Τα ελβετικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφία 95 αρμάτων μάχης Leopard 1 με προορισμό την Ουκρανία, σε αδράνεια στην Ιταλία.

 🇺🇦🇨🇭 Περίπου εκατό άρματα μάχης Leopard-1 που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία και βρίσκονται σε αδράνεια στην Ιταλία.

Τα ελβετικά μέσα δημοσίευσαν την φωτογραφία των 95 αρμάτων μάχης Leopard 1 σε αδράνεια στην Ιταλία.

Δυτικές πηγές αναφέρουν ότι ο Anton Elizarov, ο διοικητής της μονάδας που ηγήθηκε της επίθεσης στο Bakhmut και το Soledar, και επίσης πολέμησε στη Συρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Λιβύη, έγινε ο νέος αρχηγός της ομάδας Wagner.

 Δυτικές πηγές αναφέρουν ότι ο Anton Elizarov, ο διοικητής της μονάδας που ηγήθηκε της επίθεσης στο Bakhmut και το Soledar, και επίσης πολέμησε στη Συρία, 

την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Λιβύη, έγινε ο νέος αρχηγός της ομάδας Wagner.

Aftenposten: Είναι ζωντανή κόλαση, αφόρητη η δυσοσμία των πτωμάτων - Σε «Ουκρανικό Βιετνάμ» εξελίσσεται η αντεπίθεση

 Καθώς τελειώνει η καλοκαιρινή αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ουκρανοί στρατιώτες την αξιολογούν απαισιόδοξα, γράφει το Aftenposten .

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αποκαλούν την αντεπίθεση σε ορισμένους τομείς του μετώπου "Ουκρανικό Βιετνάμ".
Οι Ουκρανοί στρατιώτες μίλησαν για την αφόρητη δυσοσμία των πτωμάτων στο πεδίο της μάχης που ακόμη και «οι έμπειροι στρατιώτες τρελαίνονται».
"Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο.
Είναι μια ζωντανή κόλαση.

Νότια Αφρική: Αυτά είναι τα κριτήρια για την ιδιότητα του μέλους της ομάδας των BRICS – Ξεκίνησε η διεύρυνση

 Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε την επίσημη πρόσκληση της Αργεντινής, της Αιγύπτου, του Ιράν, της Αιθιοπίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθούν στους BRICS

Η Υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor σε συνέντευξή της αναφέρθηκε σε μια σειρά από κριτήρια για την επιλογή νέων μελών των BRICS, σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti την Κυριακή 17 Αυγούστου.

Πρωτοφανείς επιθέσεις στον διάσημο Δανό σκηνοθέτη Lars Von Trier, που είπε ότι και «οι ζωές των Ρώσων έχουν σημασία»

 Πρωτοφανείς σε ένταση αλλά και χυδαιότητα επιθέσεις δέχεται ο γνωστός και καταξιωμένος Δανός σκηνοθέτης Lars Von Trier, επειδή είπε ότι «οι ζωές των Ρώσων έχουν επίσης σημασία»

Επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση της χώρας του, επειδή συμφώνησε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία.
Ο 67χρονος σκηνοθέτης και συγγραφέας δημοσίευσε τις θέσεις του στο Instagram αμέσως μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στη Δανία.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν μαζικά κατευθυνόμενες βόμβες στη Zaporizhia

 Τα ουκρανικά στρατεύματα κάνουν εκτεταμένη χρήση κατευθυνόμενων βομβών στην περιοχή Zaporizhia δήλωσε στο Tass ο Dmitry Rogozin, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας στρατιωτικών ειδικών «The Tsar's Wolves», που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο των επιχειρήσεων.

«Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ευρέως κατευθυνόμενες βόμβες», είπε, προσθέτοντας ότι βόμβες τύπου JDAM (Joint Direct Attack Muniton) χρησιμοποιήθηκαν κοντά στον οικισμό Vasilyevka.

Lavrov: Ανατρέπονται de facto οι ισορροπίες εντός της ομάδας των G20 με τη διεύρυνση των BRICS

 Οι BRICS θα εδραιώσουν τις θέσεις τους στην Ομάδα G20 μετά την αποδοχή των νέων μελών που επίκειται στη νέα χρονια, δήλωσε την Κυριακή 27 Αυγούστου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.

