Η Ρωσία προμηθεύει ακούσια φθηνά καύσιμα στην Ουκρανία

 Οι εξαγωγές ρωσικού υγραερίου (LPG) προς τις χώρες της Βαλτικής έχουν διπλασιαστεί πρόσφατα, καθώς οι αγοραστές μεταπωλούν μέρος του καυσίμου στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές εταιρείες χρησιμοποιούν το υγραέριο ως φθηνό καύσιμο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τη Ρωσία, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Β.Πούτιν: «Τα γερμανικά άρματα το 1941 μας κόστισαν 27 εκατ. νεκρούς»! – Ρώσος υποστράτηγος: «Να πάμε σε επιστράτευση» Ο διάλογος στο ρωσικό ΚΥΣΕΑ για τα γερμανικά άρματα - Πάνε για νέα επιστράτευση οι Ρώσοι

 O υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ (Andrey Viktorovich Gurulev) εισηγήθηκε στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, κάτι σαν το αντίστοιχο ελληνικό ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Β.Πούτιν, γενική επιστράτευση στην Ρωσία «αμέσως μόλις το πρώτο γερμανικό άρμα μάχης εισέλθει σε ρωσικό έδαφος»!

Ουκρανία: Πλησιάζει «η ώρα της αλήθειας» – Ουκρανική «σφήνα» στην Μελιτόπολη ή ρωσική επίθεση δυτικά του Κιέβου; (upd 2) Όλα θα κριθούν από το αν οι Ρώσοι καταφέρουν να κόψουν τις δυτικές γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας

 (Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 27/01, 23.59): Η Ρωσία  ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να αρχίσει τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τις αυτές τις «ρωσικές» πηγές, η Μόσχα θα επιδιώξει να καταλάβει όλο το Ντονμπάς και να πιέσει το Χάρκοβο, δηλαδή να ανακαταλάβει το Ιζιούμ και την Λίμαν και να καταλάβει επιτέλους το Σλαβιάσνκ, του οποίου οι ρωσόφωνοι κάτοικοι υποφέρουν.

Γίνεται παγκόσμια η σύγκρουση: «Χώρα του ΝΑΤΟ μας επιτέθηκε με τα drone» λέει η Τεχεράνη

 Επίθεση με drones άγνωστης προέλευσης εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε στρατιωτικό συγκρότημα πυρομαχικών κοντά στην ιρανική πόλη Ισφαχάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη όπως σας αναφέραμε σχετικά εδώ αλλά τα όσα εν συνεχεία άφησε να διαρρεύσουν οι ιρανικές αρχές θέτουν το χτύπημα σε νέες βάσεις καθώς για πρώτη φορά μιλούν για ευθύνη χώρας του ΝΑΤΟ.

Μάξιμος Σαράφης: Προφυλακίστηκε για την απάτη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

 Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης που στήθηκε σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αντίθετα ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Δυο ημέρες πριν τη σημερινή απολογία του στην

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν είστε βλάξ, αλλά ένοχος

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα, για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, παρανομήσατε».

Και πρόσθσε: «Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω όχι με εμένα αλλά με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συνέβη. Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο, δεν έχετε το περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έδωσε τα ονόματα στον κ. Ράμμο πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα

 Η Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο για απόδειξη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που έδωσε τα ονόματα στον κ. Ράμμο πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ και όχι το αντίστροφο.

Η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, κάνει λόγο για απόδειξη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που έδωσε τα ονόματα στον κ. Ράμμο πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ και όχι το αντίστροφο.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Την Κυριακή η έγκριση των υποψήφιων βουλευτών

 Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, θα συνεδριάσει η Κ.Π.Ε. με αντικείμενο την έγκριση των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, συνεδρίασε  το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία του κόμματος.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, θα συνεδριάσει η Κ.Π.Ε. με αντικείμενο την έγκριση των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Παύλος Γλίξμπουργκ: Γιατί πέταξε μόνος στη Νέα Υόρκη με εισιτήριο 5.380 ευρώ και 18 βαλίτσες [video]

 Κόντρα στις φήμες που τον ήθελαν να μένει στην Ελλάδα, ο Παύλος Γλύξμπουργκ, μετά από περίπου έναν μήνα παραμονής στην Αθήνα, επέστρεψε τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη.

Όπως αποκάλυψε το «Πρωινό» και ο Γιώργος Λιάγκας, ο Παύλος Γλύξμπουργκ πέταξε στην πρώτη θέση απευθείας για το αεροδρόμιο Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, πληρώνοντας εισιτήριο 5.380 ευρώ και έχοντας 18 βαλίτσες μαζί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ταξίδεψε στην πρώτη θέση της Emirates, όπου οι πελάτες έχουν καμπίνα με τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο.