Βγάζει στη... σέντρα τον Άδωνη η Κρεμαστινού για τους παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία έστειλε η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς παράνομους τους 23 διορισμούς επί Άδωνη Γεωργιάδη.
Με αφορμή την κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος ισχυριζόταν πως οι επίδικοι διορισμοί έγιναν εν γνώσει της κ. Κρεμαστινού, η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ απαντά πως «ουδεμία γνώση είχα για

Δελτίο Ειδήσεων από τους εργαζόμενους του MEGA - «420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους» (Video)

Δελτίο Ειδήσεων μετέδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του MEGA, που παραμένουν στον σταθμό μετά την απόφαση των μεγαλομετόχων του να μην καταθέσουν αίτηση για τηλεοπτική άδεια.
Οι εργαζόμενοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει.

Ποιο ελληνικό νησί αγόρασε ο Μέσι

Ιδιοκτήτης ενός ελληνικού νησιού είναι, πλέον, ο Λιονέλ Μέσι.
Όπως ανακοίνωσε το μεσιτικό γραφείο του Αλεσάντρο Πρότο, "Proto Group Ltd", ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αγόρασε τη νησίδα Σοφία. Πρόκειται για νησίδα βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανατολικά της Ιθάκης.

Σπάνια πάπια με πράσινα νύχια εμφανίσθηκε στην Κίνα

Ένα ζευγάρι σπάνιας πάπιας του είδους Baikal Teal εντοπίσθηκε στο Πάρκο Μπαϊχάι στο Πεκίνο, προσελκύοντας τους λάτρεις των πτηνών οι οποίοι κατέφθασαν επι τόπου για να τραβήξουν φωτογραφίες. Η πάπια αυτού του είδους κρώζει δυνατά και αναπαράγεται στην ανατολική Ρωσία, ενώ ξεχειμωνιάζει στην ανατολική Ασία. Το αρσενικό φέρει εντυπωσιακά πράσινα νύχια, κίτρινα και μαύρα αυτιά, λαιμό και λαιμό. Το 2012 μπήκε στον κόκκινο καταλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από την Διεθνή Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Μανχάταν: Η κρουαζιέρα του τρόμου: Χιλιάδες επιβάτες έζησαν τριήμερο εφιάλτη (Foto-Videos)

Ένα ταξίδι αναψυχής πάνω σε κρουαζιέρα εξελίχθηκε σε τριήμερο εφιάλτη για χιλιάδες επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου που έπλεε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
Ο κυκλώνας Γκρέισον στριφογύριζε το πλοίο σαν καρυδότσουφλο πάνω στην ανοιχτή θάλασσα. Αρκετοί επιβάτες φοβήθηκαν για τη ζωή τους όταν τεράστια κύματα «κουκούλωναν» το πλοίο και κανένας δεν τους ενημέρωνε για το τι συμβαίνει.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά με το τρένο!

Το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα είναι ζήτημα τριών ωρών και είκοσι λεπτών από τις 6 Ιουνίου του 2018, λέει ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι τότε, όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σιδηρόδρομοι θα μπορούν να ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες που θα περιορίσουν το χρόνο ταξιδιού.
Μάλιστα ο υπουργός, μαζί με στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και του υπουργείου, ήταν οι πρώτοι επιβάτες του δρομολογίου από Τιθορέα προς Λιανοκλάδι, στις 8/1 του 2018 στις 12 το μεσημέρι.

Οι 10 μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι Έλληνες το 2017 (pics)

Το 2017 έφερε μια μικρή ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα και παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις νέων μοντέλων, που έφτασε στις περίπου 88.000 ταξινομήσεις συνολικά. Η αντίστοιχη τιμή για το 2016 ήταν σχεδόν 79.000 και για το 2015 ακόμη πιο κάτω, στις 75.805.
Η κατηγορία που και πάλι κέρδισε την προτίμηση των Ελλήνων ήταν αυτή των supermini, με πιο δημοφιλές μοντέλο τόσο ανάμεσα σε αυτά, όσο και στις συνολικές πωλήσεις να είναι για μια ακόμη χρονιά το Toyota Yaris.