«Φυσικά, η ισχύς των BRICS εντός της ομάδας των G20 θα διευρυνθεί επειδή τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Αργεντινή είναι μέλη της.
Έτσι, η επίσημη διαίρεση της Ομάδας των G20 σε G7+ και BRICS+ παίρνει πρακτική μορφή», είπε στο μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Παραδοχή ήττας από Δύση: «Είναι αδύνατο να κερδίσουμε την Ρωσία», το Ουκρανικό Βιετνάμ και οι δηλώσεις σοκ του Conte

 Giuseppe Conte (Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ - Aftenposten: Είναι ζωντανή κόλαση, αφόρητη η δυσοσμία των πτωμάτων - Σε «Ουκρανικό Βιετνάμ» εξελίσσεται η αντεπίθεση

 Η Δύση αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, πλέον σχεδόν καθολικά ο δυτικός τύπος που απηχεί τις θέσεις των κυβερνήσεων, υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί και η Ουκρανία τελικά θα υποχρεωθεί σε όρους παράδοσης….

Oι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στην Χερσώνα: Οι Ουκρανοί πέταξαν τα όπλα και προσπάθησαν να διαφύγουν… κολυμπώντας!

 Οι ρωσικές δυνάμεις με μια αιφνιδιαστική επίθεση διέλυσαν το ουκρανικό προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη της Χερσώνας στην περιοχή Κοζάκι Λαρέπι. Οι Ουκρανοί απέτυχαν ξανά.

Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από την ανακατάληψη της περιοχής. Αρκετοί Ουκρανοί σκοτώθηκαν με τους Ρώσους να παρουσιάζουν ως λάφυρα τα όπλα τους.

Διαβάστε επίσης: Επιτυχημένη oυκρανική αποβατική ενέργεια στην Χερσώνα: Κατέλαβαν το στρατόπεδο των Κοζάκων και αιχμαλώτισαν τον Διοικητή – Έσπασαν την ρωσική άμυνα με MLRS HIMARS

Απόλυτη καταστροφή: Οι Ρώσοι εξαΰλωσαν “εν ριπή οφθαλμού” 31 τεθωρακισμένα και ακόμη δύο φάλαγγες των Ουκρανών- Σε κατάσταση σοκ Κίεβο και Δύση

 Σοκ έχει προκαλέσει σε Γερμανία και την ευρύτερη Δύση ένα βίντεο το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες και δείχνει τις απώλειες του ουκρανικού Στρατού στους οικισμούς Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ.

Το βίντεο δείχνει την καταστροφή 31 (!) ουκρανικών τεθωρακισμένων σε μία μόνο μάχη για έναν οικισμό!

Bild: Οι Ουκρανοί έχασαν 31 τεθωρακισμένα στη μάχη για ένα χωριό!

Ζιμπάμπουε: Ο πρόεδρος νικητής των εκλογών, η αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

 Ο 80χρονος Έμερσον Μνανγκάγκουα εξασφάλισε μια δεύτερη πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Ζιμπάμπουε, καθώς ανακηρύχτηκε νικητής των εκλογών – με ποσοστό 53% – από την εκλογική επιτροπή της αφρικανικής χώρας (Zimbabwe Electoral Commission – ZEC).

Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, γνωστός με το προσωνύμιο «κροκόδειλος», προέρχεται από τους κόλπους του πανίσχυρου ZANU-PF (Αφρικανική Εθνική Ένωση της Ζιμπάμπουε – Πατριωτικό Μέτωπο) που κυβερνά τη Ζιμπάμπουε από το 1980 όταν η πρώην βρετανική αποικία έγινε ανεξάρτητο κράτος.

Χαβάη: Νέα πυρκαγιά μαίνεται στη νήσο Μάουι – Άρσης της εντολής εκκένωσης περιοχών μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης

 Η υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Χαβάη έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στο νησί Μάουι, καθώς δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια. Aργότερα με βάση την εξέλιξη της φωτιάς, υπήρξε άρση της εντολής εκκένωσης.

Η εντολή εκκένωσης αφορούσε την περιοχή Καάναπαλι που βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν από δυόμιση εβδομάδες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

«Απομακρύνετε την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας αμέσως, μην χρονοτριβείτε.

Αυστραλία: Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί και 23 τραυματίες σε συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια άσκησης

 Ένα Osprey, υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη σήμερα 27/8 κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων σε νησί στη βόρεια Αυστραλία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει 3 πεζοναύτες νεκρούς και 23 τραυματίες, κάποιοι εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, βόρεια του Ντάργουιν, κατά τη διάρκεια της άσκησης Predator’s Run 2023.

Κύπρος: Ανεξάρτητη περιβαλλοντική οργάνωση προσφέρει 20.000 δενδρύλλια για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας

 Aνταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Το 7ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με θέμα ” Περιβάλλον Συγγνώμη” διοργανώνεται σήμερα 27/8 στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Ξυλιάτου στην Λευκωσία.   

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της ανεξάρτητης περιβαλλοντικής οργάνωσης ”Πράσινη Ασπίδα” και της δράσης ”You Reforest Cyprus” να δώσουν χρώμα και οξυγόνο στην Κύπρο, με ποδηλατικό γύρο, πεζοπορία, δραστηριότητες για παιδιά, φαγητό και ποτό, μουσική, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα.

