Ελλάδα-Καιρός:Αλλάζει από το βράδυ ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τέρμα οι νοτιάδες και η αφρικανική σκόνη. Από απόψε έρχονται βοριάδες και βροχές και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.(FOTO-BINTEO)
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν ακόμα και ανοιξιάτικες καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την εβδομάδα:
Δευτέρα 15 Μαΐου: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς

Τα 15 ομορφότερα σπίτια φτιαγμένα από κοντέινερ αξίας έως 6.000 ευρώ!

Δείτε στις φωτογραφίες πώς ένα – ή περισσότερα- απλά κοντέινερ μπορούν να μετασχημορφωθούν σε εντυπωσιακά σπίτια! Σκεφτείτε ότι 1 κοντέινερ κοστίζει περίπου 1.500€!
Το να έχετε ένα όμορφο, πολυτελές σπίτι δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε το να είστε ιδιοκτήτες μιας έπαυλης με θέα τον ωκεανό, ή χιλιάδες στρέμματα γης.

Δείτε τα σπίτια που έχουν δημιουργηθει από απλά κοντέινερ, τα οποία θα συμφωνήσετε ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Τα προεδρικά του καθήκοντα ανέλαβε ο Μακρόν (εικόνες – video-live)

  Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε  τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου
    O Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε  τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου.

Αποχωρούν και από την Eurovision οι Βρετανοί;

Αφού ψήφισαν το προηγούμενο χρόνο υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν και από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό

Οι πρώτες δηλώσεις της Demy μετά τον τελικό της Eurovision

Στoυς δημοσιογράφους που περίμεναν με ανυπομονυσία έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις μετά τον τελικό της Eurovision και την κατάκτηση της 19ης θέσης η Demy, ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

«Η εμπειρία ήταν απίστευτη, τώρα είμαστε φορτισμένοι, είμαστε κουρασμένοι… Φεύγοντας από το στάδιο, ήταν να σαν φεύγω από το σπίτι μου… Ζήσαμε τρομερές εμπειρίες, αναμνήσεις καλές. Από τη σημερινή εμφάνιση εμείς είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι», είπε μεταξύ άλλων η Demy.

ΕΡΤ: Στο κόκκινο η τηλεθέαση του μεγάλου τελικού της Eurovision

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σάββατου ο 62ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας που ανέδειξε νικήτρια χώρα την Πορτογαλία με το τραγούδι «Amar Pelos Dois» και ερμηνευτή τον Salvador Sobral.

Η Ελλάδα ήρθε 19η με 77 βαθμούς (48 από τις κριτικές επιτροπές και 29 από το televoting) ενώ η Κύπρος τερμάτισε στην 21η θέση.

Η πορεία του φετινού νικητή της Eurovision μέχρι σήμερα και το πρόβλημα υγείας του

Η Πορτογαλία δεν είχε ποτέ κερδίσει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά χάρη στον Salvador Sobral το 2017 ήταν τελικά η χρονιά της. Το τραγούδι του «Amar Pelos Dois» συγκίνησε τους τηλεθεατές που του χάρισαν απλοχερα την πρώτη θέση.

Ποιος είναι όμως ο Salvador Sobral;


Ο Sobral γεννήθηκε στη Λισαβόνα πριν από 27 χρόνια και ήδη είναι πολιτικοποιημένος βαθιά.

H Πορτογαλία είναι η νικήτρια χώρα στον τελικό της Eurovision 2017 ! Βίντεο.

Στην Πορτογαλία θα διεξαχθεί ο 63ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, καθώς ο Salvador Sobral ήταν ο μεγάλος νικητής στο Κίεβο, με το τραγούδι «Amar Pelos Dois», συγκεντρώνοντας 715 βαθμούς (από κριτικές επιτροπές και televoting). Η Ελλάδα ήρθε 19η με 77 βαθμούς (48 από τις κριτικές επιτροπές και 29 από το televoting).

