Ρωσικός πύραυλος Iskander διέλυσε υπόγειο διοικητικό κέντρο στο Τσάσιβ Γιαρ – Σκοτώθηκε Πολωνός στρατηγός!

 Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Ιskander έπληξε μεγάλο κέντρο διοίκησης στο Τσάσιβ Γιαρ, σκοτώνοντας δεκάδες Ουκρανούς αξιωματικούς και ανάμεσα τους, όπως λένε ρωσικές πηγές, έναν Πολωνό στρατηγό.

Oι Ρώσοι λένε πως ο στρατηγός ήταν ο Άνταμ Μάρσζακ, ο οποίος σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ πέθανε ξαφνικά από «φυσικά αίτια» κατά την διάρκεια «που ήταν ελεύθερος των καθηκόντων του».

Την ανακοίνωση του θανάτου του την έκανε το πολωνικό Γενικό Επιτελείο.

Ο Μάρσζακ ήταν ψηλά στην ιεραρχία του πολωνικού Στρατού.

Ρωσικά Tu-22M3 ισοπεδώνουν στρατιωτικούς στόχους στην Οδησσό – Ξεκίνησε η επίθεση στο Σεβέρσκ

 Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών υποδομών στην Οδησσό και ρωσικά drones πλήττουν ουκρανικούς στόχους στις πόλεις Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Νικολάεφ και Ντνιπροπετρόβσκ.

Τα Tu-22M3 εκτόξευσαν πυραύλους cruise Kh-22 από την κατεύθυνση του Ισμαήλ.

 Την ίδια στιγμή φαίνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επίθεση στον θύλακα του Σεβέρσκ.

Β.Ζελένσκι: «Αν δεν μας δώσετε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια οι Ρώσοι μπορεί να καταλάβουν μεγάλες πόλεις»

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του για άλλη μία φορά παρακάλεσε τις ΗΠΑ να του στείλουν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια αλλιώς οι ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Ρώσοι να καταλάβουν μεγάλες πόλεις, προφανώς εννοώντας το Χάρκοβο, το Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ και ίσως και την Οδησσό.

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών», δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

Ντ.ΜακΓκρέγκορ: «Ο πόλεμος δεν είναι για την Ουκρανία – Είναι για τον διαμελισμό και την εκμετάλλευση των πόρων της Ρωσίας»

 Καταιγιστικός για ακόμη μια φορά  ήταν ο συνταγματάρχης ε.α. Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε αποκάλυψε για πιο λόγο γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης ε.α. το θέμα είναι για τον έλεγχο της Ουκρανίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και στη συνέχεια την χρησιμοποίησή της ως βάση για τον διαμελισμό της Ρωσίας και την υποδούλωση της στους παγκοσμιοποιητές.

«Στην Ουκρανία,  είναι οι παγκοσμιοποιητές που διευθύνουν το show.  

Ουκρανία: Οι Βρετανοί παραδέχονται ότι οι Ρώσοι προελαύνουν ταχύτατα προς τα δυτικά

 Ακόμα και οι Βρετανοί παραδέχονται πλέον πως οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν προς τα δυτικά με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η παραδοχή αυτή σημαίνει πως τα πράγματα για το Κίεβο είναι πάρα πολύ δύσκολα ενώ όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί οι Ρώσοι καταφέρνουν και στρατολογούν κάθε μήνα 30.000 νέους στρατιώτες.

Israeli F-16s Provide Close Air Support to Turkish-Sponsored Jihadists in Syria’s Aleppo

 Στις 29 Μαρτίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε μαχητικά F-16 για να πραγματοποιήσει πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα τουρκικά σύνορα, με τις επιθέσεις να συμπίπτουν με κλιμακούμενες επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατά των συριακών δυνάμεων στην περιοχή .

Russia Deploys Top Airlifters For Supply Runs to North Korea: Major Arms Transfer Underway?

Δύο ρωσικά βαρέα αεροσκάφη An-124, τα οποία είναι μακράν τα μεγαλύτερα στη χώρα και συγκαταλέγονται σε λιγότερο από δύο δωδεκάδες σε υπηρεσία, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν πολλαπλές πτήσεις προς τη Βόρεια Κορέα. 

Αυτά ακολουθούν μια προηγούμενη αναφερόμενη πτήση ενός αεροσκάφους Tupolev Tu-154 από το Βλαδιβοστόκ στην Πιονγκγιάνγκ. 

Τεράστια νίκη Imamoglu στην Κωνσταντινούπολη με 51,09% - Erdogan παραιτήσου… - Η χειρότερη ήττα από το 2002, τιμωρία για ΑΚΡ

 Ένα τεράστιο εκλογικό πλήγμα επέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και στο κόμμα του Δικαιοσύνη για την Ανάπτυξη AKP, το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) καθώς πέρα από ότι επικράτησε στους δήμους Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας και Σμύρνης, κατάφερε να λάβει και υψηλότερο ποσοστό από το κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, το CHP συγκέντρωσε σε όλη την επικράτεια το 37,74% των ψήφων έναντι 35,49% του κόμματος του Erdogan ενώ πέρα από τις εκλογικές νίκες σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη, κέρδισε και σε άλλες 15 πόλεις σε όλη την Τουρκία.