Tραμπ: Συγκέντρωσε 7,1 εκατ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία μέσα σε λίγες ημέρες

 Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε χθες, Σάββατο, 26/8εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας, αναφερόμενος στην περίοδο αυτή, η οποία συμπίπτει χονδρικά με την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου στο πλαίσιο υποθέσεων σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο που συνδέονται με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι του έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Από την Πέμπτη που παρουσιάστηκε σε φυλακή της Ατλάντα στην Τζόρτζια,

Σπάνιο αλμπίνο πούμα γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο της Νικαράγουας

 Ένα σπάνιο είδος αλμπίνο πούμα γεννήθηκε πριν από ένα μήνα σε ζωολογικό κήπο στη Νικαράγουα, όπου εξακολουθεί να προστατεύεται από τα βλέμματα των επισκεπτών, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο υγιές, μαζί με τη μητέρα του», δήλωσε στο AFP ο κτηνίατρος Κάρλος Μολίνα από τον ζωολογικό κήπο Thomas Belt.

«Είναι υγιής και το σώμα του είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο κτηνίατρος από τον ζωολογικό κήπο της Χουιγκάλπα στο διαμέρισμα Τσοντάλες, περίπου 140 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μανάγκουα.

Η Νορβηγία προσπαθεί να σταματήσει τις δαπανηρές αποδράσεις των ταράνδων στη Ρωσία

 Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα επιδιορθώσουν έναν φράχτη κοντά στα σύνορα της Νορβηγίας με τη Ρωσία στον μακρινό βορρά για να σταματήσουν τους ταράνδους να κάνουν δαπανηρές διελεύσεις πάνω από τα διεθνή σύνορα.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι εισβολές των τετράποδων, υπάρχει ήδη ένας φράχτης στη νορβηγική πλευρά, που καλύπτει 150 χιλιόμετρα των κοινών συνόρων των χωρών μήκους 198 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ορισμένα τμήματα, που χρονολογούνται από το 1954, έχουν περιέλθει σε τέτοια κακοτεχνία που τα ζώα μπορούν εύκολα να περάσουν στη Ρωσία.

Financial Times: Η σιωπή από την Ελλάδα είναι σημάδι ότι μία συμφωνία για τα Γλυπτά είναι κοντά

 Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου «είπε στους συναδέλφους του ότι είναι καθησυχασμένος ότι ο Μητσοτάκης, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά τις διαπραγματεύσεις για τα γλυπτά 2.500 ετών, δεν έχει επιτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο για τις κλοπές».

«Μπορείτε να διαβάσετε πολλά στη σιωπή», είπε πηγή από το Βρετανικό Μουσείο που επικαλούνται οι ΦΤ. «Υπήρξε σημαντικός περιορισμός στην καρδιά του ελληνικού κράτους». «Ένας γνώστης του μουσείου» είπε, πως ήταν σημάδι, ότι η Αθήνα πιστεύει μια συμφωνία να είναι κοντά.

Ρωσία: O Πριγκόζιν είναι και επίσημα νεκρός – Αναγνωρίστηκε η σορός του

 Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ρωσίας, με τον αρχηγό τςη Βάγκνερ να ανακοινώνεται και επίσημα νεκρός.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξέταση στις σορούς των δέκα επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη και τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαίωσαν τις ταυτότητες όσων έχασαν τη ζωή τους στο αεροπλάνο που συνετρίβη την περασμένη Τετάρτη και πως ανάμεσά τους, βρίσκεται και ο ηγέτης της Βάγκνερ, Πριγκόζιν.

Ο Ισημερινός απαγόρευσε το πετρέλαιο του Αμαζονίου, ενώ ο Λούλα της Βραζιλίας θέλει να κάνει γεωτρήσεις

 Η χρονική συγκυρία ήταν καθοριστική: την ώρα που ο Ισημερινός ανακοίνωνε την ιστορική του απόφαση να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου σε ένα ευαίσθητο αποθεματικό τροπικού δάσους του Αμαζονίου, η Βραζιλία διατυμπάνιζε τα τεράστια επενδυτικά της σχέδια για τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία περιλαμβάνουν την εξερεύνηση πετρελαίου κοντά στις εκβολές του ποταμού Αμαζονίου.

Το πετρέλαιο είναι ένα όλο και πιο άβολο θέμα για τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως σταυροφόρος του κλίματος, αλλά αντιμετωπίζει επίσης επικρίσεις για τα σχέδιά του να αναπτύξει τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής με ορυκτά καύσιμα.