Κατά τύχη "σκότωσε" τον κυβερνοϊό που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ένας 22χρονος Βρετανός έγινε ο ήρωας της ημέρας
Ένας Βρετανός νεαρός ερευνητής στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου αφηγήθηκε σήμερα πώς κατάφερε να αναχαιτίσει τον ρυθμό διάδοσης του ιού Wannacry, σε μια παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση «χωρίς προηγούμενο».
Στο μπλογκ του www.malwaretech.com, ο 22χρονος Βρετανός, που δεν θέλησε να αποκαλύψει τα στοιχεία του,

Όταν δεν σέβεσαι τις διαβάσεις των πεζών...(video)

...θα υποστείς και τις συνέπειες!!!
Ο νόμος του ισχυρότερου... Πόσες φορές δεν το έχουμε δει; Έχει αμάξι, έχει τα κυβικά, άρα πιάνει όλο τον χώρο.
Τι κι αν οι πεζοί θα αναγκαστούν να περάσουν με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότηταςq... Ας πρόσεχαν... Αυτός είναι προφυλαγμένος από τόνους λαμαρίνας και αερόσακους...
Όπως υπάρχει και κάτι που δεν υπολόγισε ο μυαλοφυγόδικος της φωτογραφίας:

Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν στο Πεκίνο

Την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού κ.α. ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ρώσο Πούτιν, στη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο.
Τα τελευταία χρόνια - σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας- διαπιστώνεται

Νίκος Ανδρουλάκης: Στο ΠΑΣΟΚ καταργήθηκαν όλα τα όργανα

«Είναι λυπηρό ότι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, το σύνολο των οργάνων έχει καταργηθεί. Τέτοιες αντιδράσεις δεν βοηθούν την προσπάθεια ανασύστασης του χώρου, ο οποίος διαθέτει σημαντικές διαθεσιμότητες, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
Επιμένει στην πρότασή του για ανοιχτό συνέδριο,

Πρωταθλήτρια η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνος Καραπαπάς, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη γυναικεία ομάδα πόλο.
Συγκεκριμένα έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

Το ηπειρώτικο χωριό με τους διπλούς καταρράκτες

Μέσα σε όλες τις συναρπαστικές και μαγευτικές εικόνες των Τζουμέρκων, στο αυστηρό και τραχύ τοπίο της Ηπείρου, αναδύονται τα Θεοδώριανα. Στην ανατολική πλευρά της οροσειράς και σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από την Άρτα, το χωριό «χάνεται» μέσα στη βλάστηση.
Γεμάτα πηγές τα Θεοδώριανα και η γύρω περιοχή, με το νερό να αναβλύζει σχεδόν από παντού και να τρέχει, γενναιόδωρα, σε νερόμυλους και νεροτριβιές.

«Βουλιάζει» η Κέρκυρα από ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων

Περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες αποβιβάστηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα από κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του νησιού, ενώ «ντεμπούτο» έκανε και το κρουαζιερόπλοιο AIDAblu.
Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, τον περασμένο μήνα στο λιμάνι της

Λετονός skydiver εκτελεί το πρώτο άλμα από drone που έχει γίνει ποτέ (Vid)

Δεμένος από ένα drone που τον ανέβασε στον ουρανό έκανε ελεύθερη πτώση ο Λετονός Ingus Augstkalns. Για να τα καταφέρει ανέβηκε σε ένα πύργο επικοινωνίας 330 μέτρων στην πόλη Taurene και κρατήθηκε στο drone που τον ανέβασε στον ουρανό.

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας έξω από τη Θεσσαλονίκη Video.

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από δέκα άνθρωποι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

 Η μηχανή του τρένου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτοξεύθηκε και "εισέβαλε" σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές.

Τραγωδία στο Άδενδρο: «Μέχρι την Παρασκευή το πόρισμα»

«Ως το μεσημέρι θα έχουμε στοιχεία από τις επί τόπου έρευνες δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης στην Πρωϊνή Ζώνη της ΕΡΤ, καθώς στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτοψία για τα αίτια του εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας Intercity που άφησε δύο νεκρούς ηλικίας 39 και 52 ετών και 7 τραυματίες, εκ των οποίων ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και 2 πολυτραυματίες.