Γιατί ο Μαρινάκης πήγε να... «τελειώσει» τον Καραμανλή;

Διαψεύδει μέσω συνεργατών του, τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την πολιτική, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως αναφέρει το news247.gr ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο δεν αποχωρεί από την πολιτική, αλλά ξεκινά και σειρά δημόσιων παρεμβάσεων, που θα ξεκινήσουν με την ομιλία του στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της, στη Θεσσλονίκη στις 27 Οκτωβρίου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Στη δήλωση του 2018 (για χρήση 2017) ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει 33.909 έσοδα από μισθωτές υπηρεσίες και 1.500 ευρώ έσοδα από ακίνητα.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, η σύντροφός του, δηλώνει 19.818 ευρώ έσοδα από μισθωτές υπηρεσίες. Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, δύο ακινήτων (από γονική παροχή) κι ενός δικύκλου. Οι δε καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα (σε ορισμένες περιπτώσεις με συνδικαιούχους τη σύντροφο και τα παιδιά του) ανέρχονται σχεδόν στις 90.000 ευρώ.

Πόθεν έσχες Κυριάκου: Οι καταθέσεις, τα 33 ακίνητα και οι χρυσές μετοχές

Συνολικά έσοδα του ύψους των 130.403 ευρώ και καταθέσεις που ξεπερνούν το μισό εκατ. ευρώ δηλώνουν στο κοινό τους «πόθεν έσχες» για το 2018 (έτος χρήσης 2017) Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη. Στην ίδια δήλωση, τα ακίνητα που δηλώνει από κοινού το πρωθυπουργικό ζεύγος είναι 33.

Το 2016 (για χρήση 2015) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τη σύζυγό του δηλώνεις συνολικά εισοδήματα ύψους 976.777, 10 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχονται συνολικά σε 725.797,76 ευρώ και 612.69 αμερικανικά δολάρια.

Thomas Cook: Πώς θα εξυπηρετηθούν οι Γερμανοί, Ολλανδοί και Βέλγοι τουρίστες

Σε ενημέρωση προς τους πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου, προχώρησαν με εντολή του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, σχετικά με τα δικαιώματα και τις καλύψεις των τουριστών, που βρίσκονται στη χώρα μας.

powered by Rubicon Project
Με έγγραφο, το οποίο εστάλη την Τετάρτη 25/09 προς όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό

O σοβαρός κίνδυνος από τα θαλάσσια είδη που βρίσκονται κολλημένα σε σκάφη

Περισσότερα από δύο στα τρία ιδιωτικά σκάφη (το 71%) που βρίσκονται σε μαρίνες διαφόρων χωρών της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας και της Κύπρου, φιλοξενούν πάνω τους ξενικά θαλάσσια είδη, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, την πρώτη του είδους της. Πάνω από τα μισά σκάφη μεταφέρουν ξενικά είδη που δεν υπάρχουν ως γηγενή στις αντίστοιχες μαρίνες.
Η Μεσόγειος διαθέτει μεγάλη βιοποικιλότητα (έχει αναλογικά τον μεγαλύτερο αριθμό θαλάσσιων ειδών διεθνώς σε σχέση με το μέγεθος της), αλλά αποτελεί επίσης «μαγνήτη»

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά της κλιματικής αλλαγής στον Λευκό Πύργο

Διαμαρτυρία κατά τις κλιματικής αλλαγής ετοιμάζει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, καλώντας τον κόσμο να πάει στον Λευκό Πύργο την Παρασκευή, στις 18:30, «για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή και να σώσουμε το μέλλον μας πριν να είναι αργά».

Ερντογάν για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Έχουν γίνει 28 μετασεισμοί

Έχουν καταγραφεί 28 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Πέμπτη κοντά στην Κωνσταντινούπολη και η δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

powered by Rubicon Project

Τσαντ: Πολλοί νεκροί από την κατάρρευση χρυσωρυχείου

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από την κατάρρευση παράνομου χρυσωρυχείου στο βόρειο Τσαντ, σε μια ζώνη που λυμαίνονται διάφορες συμμορίες και παράνομοι χρυσοθήρες, δήλωσε υπουργός στο AFP.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Κούρι Μπουγκούντι, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, στην επαρχία Τιμπέστι, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Ένα ορυχείο κατέρρευσε, δεν μπορώ να πω ακριβώς πόσοι είναι οι νεκροί, αλλά πολλοί εργάζονται σε αυτά τα ορυχεία, θα πρέπει να υπάρχουν πολλοί νεκροί,

Περιορίστηκε η πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, κίνδυνος μόλυνσης του Σηκουάνα

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, και χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη, έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη κατασβεστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν θύματα, αλλά αναφέρθηκαν σε «κίνδυνο μόλυνσης του Σηκουάνα».
«Η πυρκαγιά περιορίστηκε, δεν έχει σβήσει», δήλωσε το μεσημέρι μέλος της πυροσβεστικής. «Ορισμένα προϊόντα απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις», διευκρίνισε επίσης, απευθυνόμενο στον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ που μετέβη εκεί.

Ζακ Σιράκ: Τα λόγια του που έγραψαν ιστορία «Τι άλλο θέλει αυτή η νοικοκυρά; Τ' @ρχιδι@ μου στο πιάτο;»

Πέθανε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου το πρωί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.

