του δικτύου ITV σήμερα, η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, δεν θα παρεμποδίσει άλλη ψηφοφορία για το Brexit για οποιαδήποτε τελική συμφωνία, αλλά φοβάται τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπερψηφίσουν αποκλίνοντα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2016.

«Αν χρειαστεί θα πράξουμε το καθήκον μας και στο Αιγαίο» όπως στο Αφριν, η νέα απειλή του Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας

Με τον τίτλο «ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων προτρέπει την Ελλάδα να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο», η Hurriyet Daily News μεταφέρει τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ αλλά και το ίδιο το ύφος και το πνεύμα αυτής της καθ′ όλα απειλητικής δήλωσης.
Οι δηλώσεις του στρατηγού Ακάρ ήρθαν στο περιθώριο της επιθεώρησης των δυνάμεων τους Τουρκίας οι οποίες μετέχουν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και έγιναν επί του πολεμικού πλοίου «Γκάζιαντέμπ».

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα. Με χτυπούσαν παντού...».(foti-video)

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά την άγρια, τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα κατά τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το πρωί της Κυριακής πήρε εξιτήριο ενώ
Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα...».
Ερωτηθείς δε για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι ποιοί τον χτύπησαν, ο δήμαρχος  είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν.