Διεθνής Τύπος: Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσικές δυνάμεις – Το αέριο φθηναίνει, όχι και οι λογαριασμοί στην Ιταλία

 Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Πύραυλοι από το Κίεβο σκοτώνουν δεκάδες στρατιώτες σε ρωσική βάση». Το χτύπημα έγινε σε βάση στην κατεχόμενη από Ρώσους ανατολική Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ουκρανικό πλήγμα εκθέτει τα λάθη από τις δυνάμεις του Πούτιν». Οι Ρώσοι που είναι υπέρ του πολέμου κατηγορούν τους διοικητές μετά την επίθεση της Ουκρανίας με πυραύλους.

Ρωσική απάντηση στο μακελειό της πόλης Μακιγίβκα: Κτύπησαν στην δυτική Ουκρανία με βλήματα cruise

  Τρία βλήματα Kalibr διέλυσαν το καλύτερο Σύνταγμα ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας

Επίθεση-απάντηση στο μακελειό (63 Ρώσοι νεοσύλλεκτοι νεκροί) που προκάλεσε η ουκρανική επίθεση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην ρωσική πόλη Μακιγίβκα του Ντόνετσκ με ρουκέτες HIMARS, έδωσαν άμεσα οι Ρώσοι στοχεύοντας στρατώνες μισθοφόρων και Ουκρανών με αποτέλεσμα τον θάνατο 180 Ουκρανών και δυτικών μισθοφόρων.

Έπληξαν με τουλάχιστον 3 πυραύλους cruise Kalibr στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χμελνίτσκι στην δυτική Ουκρανία, κόμβο μεταφοράς και αποθήκευσης δυτικού οπλισμό, βάση των Ουκρανών καταδρομέων και ξένων μισθοφόρων.

Ουκρανικά UAV επιτέθηκαν στην Σεβαστούπολη

 Κατατρίφθηκαν από τους Ρώσους

Δύο ουκρανικά UAVs καταρρίφθηκαν στους αιθέρες της Σεβαστούπολης.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας συνεχίζουν να απωθούν επιθέσεις», δήλωσε ο Ρώσος κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.

Η Σεβαστούπολη είναι η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το λιμάνι της έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Ουκρανίας με UAVs, με την πιο πρόσφατη να γίνεται γνωστή την 30ή Δεκεμβρίου.

Το 2023 πολλοί νέοι πύραυλοι θα εκτοξευθούν προς το διάστημα

 Στο νέο έτος 2023, πολλοί πύραυλοι θα εκτοξευθούν. Όχι με την αφορμή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά προς το διάστημα. Μαζί με τις ευρωπαϊκές καινοτόμες διαστημικές επιχειρήσεις, η ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) και η αμερικανική εταιρεία SpaceX θέλουν να εκτοξεύσουν νέους πυραύλους. Η ESA έχει επίσης στη λίστα με τις εκκρεμότητές της μια αποστολή στον Δία και ένα νέο διαστημικό τηλεσκόπιο. Η NASA μπορεί να ελπίζει σε ένα κοσμικό ενθύμιο από τον αστεροειδή Μπέννου. Αποκαλύπτουμε τι θα συμβεί στο διάστημα το 2023!

Αποχαιρετισμός με συγκίνηση και δάκρυα στον Πελέ (video) Εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι αποχαιρέτησαν τον Πελέ. Συγκίνηση και δάκρυα στο γήπεδο της αγαπημένης του «Σάντος»

 Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Πελέ, ήρθε η ώρα για τον βραζιλιάνικο λαό να αποχαιρετήσει τον βασιλιά του ποδοσφαίρου, με μια 24ωρη αγρυπνία στο στάδιο «Vila Belmiro» της πόλης Σάντος, όπου ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε το θρύλο του.

Η τελευταία πράξη με πρωταγωνιστή τον Πελέ διαδραματίζεται στο γήπεδο της Σάντος.

Από τα ξημερώματα οι τελευταίες ετοιμασίες μαρτυρούσαν μια άριστη οργάνωση, αλλά ήδη μέσα στη νυχτιά κι ενώ μεταφερόταν η σορός του βασιλιά ο ουρανός άστραψε.

Σοκ στο NFL: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 24χρονος Νταμάρ Χάμλιν έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη

 Δραματικές εικόνες μεταδόθηκαν από αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου καθώς ο 24χρονος αμυντικός Νταμάρ Χάμλιν κατέρρευσε λόγω σύγκρουσης με τον παίκτη της αντίπαλης ομάδας, Τι Χίγκινς κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου του αγώνα.

Ο Xάμλιν φάνηκε να δέχτηκε χτύπημα στον θώρακα από το κράνος του Χίγκινς. Ο 24χρονος αρχικά στάθηκε όρθιος, όμως δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Κομήτης πλησιάζει τη Γη για πρώτη φορά μετά την εποχή των Νεάντερταλ – Πιθανώς ορατός και με γυμνό μάτι

 Ορατός ακόμη και με γυμνά μάτια μπορεί να γίνει κομήτης που ανακαλύφθηκε από τηλεσκόπιο της Καλιφόρνιας τον Μάρτιο του 2022, ονόματι C/2022 E3 (ΖΤF), και θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη εντός του Ιανουαρίου.

Όπως έκανε γνωστό η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), ο κομήτης θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στον Ήλιο (περιήλιο) στις 12 Ιανουαρίου σε απόσταση περίπου 160 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από αυτόν.

Ακολούθως, θα πλησιάσει τον πλανήτη μας, όπου αναμένεται να φθάσει στην πλησιέστερη απόστασή του (περίγειο) των 42 εκατ. χλμ. την 1η ή 2α Φεβρουαρίου.

Πελέ: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον βασιλιά του ποδοσφαίρου - Λαοθάλασσα στο γήπεδο της Σάντος

 Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Βραζιλίας αλλά και του πλανήτη προσέρχονται στο γήπεδο της Σάντος προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον βασιλιά του ποδοσφαίρου.

Ο Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Στην Βραζιλία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του σε κλειστό κύκλο στο νεκροταφείο του Σάντος.

Γερμανία: Σάλος με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της υπουργού Άμυνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Στο επίκεντρο δριμείας κριτικής από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης βρέθηκε για μία ακόμη φορά η υπουργός 'Αμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, για την αμφιλεγόμενη επιλογή της να απευθύνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πίσω της βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου, με βεγγαλικά και κροτίδες. 

Βενεζουέλα: Τίτλοι τέλους για την προσωρινή κυβέρνηση Γκουαϊδό – Δεν μπορεί να ανατρέψει τον Μαδούρο

 Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έβαλε τέλος στην προσωρινή κυβέρνηση του Χουάν Γκουαϊδό την Παρασκευή, ψηφίζοντας κατά της ανανέωσης της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ στρατηγικής του, η οποία απέτυχε να ανατρέψει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η πρόταση για την κατάργηση της παράλληλης κυβέρνησης πέρασε από τον δεύτερο και τελευταίο γύρο ψηφοφορίαςστην Εθνοσυνέλευση που ηγείται η αντιπολίτευση. 

Ο Μασκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που χάνει 200 δισ. δολάρια

Περίπου δύο χρόνια αφότου έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που συγκέντρωσε περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων, ο Ίλον Μασκ είναι τώρα ο πρώτος άνθρωπος που την έχασε.

Το 2022, ο Μασκ βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της ετήσιας λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes, εκτοπίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Μασκ είχε γίνει ο δεύτερος άνθρωπος που αύξησε την καθαρή του αξία σε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια, λίγους μήνες αφότου ο Μπέζος έκανε το ίδιο.