Κρήτη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο για τον χαμό του Αντώνη

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα, του Ηρακλείου, για τον χαμό του 36χρονιυ Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της πόλης.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου με συνθήματα έκαναν λόγο για έγκλημα και κάλεσαν την ναυτιλιακή εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στις 17 Σεπτεμβρίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο

 Οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαθα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 και όχι στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Η χώρα ζει μια βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία.

Κόκκαλης (Ευρωβουλή): Δύο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα αντιπλημμυρικά έργα

 Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ερώτηση στην Κομισιόν για το «αν θα συνδράμει τις πληγείσες περιοχές μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και αν προτίθεται να δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Απωλειών και Ζημιών»

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, σχετικά με την επί διετία μη συμμόρφωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική προστασία.
«Π. Κόκκαλης: "Είναι διαπιστωμένο και αποτυπωμένο γραπτά, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2022, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προχωρήσει σε όσα όφειλε να κάνει για τις πλημμύρες.

Υπ. Ναυτιλίας - Blue Horizon: Καρατομήσεις στο Λιμενικό για τη δολοφονία - «Τέλος» ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής Πειραιά

 Ο Υπουργός Ναυτιλίας «έδωσε έντολη στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

«Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Χρησμός Kiyosaki για χαοτική κατάρρευση: Σοκ στα χρηματιστήρια από τσουνάμι στην αγορά ακινήτων – Καταλύτης η… Airbnb

 Πάντως, τόσο άσχημες συνθήκες στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ έχουμε να δούμε από το 1960…

Σε μια απροσδόκητη, καταπώς μας συνηθίζει, πρόβλεψη για το μέλλον του αμερικανικού χρηματιστηρίου προέβη ο διάσημος, πλέον, συγγραφέας οικονομικών βιβλίων Robert Kiyosaki – και η αλήθεια είναι ότι τράβηξε την προσοχή μας…
Πιο συγκεκριμένα, ο Kiyosaki εκτιμά πως η Airbnb θα οδηγήσει την αγορά ακινήτων και τη Wall Street σε κατάρρευση, και επομένως για όσους θέλουν να επενδύσουν ή να αποκτήσουν για ιδιοκατοίκηση νέα σπίτια μπορεί να έρχονται νέες, πιο φωτεινές ημέρες..

Η Reggeborgh «ακατάλληλος» στρατηγικός επενδυτής στην Alpha – To Helikon θα μας αποχαιρετήσει γενικώς και η παγίδα απληστίας

 Πληροφορούμαστε ότι το Helikon το οποίο επενδύει σε κατεστραμμένα χρηματιστήρια και κατεστραμμένες οικονομίες μετά την επάνοδο της Ελλάδος στην επενδυτική βαθμίδα… θα μας αποχαιρετήσει…

Θα εστιάσουμε σε τρία θέματα σήμερα….

1)Οι κινήσεις της Reggeborgh στο παρασκήνιο δείχνουν ότι έχει σχέδιο αλλά απερίφραστα αναφέρουμε ότι το ολλανδικό family office του Holterman είναι ακατάλληλος στρατηγικός επενδυτής στην Alpha bank…

Αποκάλυψη: Ο βιομήχανος Ακκάς (σύζυγος Βίκυς Χατζηβασιλείου, παρουσιάστριας) έχει «πακέτο» μηνυτήρια αναφορά από συγγενή του

Οι βαριές κατηγορίες και το παρελθόν της ασυνέπειας του επιχειρηματία - Η σκληρή στάση της Cepal

  Μπορεί η Ελληνική Υφαντουργία εταιρία της οικογένειας Ιωάννη Ακκά ο οποίος είναι παντρεμένος με τη γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου να έχει διαγραφεί από το 2017 από το Χρηματιστήριο αλλά φαίνεται ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους βασικούς μετόχους και συγγενικά τους πρόσωπα κατά το διάστημα που ήταν εισηγμένη εταιρία αλλά και στη συνέχεια επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε συγγενής τους.

H Ελλάδα στο πλευρό των ηττημένων – Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε ανοικτά τον Putin και τον Trump

 Ο Putin είναι ο μεγάλος νικητής αλλά εδώ στην Ελλάδα, αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταθεί στο πλευρό των ηττημένων

Η Ελλάδα στο πλευρό των ηττημένων…
Στην Ουκρανία, κάποιοι είχαν προβλέψει ότι η Δύση θα κερδίσει, η Ρωσία θα γονατίσει και το ΝΑΤΟ δηλαδή οι αμερικανοί θα κερδίσουν…
Προφανώς αυτή η εκτίμηση έχει καταρρεύσει.
Η Ουκρανία δεν κερδίζει, αντιθέτως ηττάται, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ουκρανικό, οι ταξιαρχίες των ουκρανών έχουν αποδεκατιστεί, ο μισός πληθυσμός έφυγε στο εξωτερικό στην Δύση ή στην Ρωσία, το 20% των εδαφών το κατέχουν οι ρώσοι που βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές των Ουκρανών.