Η Κίνα «απειλεί» τα ελληνικά ομόλογα

Την ανησυχία πως οι χαμηλές αποδόσεις που καταγράφουν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να μην κρατήσουν έαν η Κίνα μετουσιώσει σε πράξη τις προειδοποιήσεις για απομόχλευση από το χρέος των ΗΠΑ εκφράζουν τραπεζικές πηγές.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,7%, με το spread έναντι του γερμανικού τίτλου να είναι στις 320 μονάδες βάσης. Το διετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,4%, ενώ το πενταετές χρεόγραφο κινείται στο 3,2%.

Στην τελική ευθεία ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Στην τελική ευθία μπαίνουν οι πρόδρομες εργασίες για την την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) ένας από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της χώρας.
Ειδικότερα σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ που ανατέθηκε με ανοικτό διαγωνισμό στην ένωση οικονομικών φορέων «Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Τ.Ε» και «Εμβέλεια – Σύμβουλοι Γεωτεχνικοί Μηχανικοί Α.Ε».

Τουρκία.Η επιστήμη αποφάνθηκε: Ο Νώε είχε κινητό και drone- Η Κιβωτός ήταν πυρηνοκίνητη

Μια διαφορετική διάσταση της ιστορίας της Κιβωτού του Νώε, που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, δίνει Τούρκος καθηγητής του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης
Λεπτομέρειες που κανείς δεν είχε φανταστεί σχετικά με την ιστορία της Κιβωτού του Νώε, αποκάλυψε ένας Τούρκος ακαδημαϊκός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι ο ο Νώε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να ενημερώσει τον γιο του να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Ληστεία στο Ritz: Εντοπίστηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων

Ένας από τους δύο ληστές που διέφυγαν έχασε τον σάκο στον οποίο είχε τοποθετήσει κοσμήματα και ρολόγια
Βρέθηκε ένα μέρος των κοσμημάτων αξίας «μεγαλύτερης των 4 εκατομμυρίων ευρώ» που εκλάπησαν χθες Τετάρτη από το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.
«Ένα μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στη διάρκεια της σύλληψης τριών εκ των φερόμενων δραστών», επεσήμανε η πηγή αυτή, χωρίς όμως να μπορεί να διευκρινίσει την αξία των κοσμημάτων που βρέθηκαν.

Ρωσικό αέριο αγοράζουν οι ΗΠΑ

Είναι γνωστό ότι η Ουάσιγκτον φιλοδοξεί να εξοστρακίσει την Ρωσία από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. Πρόσφατα έγινε ωστόσο γνωστό ότι και οι ΗΠΑ αγόρασαν ρωσικό υγροποιημένο αέριο (LNG). Για ποιους λόγους;
Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου παγκοσμίως.
Επί δεκαετίες η Μόσχα εξαρτιόταν από τους αγωγούς που ξεκινούσαν από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη βόρεια Ρωσία ή την Σιβηρία και έφθαναν μέχρι την δυτική Ευρώπη.

Μοναδικό βίντεο: Φάλαινα σώζει δύτρια από επίθεση καρχαρία

Το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει την εικασία πως οι φάλαινες έχουν το ένστικτο να προστατεύουν άλλα είδη
Ενα μοναδικό βίντεο αιχμαλωτίζει τη στιγμή που μία μεγάπτερη φάλαινα 22 τόνων εμφανίζεται να σώζει μία δύτρια από την επίθεση ενός καρχαρία-τίγρη.

Τραβηγμένο κοντά στα νησιά Κουκ, το βίντεο δείχνει μία μεγάλη φάλαινα να σπρώχνει την δύτρια με το κεφάλι και το στόμα της. Στη συνέχεια βάζει την θαλάσσια βιολόγο κάτω από τον θώρακά της, μία κίνηση που στη συνέχεια,

Εργαζόμενοι Mega: Το κανάλι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο- Έγκλημα σε βάρος 420 εργαζόμενων

"Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού
Ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για εξαπάτησή τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega, το βράδυ της Τετάρτης και λίγο μετά τη γνωστοποίηση των δραματικών εξελίξεων, που θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να οδηγείται σε "ξαφνικό θάνατο" μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.