Ασυγκράτητος στις ιδιωτικές συζητήσεις, στομφώδης στις δημόσιες δηλώσεις του, ο Ζακ Σιράκ έχει εγγράψει στην συλλογική μνήμη πολλές χαρακτηριστικές φράσεις, από ιστορικές ομιλίες, μέχρι προβοκατόρικες δηλώσεις, από γκάφες μέχρι φραστικές παρεκτροπές:

Το σπίτι μας καίγεται

Η αδημοσίευτη φωτογραφία της Ντέμι Μουρ ως έγκυος στο παιδί του Άστον Κούτσερ

Πριν καν κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία της Ντέμι Μουρ, «Inside Out» έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση και να συζητείται σε όλο τον κόσμο. Και ο λόγος είναι οι απίστευτες προσωπικές αποκαλύψεις της διάσημης ηθοποιού, η οποία στο βιβλίο αυτό δεν έχει πρόβλημα να βγάλει στη φορά αυστηρά προσωπικά ζητήματα.
Η Μουρ στην αυτοβιογραφία της μιλάει για τον βιασμό της στα 15 της και πως η μητέρα της την «πούλησε» για λίγα χρήματα. Αναφέρεται στο γάμο της με τον Μπρους Γουίλις, αλλά και με τον Άστον Κούτσερ. Μάλιστα, στον τελευταίο κάνει μεγάλη αναφορά,

Ποιο χρώμα συνδέουν όλες οι χώρες με τη χαρά, εκτός από τους Έλληνες

Χρώματα και συναισθήματα συνδέονται, λένε οι ερευνητές, αν και στη διεθνή «γλώσσα» των χρωμάτων υπάρχουν και εξαιρέσεις -ιδίως από τους Έλληνες.
Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), της Λοζάνης (Ελβετία) και του Μάιντς (Γερμανία), με επικεφαλής τον δρα Ντάνιελ Όμπερφελντ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό Royal Science Open Science της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών, σύμφωνα με το «Science» και τη «Daily Mail», διοργάνωσαν online έρευνα με 711 συμμετέχοντες από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κίνα.

Η αμήχανη στιγμή του Ερντογάν που μιλά τουρκο-αγγλικά στη συντονίστρια του πάνελ

Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει δεχθεί πληθώρα σχολίων και likes στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα παρά μόνο ορισμένες λέξεις, απεικονίζεται στο βίντεο, να προσπαθεί να συνεννοηθεί με τη συντονίστρια του πάνελ για την κλιματική αλλαγή μιλώντας… τουρκο-αγγλικά.

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τούρκικα στη συντονίστρια η οποία δεν κατάλαβε τι της είπε και γι’αυτό του απάντησε: «excuse me?».

Ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο αποχώρησε από τον «Μάκβεθ» μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο κορυφαίος Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μετά τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.
Ο 78χρονος Ντομίνγκο, αν και επανέλαβε ότι απορρίπτει τις κατηγορίες, ανακοίνωσε με επιστολή του χθες Τρίτη ότι τερματίζει τη σχέση του με την Metropolitan Opera, που διαρκεί 51 χρόνια.

Ο Ισπανός τενόρος επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Μάκβεθ», η οποία θα ξεκινούσε σήμερα το βράδυ στη διάσημη όπερα της Νέας Υόρκης.

Σε αργία τέθηκαν οι αδελφοί Ψωμιάδη, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης

Σε αργία τέθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.

Στην Κέρκυρα την Παρασκευή η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ»

Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της 17ης Ελληνορωσικής Εβδομάδας στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.
Σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, οι κάτοικοι του νησιού θα μπορέσουν να επισκεφθούν τη φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ» στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

Πόσο πιθανό είναι να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ

Αναταραχή και μεικτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να προχωρήσει επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής του.

powered by Rubicon Project
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να πλήξει τον πιθανό αντίπαλό τους τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Τελικά ο… Thomas Cook θα ντυθεί γαμπρός την Παρασκευή στη Ρόδο

Τελικά ο γάμος του … 29χρονου Thomas Cook από το Hucknall του Nottingham που βρέθηκε στον αέρα λόγω της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο νησί της Ρόδου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η ιστορία του Thomas Cook και της συντρόφου του Amelia Binch, ενός από τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει το γάμο τους στην Ελλάδα και κινδυνεύουν να τον χάσουν ή τον έχασαν, έκανε το γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ αλλά ευτυχώς χάρη στην πρωτοβουλία που πήραν,το ξενοδοχείο Lindos Princess (όπου διαμένει το ζευγάρι) μαζί με την αρχηγό του

Ο κύβος ερρίφθη: Την επόμενη εβδομάδα στήνει η ΝΔ την Προανακριτική κατά του κ. Παπαγγελόπουλου

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα είναι να καταπιαστεί επισταμένως με το χειρισμό του σκανδάλου Novartis, αφού η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε έχει αποφασίσει να φέρει τελικά την αμέσως επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το αίτημα παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Βουλευτές κόμματος Brexit: Εκατομμύρια ευρώ κέρδη από «παράπλευρες δραστηριότητες»

Οι 28 ευρωβουλευτές του βρετανικού κόμματος Brexit έχουν δηλώσει συλλογικά ετήσια κέρδη από παράπλευρες δραστηριότες μεταξύ 2 και 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας αυτούς τους ευρωβουλετές με τις περισσότερες αποδοχές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε σήμερα η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια.
Το Κόμμα του Brexit, που ίδρυσε ο ευρωφοβικός Νάιτζελ Φάρατζ, οποίος θεωρείται από τους υποστηρικτές του ο νονός του Brexit, κέρδισε τις περισσότερες έδρες της Βρετανίας

Η διώρυγα της Κορίνθου από ψηλά Εικόνες που εντυπωσιάζουν - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τον Ισθμό στην Κόρινθο και τη διώρυγα του που αποτελεί και το σημαντικό λόγο για τον οποίο τουρίστες απ’ όλα τα μέρη της γης, έρχονται για να δουν από κοντά.

Άλλωστε, πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνολογικό έργο, που επιτεύχθηκε την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη. Η διώρυγα βρίσκεται ανατολικά της Κορίνθου κι ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό. Και μπορεί να