Στη δημοσιότητα το βίντεο: ATGM Kornet-EM διέλυσε την θωράκιση του Challenger 2 – Λαμπάδιασε με ένα και μόνο χτύπημα- Ρώσοι: “Αυτό είναι το μυστικό του”

 Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο της καταστροφής του βρετανικού άρματος μάχης Challenger 2 διαψεύδοντας τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς:

Το Challenger 2 λαμπάδιασε με ένα και μόνο κτύπημα από αντιαρματικό πύραυλο Kornet, πιθανότατα της σειράς ΕΜ.

O αντιαρματικός πύραυλος Kornet έσκισε την θωράκιση του Challenger που θεωρείται από τις κορυφαίες στον κόσμο. 

Ανατροπή: Η Ρουμανία ενημέρωσε το ΝΑΤΟ πως δέχτηκε ρωσική επίθεση με Geran-2 – Θα ζητήσει ενεργοποίηση του Άρθρου 4 της Συμμαχίας – Επιβεβαίωση WarNews247

 Σε μία απίστευτη κυβίστηση προχώρησε η Ρουμανία καθώς ενημέρωσε το ΝΑΤΟ πως ρωσικό drone Geran-2 έπεσε στο έδαφος της και συγκεκριμένα στον οικισμό Plauru στην κομητεία Tulcea.

Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση του WarNews247 καθώς ήταν το μόνο site που αποκάλυψε εξαρχής την επιφυλακή της ρουμανικής αεράμυνας και εν τέλει, το πρώτο επιβεβαιωμένο ρωσικό κτύπημα σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος

Νύχτα τρόμου για τους Ρουμάνους: Παρακολουθούν έντρομοι καταιγισμό πυρών και εκρήξεων στα σύνορα -Οι Ρώσοι σφυροκοπούν για πρώτη φορά το λιμάνι Κιλίγια

 Νέα νύχτα τρόμου ζει το Βουκουρέστι καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μαζική επίθεση με drones Geran-2 και πυραύλους εναντίον τριών λιμανιών που βρίσκονται ακριβώς στα ρουμανο-ουκρανικά σύνορα.

Η Μόσχα εκτός από τα λιμάνια Ρένι και Ισμαήλ έπληξε για πρώτη φορά το λιμάνι Κιλίγια (Kiliya) και τα μικρότερα λιμάνια Τσερνομόρσκ και Γιούζνι στην Οδησσό.

Σύμφωνα με Ρουμάνους και Ουκρανούς, η ρωσική επίθεση διήρκεσε τρεις ώρες και εκτοξεύτηκαν 33 πύραυλοι και drones.

Προεδρικές εκλογές στο Μεξικό: Η Κλαούδια Σέινμπαουμ υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος

 Η πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, θα είναι η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA, εθνικιστική αριστερά).

Η κυρία Σέινμπαουμ, 61 ετών, θα έχει βασική αντίπαλο στις εκλογές επίσης γυναίκα, τη Σότσιλ Γκάλβες, 60 ετών, η οποία την Κυριακή ονομάστηκε υποψήφια του «Ευρέος Μετώπου» τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Γουατεμάλα: Νέα καταδίκη οκτώ ετών για διαφθορά στον πρώην πρόεδρο Ότο Πέρες Μολίνα

 Δικαστήριο της Γουατεμάλας επέβαλε χθες Τετάρτη ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διαφθορά στον πρώην πρόεδρο Ότο Πέρες Μολίνα (2012-2015), που είχε ήδη καταδικαστεί να εκτίσει άλλα 16 χρόνια για χωριστή υπόθεση, την πολύκροτη υπόθεση απάτης και διαφθοράς που τον εξανάγκασε να παραιτηθεί το 2015.

Ο κ. Πέρες, 72 ετών, που παραδέχθηκε την ενοχή του, είδε την ποινή του να μειώνεται κατά το ήμισυ. Θα κληθεί επίσης να καταβάλει πρόστιμο τριών και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

Ρωσία: Κατάρριψη ουκρανικών drones κοντά σε Μόσχα και Ροστόφ

 Ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στη Μόσχα και άλλα δύο στον εναέριο χώρο του Ροστόφ τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν έκανε σαφές αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι τρία κτίρια υπέστησαν ζημιές στην πόλη Ροστόφ στον Ντον και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν ουκρανικό drone συνετρίβη στο κέντρο της. Το δεύτερο drone που καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Ροστόφ κατέπεσε έξω από την πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου θα προμηθεύσουν οι ΗΠΑ τον ουκρανικό στρατό

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής βοήθειας που ανήγγειλε χθες, συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που κατ’ αυτή θα δώσει «νέα ορμή» στην αντεπίθεση της Ουκρανίας για να ανακαταληφθούν εδάφη υπό τον έλεγχο των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Η βοήθεια ανακοινώθηκε στο Κίεβο από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο επίσκεψής του που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.