Ρωσία - Κίνα: Η συμμαχία που αλλάζει το παγκόσμιο παιχνίδι

Επί δεκαετίες, οι ΗΠΑ, βρίσκονταν στην κορυφή ενός μονοπολικού κόσμου, χωρίς κανείς να μπορεί να τις συναγωνιστεί στην επιρροή που είχαν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τώρα όμως αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς μια νέα - άτυπη συμμαχία διαμορφώνεται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.
Οι δυο μεγάλες δυνάμεις έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανατροπή της διεθνούς τάξης που για πολύ καιρό ευνοούσε τη Δύση σε βάρος τους. Και καθώς η μοναδική υπερδύναμη της Γης περνά σε φάση εσωστρέφειας θα επιδιώξουν να χαράξουν μια μεγαλύτερη αυλή για τις ίδιες, αναφέρει σε ανάλυσή του, το Stratfor. Μπορεί αυτός ο «γάμος»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ορίστε τα στοιχεία... Τώρα ζητήστε συγγνώμη [Βίντεο]

«Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας. «Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν» είπε ο πρωθυπουργός.

“Βόμβες” Καμμένου στη Βουλη! “Άνθρωπος του Κωνστ Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ ο … Β Παπαδόπουλος!

Πλήρης δικαιωση του the faq, που πρώτο και ΜΟΝΟ το Σάββατο αποκάλυψε την “χορηγεία” Κωνστ Μητσοτάκη στον Παπαδόπουλο για τη δημιουργία του εργοστασίου στην Αξιούπολη Κιλκίς, το 1991 την εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, αλλα και την “υιοθεσία” του στη συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ ακόμα και με τη Φώφη Γεννηματα το 2014!.

Η ακτινογραφία της φοροδιαφυγής: 550 δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα από το 2002 έως το 2010

Περίπου εννέα μήνες πριν από την προσεχή 28η Αυγούστου, που αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για την έξοδο από την εποχή των μνημονίων, το εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν έχει απαντήσει ακόμα ολοκληρωμένα για τα αίτια και τις πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην τυπική χρεοκοπία του 2010. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) περιστρέφουν την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από θέματα που δεν αφορούν στην ατζέντα του πώς φτάσαμε στην κρίση και πώς θα εξέλθουμε συντεταγμένα απ’