Αστυπάλαια: Όταν η φωνή των ζώων συνάντησε εθελοντές κτηνίατρους (foto-video)

Ταξιδεύοντας στην Αστυπάλαια θα διαπιστώσεις πως -όπως σε όλα τα Δωδεκάνησα- το νησί ανήκει στις… γάτες του. Θα τις δεις να λιάζονται στα γραφικά στενά, να σε ακολουθούν όσο περιηγείσαι, να στήνονται για μία φωτογραφία, να ζητούν ένα σου χάδι, να εκλιπαρούν για έναν θαλασσινό μεζέ.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ είδε ως «λεκάνες εκτόνωσης» της καταιγίδας τα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη

Tα εργοτάξια του Μετρό λειτούργησαν σαν λεκάνες εκτόνωσης (πλημμυρικών φαινομένων) στη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας, που έπληξε χθες τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ”Πρακτορείο 104,9 FM”, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι οι εργασίες στο Μετρό συνεχίζονται κανονικά και πως από χθες ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων που είχαν συσσωρευτεί στα εργοτάξια.

Ερντογάν: Χρεοκοπημένη και τελειωμένη η Ελλάδα, αλλά οι οίκοι αξιολόγησης την αναβαθμίζουν

«Χρεοκοπημένη και τελειωμένη» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο νέας επίθεσής του εναντίον των οίκων αξιολόγησης, λόγω των αρνητικών προοπτικών που προσδίδουν στην τουρκική οικονομία.
Σε ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους οίκους

Νέο κομφούζιο στην ΕΡΤ - Παραίτηση Μιχαλίτση

    Την παραίτησή του από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας της ΕΡΤ υπέβαλε ο Νίκος Μιχαλίτσης. Με την επιστολή του ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση της ΕΡΤ και προσωπικά στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωστόπουλο, καταγγέλλοντας ότι στο νέο Οργανόγραμμα η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας διαλύεται και στη θέση της μπαίνει μια καρικατούρα της, που δεν περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) μια από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες, τον κεντρικό σχεδιασμό της σύνταξης του επενδυτικού τεχνολογικού προγράμματος της εταιρείας.

Ο Κ. Πουτζντεμόν πρότεινε τον βουλευτή Κιμ Τόρα ως υποψήφιο για την προεδρία της Καταλονίας

    Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανακοίνωσε  ότι πρότεινε τον βουλευτή Κιμ Τόρα ως υποψήφιο πρόεδρο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο επτά μηνών και να καταφέρει η περιοχή να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση.

Οι Καταλανοί βουλευτές θα πρέπει να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα αναλάβει να σχηματίσει τοπική κυβέρνηση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου να αποφευχθεί η προκήρυξη νέων εκλογών. Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν πρόωρα τον Δεκέμβριο, αφού ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καθαίρεσε την κυβέρνηση του Πουτζντεμόν επειδή ανακήρυξε παράνομα την αυτονομία της Καταλονίας.

Εντοπίσθηκε το ναυάγιο του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ»

    «Επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του ιστορικού ναυαγίου του υποβρυχίου ''ΚΑΤΣΩΝΗΣ'' σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα», όπως ανακοινώθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυάγιο είχε εντοπισθεί από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» της Υδρογραφικής υπηρεσίας την 29η Ιανουαρίου 2018 με τη χρήση ηχοβολιστικών πολλαπλής δέσμης και πλευρικής σάρωσης (multibeam sonar, sidescan sonar).

Το ταχύτερο Golf GTI όλων των εποχών

Η VW επιβεβαίωσε ότι η έκδοση TCR του δημοφιλούς hot hatch θα περάσει στην παραγωγή στα τέλη του έτους, προσφέροντας στους πελάτες της ένα απολαυστικό αυτοκίνητο. Παρότι παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει μεγάλες αισθητικές διαφορές από αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το Golf GTI TCR αντλεί έμπνευση από τους αγώνες και θα είναι το ταχύτερο που έχει παραχθεί ποτέ – το ισχυρότερο παραμένει το Clubsport S.

Το Λονδίνο ζητεί από τις ΗΠΑ να μην παρεμποδίσει την καλή εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

    Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παρεμποδίσουν την καλή εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ΗΠΑ Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς την «ζωτικής σημασίας» για την ασφάλεια της χώρας του.

«Καλώ τις ΗΠΑ να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα παρεμπόδιζε τις άλλες πλευρές να συνεχίσουν να κάνουν τη συμφωνία να λειτουργεί προς το συμφέρον της συλλογικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο Τζόνσον στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Γαλλία-Ιράν: Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Ροχανί για την πυρηνική συμφωνία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση στον Ιρανό ομόλογό του, τον Χασάν Ροχανί, να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας του 2015 ακολουθώντας το παράδειγμα του Παρισιού, του Λονδίνου και του Βερολίνου, παρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία αυτή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μία ημέρα αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε τη μονομερή απόφασή του, η οποία αφορά και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, ο Μακρόν τόνισε ότι δικός του στόχος είναι «να διατηρήσει την περιφερειακή σταθερότητα».

Deutsche Welle: Γιατί η Γερμανία εμμένει στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

    Η αντίδραση του Βερολίνου ήταν παραπάνω από σαφής. Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης είναι ένα «σοβαρό λάθος». Η γερμανική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την τήρηση των όρων της συμφωνίας, ερχόμενη σε σύγκρουση με τον υψηλότερο εκπρόσωπο του Αμερικανού προέδρου στη Γερμανία, τον νέο Αμερικανό πρέσβη Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Αρχίζει σήμερα η δίκη για το κύκλωμα ναρκωτικών του Κολωνακίου

    Ξεκινά σήμερα η δίκη των 27 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών, τα οποία διακινούνταν σε bar - restaurant στο Κολωνάκι και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο εδώλιο κάθονται γνωστά ονόματα της σόουμπιζ, μεταξύ άλλων ηθοποιοί, παρουσιαστές, μοντέλα και επιχειρηματίες, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι κι άλλοι «επώνυμοι».

Βάσει του κατηγορητηρίου το κύκλωμα ξεκίνησε να δρα προ πενταετίας, οπότε και 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο - μπαρ του Κολωνακίου.

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης

    Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την Siemens για την υπογραφή της σύμβασης του ΟΤΕ σχετικά με την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Κατά πλειοψηφία , τεσσάρων έναντι ενός μέλους του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε, όπως και πρωτοδίκως ένοχο τον 73χρονο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

"Camorra connection" στην Ελλάδα

Στα χέρια του εισαγγελέα της Νάπολης βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εξάρθρωσης ενός διεθνούς κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείτο στην παραγωγή, διακίνηση και πώληση «μαϊμού» επώνυμων προϊόντων από την Τουρκία στην Ιταλία, μέσω της Ελλάδας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, πρόκειται για δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, στις οποίες εμπλέκονται συνολικά μέχρι στιγμής 45 άτομα. Μεταξύ αυτών

Αυτή είναι η μαφία των φαρμάκων

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των μελών του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα στο εξωτερικό φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους, κυρίως αντικαρκινικά, στερώντας τα από ασθενείς.

Την Πέμπτη η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσίευσε τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των 9 ατόμων, που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση.

Πρόκειται για τους: