Colpo Grosso Trump: Συμμαχεί με ... την Αριστερά, χτυπάει τους Δημοκρατικούς - Σε θέσεις κλειδιά Kennedy-Gabbard, έκπληξη Musk

 O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, θέλει να υπερβεί τον πρωτοφανή διχασμό με τον οποίο οι Δημοκρατικοί έχουν διαποτίσει το σώμα της αμερικανικής κοινωνίας

Ο πρώην Πρόεδρος Trump των ΗΠΑ τοποθετεί τον Robert F. Kennedy Jr. και την πρώην Δημοκρατική βουλευτή Tulsi Gabbard στη «ομάδα για την μετάβαση προς την προεδρία» του, βάζοντας και τους δύο σε ρόλους-κλειδιά μετά τη στήριξη που του παρείχαν και σηματοδοτώντας ότι δεν θα σχηματίσει μια, ιδεολογικά, κλειστή ρεπουμπλικανική κυβέρνηση.

Ευθύνονται τα πεύκα που φύτευαν οι Ρωμαίοι για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα;

 ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Ρωμαίοι ευθύνονται για το εύρος που έχει το πευκοδασος στην Ελλάδα και αλλού, διότι είχε διπλή χρήση: γρήγορη ξυλεία και εύφλεκτη βόμβα των ντόπιων ενάντια σε εξέγερση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός πως οι Ρωμαίοι φύτεψαν πεύκα γύρω από πόλεις της Ελλάδας έχει κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα. Αναφορά στην εκτεταμένη ύπαρξη πεύκων στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές για τη χρήση των πεύκων από τους Ρωμαίους ως “εύφλεκτων βομβών” εναντίον πόλεων σε περιπτώσεις εξέγερσης.

Συνταγματικό πραξικόπημα ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ – Σε πανικό κατά του Donald Trump, αλλάζουν το κατηγορητήριο

 Η νέα εισαγγελική απόφαση στην ουσία αμφισβητεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι οι πρώην πρόεδροι έχουν ευρεία ασυλία από ποινική δίωξη

Να ανακόψουν τη δυναμική του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών παλεύουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, καθώς η ειδική εισαγγελία της Ουάσιγκτον προχωρά σε αλλαγή κατηγορητηρίου προκειμένου να καταδικαστεί ο Donald Trump.
Σύμφωνα με το CBS News, ο Trump αντιμετωπίζει την αναθεώρηση του ομοσπονδιακού κατηγορητηρίου, το οποίο τον κατηγορεί ότι προσπάθησε παράνομα να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020.

Η ώρα της Motor Oil – Τι ακούγεται στην αγορά, ποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και ποιοι μισοάδειο

 Κορυφαίο θέμα συζήτησης για όσους επενδυτές και στελέχη της αγοράς βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πάνω από τα τερματικά είναι η Motor Oil.

Μετά τις δύο αρνητικές ειδήσεις (έκτακτη φορολογία και έξοδος από MSCI Greece Standard) η μετοχή κινείται πάνω από τα 21 ευρώ με το υψηλό να είναι στα 28,56 ευρώ και όλοι προσπαθούν να ανιχνεύσουν την επόμενη κίνηση.
Η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αρκετούς λόγους.

Η οικογένεια Ακκά της Ελληνικής Υφαντουργίας σε νέες περιπέτειες - Έχει πακέτο... με αγωγή καταδολίευσης από Cepal

 Oι συγγενείς αν και είχαν πλήρη γνώση των σχετικών οφειλών, προέβησαν καταδολιευτικά στις εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας

Το 2023 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για την οικογένεια του Βιομήχανου της πάλαι ποτέ εισηγμένης Ελληνική Υφαντουργία (ΕΛΥΦ), Ιωάννη Ακκά.

Η εκλογή της συζύγου του, Βίκυς Χατζηβασιλείου, στις περιφερειακές εκλογές και η μετέπειτα ανάληψη της θέσης αντιπεριφερειάρχη τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τεράστια ζημιά στην παραγωγή βάμβακος.

Ζούκερμπεργκ: H κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει το περιεχόμενο για τον Covid

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να «λογοκρίνει» συγκεκριμένο περιεχόμενο για τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Συγκεκριμένα, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν «πίεζαν επανειλημμένα» την ομάδα του Meta για μήνες να λογοκρίνουν περιεχόμενο για τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή του Ζούκερμπεργκ προς τον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής, Τζιμ Τζόρνταν, η οποία αναρτήθηκε στην πλατφόρμα «Χ» από την επιτροπή.

Σκορπάει σαν τις στάχτες το Μαξίμου – Η καταστροφή στην Αττική σφίγγει τον κλοιό για τον Μητσοτάκη

 Σε αποδρομή βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μετά τις ευρωεκλογές η φθορά είναι διαρκής και το Μαξίμου δεν μπορεί να δώσει ένα μήνυμα «επανεκκίνησης», όπως επιδιώκει. 

Η τεράστια κυβερνητική αποτυχία στην κατάσβεση της φωτιάς στη βορειανατολική Αττική, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και οι ζημιές είναι τεράστιες, απογυμνώνει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία την τελευταία εβδομάδα έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος ζητάει από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση Κασσελάκη

 Αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης κατά την συνεδρίασή της που είναι σε εξέλιξη και στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά μέσω zoom, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του.

Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρότεινε τον μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Οικονομικών, Νίκο Παππά. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης. 


Ν. Παππάς: Όλοι οι βουλευτές είμαστε μαζί ανεξαρτήτως τι ψηφίσαμε – Τι δήλωσε η Β. Κεχαγιά

 Μετά από την μαραθώνια συζήτηση και τις διαφωνίες επί του διαδικαστικού υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν των πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για τη τημητική πρόταση προς το πρόσωπό μου και τα πρόσωπα για τις στελέχωση του προεδρίου της κοινοβουλευτικής ομάδας, να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργική συζήτηση,