Russia Deploys Top Airlifters For Supply Runs to North Korea: Major Arms Transfer Underway?

Δύο ρωσικά βαρέα αεροσκάφη An-124, τα οποία είναι μακράν τα μεγαλύτερα στη χώρα και συγκαταλέγονται σε λιγότερο από δύο δωδεκάδες σε υπηρεσία, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν πολλαπλές πτήσεις προς τη Βόρεια Κορέα. 

Αυτά ακολουθούν μια προηγούμενη αναφερόμενη πτήση ενός αεροσκάφους Tupolev Tu-154 από το Βλαδιβοστόκ στην Πιονγκγιάνγκ. 

Ενώ φορτίο χαμηλότερης αξίας συνήθως μεταφέρονταν θαλάσσια ή σιδηροδρομικά, οι πρόσφατες πτήσεις εικάζεται ότι διευκολύνουν τη μεταφορά όπλων υψηλότερης αξίας είτε από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία είτε αντίστροφα - και πιθανώς και με τους δύο τρόπους. 

Δυτικές και νοτιοκορεατικές πηγές ανέφεραν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να μεταφέρει βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς για χρήση από τις ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό θέατρο, οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον Λευκό Οίκο ότι χρησιμοποιούνται στις 2 Ιανουαρίου.

 Πολλές μεταγενέστερες εκθέσεις έχουν επισημάνει διευρυνόμενος ο ρόλος των πυραύλων στη ρωσική πολεμική προσπάθεια. Ενώ η Ρωσία έχει ήδη δει τις παραδόσεις πυραύλων 9K720 για το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M να αυξάνονται πολλαπλάσια από τους προπολεμικούς ρυθμούς τους, επιτρέποντας στα πυραυλικά συστήματα να χρησιμοποιηθούν με νέους τρόπους εναντίον ουκρανικών στόχων, οι κορεατικοί βαλλιστικοί πύραυλοι KN-23B παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερη κυμαίνονται και μεταφέρουν πολύ μεγαλύτερα ωφέλιμα φορτία από τα ρωσικά αντίστοιχά τους. 

Η προσθήκη μέρους της παραγωγικής ικανότητας της κορεατικής βιομηχανίας στη ρωσική βιομηχανία επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό εκτοξεύσεων.






Αν και πολύτιμοι στο ουκρανικό θέατρο, οι βαλλιστικοί πύραυλοι συνήθως δεν θεωρούνται αρκετά δαπανηρά περιουσιακά στοιχεία για να μεταφερθούν αεροπορικώς, αφήνοντας την πιθανότητα οι αερομεταφορές είτε να περιλαμβάνουν κορεατικό υλικό ανώτερης ποιότητας είτε ρωσικό εξοπλισμό υψηλής αξίας που αποστέλλεται στη γείτονά τους. 

Μια σημαντική πιθανότητα που εικάζεται ευρέως στο παρελθόν είναι ότι τα αεροσκάφη παραδίδουν νέο εξοπλισμό αεράμυνας ή μαχητικά αεροσκάφη, με το τελευταίο να είναι μια περιοχή όπου ο αμυντικός τομέας της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής. 

Τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 επιθεωρήθηκαν από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, με την πιθανότητα να δημιουργηθούν επίσης νέες παρτίδες μαχητικών MiG-29 που ήδη διαθέτει η χώρα μπορεί να αναζητηθεί από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα έχει εκσυγχρονίσει σημαντικά τον εξοπλισμό των μονάδων πρώτης γραμμής στις ένοπλες δυνάμεις της από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, με το νέο σύστημα αεράμυνας Pyongae-5 και τον ανώνυμο διάδοχό του που αποκαλύφθηκε το 2020, έχοντας αντικαταστήσει τις εκσυγχρονισμένες παραλλαγές του σοβιετικού S-75 για να σχηματίσει τη ραχοκοκαλιά του του δικτύου πυραύλων επιφανείας-αέρος.

Όπως η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα βασίζεται κυρίως σε επίγεια συστήματα για την προστασία του εναέριου χώρου της, αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει μαχητικά για να παίξει σημαντικούς υποστηρικτικούς ρόλους για δευτερεύοντα καθήκοντα αεράμυνας, καθώς και να εκτοξεύσει επιθέσεις με πυραύλους από τον εναέριο χώρο της χώρας.

mmended

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...