Η διεφθαρμένη Ursula von der Leyen – Άνοιξε εισαγγελική έρευνα εις βάρος της για το ρόλο της σε προμήθειες εμβολίων Covid

 Η υπόθεση έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ursula von der Leyen η οποία θα προσπαθήσει για τη δεύτερη θητεία της στην Κομισιόν

Έρευνα εις βάρος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer άνοιξαν οι εισαγγελείς της Λιέγης, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το εμβόλιο του Covid 19.
Ερευνητές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) επικουρούν τους τελευταίους μήνες Βέλγους εισαγγελείς που ερευνούν τη von der Leyen για «παρέμβαση σε δημόσιες λειτουργίες, καταστροφή SMS, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων», σύμφωνα με νομικά έγγραφα που εξέτασε το POLITICO.

Ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από την Ελλάδα – Ήθελε να ηγηθεί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά έφαγε πόρτα

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό του όφελος... - Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική
Τα σκάνδαλα στην αυλή του Μαξίμου πνίγουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ακουμπάνε πλέον τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις υποκλοπές θυσίασε τον ανιψιό του, τώρα στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον συμμαθητή του Σταύρο Παπασταύρου και φίλο της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μπρατάκο, ένα στέλεχος που όλη η οικογένειά του βρέθηκε δίπλα στους Μητσοτάκηδες.

«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ειρήνη για τους Ευρωπαίους»/ Γάλλος υπουργός: Αναμένουμε από την Κίνα να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα

 Επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Stéphane Séjourné, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η Κίνα πρέπει να βγει με σταθερή στάση και να στείλει ένα μήνυμα στη Μόσχα για την Ουκρανία.

«Ο Κούρτι απείλησε τη Σερβία», Βούτσιτς: Είμαστε οι μόνοι με καθεστώς ουδέτερου στρατιωτικού κράτους στην περιοχή

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο Μίλος Βούτσεβιτς, τον οποίο έχει ορίσει πρωθυπουργό, θα λάβει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει μεγάλα και δύσκολα. καθήκοντα μπροστά του..

Vendimi i Gjykatës së Strasburgut/ Qeveria merr vendimin, paguan dëmshpërblim për familjarët e “Gërdecit”

 ΤΙΡΑΝΑ- Παράβαση διαπίστωσε το δικαστήριο του Στρασβούργου για την τραγωδία του Γκέρντετς, επιβάλλοντας χρηματική αποζημίωση σε 17 άτομα, τραυματίες και μέλη των οικογενειών των θυμάτων εκείνου του τρομερού συμβάντος. 

Οι τραυματίες, που μετέφεραν την υπόθεση στο Στρασβούργο, είναι οι Zamira Durdaj και Feruzan Durdaj, οι γονείς του θανόντος Erison Durdaj, Feruzan Durdaj, Roxens Durdaj, Alketa Hazizaj, Aishe Selami, Pashk Kaçi, Mirela Hazizaj, Miselda Zguri, Medi Gola, Rabie. Gërdeci, Shaban Brahushi, Sabrie Picari, Dylbere Prini, Adelina Cani, Meltina Haka, Bege Aliu και Esmeralda Sefa. 

Ο Ράμα εύχεται στους πιστούς: Καλό Πάσχα πολλά χρόνια με καλή καρδιά!

 ΑΛΒΑΝΙΑ - Καθολικοί πιστοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα την Κυριακή, ενώ προσεύχονται για ειρήνη, υγεία και ευημερία στις οικογένειές τους. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με μια σύντομη ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα στο «Facebook», έδωσε συγχαρητήρια στους πιστούς για την ιερή εορτή, που συμβολίζει την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Βραζιλία..Λεωφορείο έπεσε πάνω σε πιστούς, 4 νεκροί,20 τραυματίες

 Σοβαρό ατύχημα καταγράφηκε στην πόλη Jaboatao της Βραζιλίας, την ώρα που τελούνταν η Λειτουργία του Πάσχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις Αρχές, λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε περαστικούς που βρίσκονταν στη λεωφόρο περιμένοντας το θρησκευτικό τελετουργικό. 

Το ισοζύγιο του δυστυχήματος ήταν πολύ βαρύ. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αμέσως από τη σύγκρουση, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Το Παρίσι αναμένει από την Κίνα να στείλει στη Ρωσία σαφή μηνύματα για την Ουκρανία

 Το Παρίσι αναμένει από το Πεκίνο να στείλει σαφή μηνύματα στη Μόσχα σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet σε κοινή διάσκεψη με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi. για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο. 

Αναμένουμε από την Κίνα να στείλει πολύ σαφή μηνύματα στη Ρωσία», είπε ο Sejournet. 

Ο επικεφαλής του γαλλικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής πιστεύει ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν θα είναι ασφαλείς εάν δεν επιτευχθεί ειρήνη «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Οι ειδικοί «μίλησαν» με ένα ουκρανικό drone και έμαθαν πολλά νέα πράγματα

 Ειδικοί από το ρωσικό «Κέντρο για Ολοκληρωμένες Μη Επανδρωμένες Λύσεις» εξέτασαν το ουκρανικό μη επανδρωμένο drone «Baba Yaga», το οποίο τους βοήθησε να προσδιορίσουν τις συντεταγμένες του τόπου συναρμολόγησής του και την αλυσίδα εφοδιασμού των εξαρτημάτων αυτής της συσκευής, ο Ντμίτρι Κουζιακίν, γενικός διευθυντής του Central Design Bureau, είπε στο RIA Novosti.

Διευκρίνισε ότι η επιμελητεία των προμηθειών, η συναρμολόγηση και οι συντεταγμένες των δοκιμαστικών πτήσεων του Μπάμπα Γιάγκα ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας υπολογιστή πλοήγησης και ελεγκτή πτήσης. Καταφέραμε να «μιλήσουμε» με το drone και μάθαμε ότι ο Baba Yaga δεν έφτασε αμέσως μπροστά.