Η Διαμαντοπούλου περίμενε να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη αλλά… δεν χτύπησε το τηλέφωνο

Διάφοροι πρώην υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θυμάστε την Άννα Διαμαντοπούλου;
Αν όχι, τη θυμούνται σίγουρα οι μαθητές που διάβαζαν φωτοτυπίες αντί για βιβλία.
Ε, λοιπόν, η «μεταρρυθμίστρια» πρώην υπουργός που τα τελευταία χρόνια απασχολείται με την πολιτική ως επικεφαλής ενός «think tank» έμεινε εκτός υπουργικό σχήματος.
Και αυτό παρότι ήταν βέβαιη ότι θα είναι η νέα υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της το είχε τάξει.

Άρχισαν τα πρώτα χαστούκια και οι πρώτες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Άρχισαν τα πρώτα χαστούκια και οι πρώτες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Άνγκελα Μέρκελ
που απέκλεισε να συζητήσει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε αναδείξει σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση του.
Μετά και την αρνητική στάση της Μέρκελ στο ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, είτε το παραδέχεται είτε όχι ο κ. Μητσοτάκης, αλλάζει πλήρως ο

Ο Σαλμάς βγήκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και τσακώθηκε με τους δημοσιογράφους (βίντεο)

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «πρωινή βάρδια».Ο κ. Σαλμάς ήταν επιθετικός με το πάνελ και τους δημοσιογράφους της εκπομπής και τα έβαλε με την «κακή ΕΡΤ» που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Έκανε υποδείξεις στους δημοσιογράφους και παρατηρήσεις για το ύφος των ερωτήσεων τους, ενώ απείλησε να αποχωρήσει.
«Αυτό που ζούμε είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» είπε ακόμα, προσθέτοντας «είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» και προανήγγειλε αλλαγές.

Η «Liberation» απάντησε στις «γελοιότητες» του Μπάμπη του ΣΚΑΪ και της ΝΔ

Τα όσα επαίσχυντα ανέφερε ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ για πρώην συναδέλφους του δεν έμειναν μόνο στο εσωτερικό πεδίο για μικροπολιτική κατανάλωση από οπαδούς του και του κόμματός του, αλλά έφθασαν και μέχρι τη Γαλλία.Η Liberation δεν άφησε αναπάντητα τα λόγια του πρώην δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και, στη διαδικτυακή της έκδοση, απάντησε στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτηρίζει.
Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου (με ειδική αναφορά στην ατάκα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής»), αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις, όμως δίνει και τη δική της απάντηση.

Παραιτήθηκαν τρία μέλη από το δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας

 Μέχρι τις 31 Ιουλίου, όποτε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση της ΕΤΕ, θα προταθούν νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες.
Νέα μέλη αναζητούνται για το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας καθώς, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις τριών μη εκτελεστικών μελών – των Εva Cederbalk, Χάρη Μάκκα και Γιάννη Ζωγράφακη– ενώ όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Παναγιώτης Δασμάνογλου «δεν θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ως εκτελεστικό μέλος», παραμένει όμως γραμματέας του δ.σ και γενικός διευθυντής της τράπεζας.

Η Liberation απαντά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Κι όμως, τα όσα επαίσχυντα ανέφερε ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. για πρώην συναδέλφους του δεν έμειναν μόνο στο εσωτερικό πεδίο για μικροπολιτική κατανάλωση από οπαδούς του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του κόμματός του, αλλά έφθασαν και μέχρι τη Γαλλία.
Η Liberation δεν άφησε αναπάντητα τα λόγια του πρώην δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και, στη διαδικτυακή της έκδοση, απαντά στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτηρίζει (ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ).

Παραιτήθηκαν Δρόσος και Ψύλος από ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ αντίστοιχα

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, και ο Πρόεδρος - Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος.
Ο κ. Πέτσας τούς ευχαρίστησε και τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστεί η νέα διοίκηση.

Λογόκριναν την Τερέζα Μέι για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Επιλεκτική φαίνεται πως ήταν η παρουσίαση των πληροφοριών από την κυβέρνηση για την επικοινωνία της Τερέζα Μέι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά όταν υπάρχουν αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι ένα ζήτημα που προκαλεί πονοκέφαλο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς σήκωσε τόσο ψηλά τους εθνικιστικούς τόνους ώστε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τον… μακεδονικό ανένδοτο.
Σήμερα, στην ελληνική εκδοχή της στιχομυθίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τερέζα Μέι, όπως αυτή διοχετεύθηκε από την κυβέρνηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει ένα… έλλειμμα.

Πήγε να αγοράσει τσιγάρα και πάνω στο πακέτο ήταν η νεκρή γυναίκα του

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας 50χρονος από το Μιζάνο της Ιταλίας όταν πήγε να αγοράσει τσιγάρα. Στο πακέτο με το αποτρεπτικό μήνυμα κατά του καπνίσματος ο 50χρονος αντίκρισε τη νεκρή γυναίκα του από το κρεβάτι του νοσοκομείου.
Άγνωστο παραμένει ποιος πήρε χωρίς άδεια τη φωτογραφία, πολύ περισσότερο πώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 50χρονος είδε τη γυναίκα του συνδεδεμένη με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι.

Ρακέτε: Απαγάγουν, βασανίζουν και πωλούν μετανάστες ως σκλάβους στη Λιβύη

Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου Sea-Watch 3, Καρόλα Ρακέτε, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ιταλία για αντίσταση κατά της αρχής και για αρωγή σε παράτυπους μετανάστες, δήλωσε ότι η υπόθεσή της δεν θα πρέπει να γίνει ένας περισπασμός από την ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο.
Η 31χρονη συνελήφθη στη Λαμπεντούζα, καθώς αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει 40 μετανάστες που είχε διασώσει και οι οποίοι παρέμεναν αποκλεισμένοι μέσα στο πλοίο για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της.

Λέκκας για φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Θα ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι το φαινόμενο θα εμφανιστεί στο τάδε χωριό ή στο διπλανό χωριό. Υπάρχει συνήθως μια ζώνη του ενός ή δύο χιλιομέτρων» δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος τους ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας στον ΣΚΑΪ.
«Θα ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα, έχουμε παρουσίαση με τον κ. Ζερεφό σήμερα για αυτό ακριβώς, πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αυτά τα φαινόμενα» πρόσθεσε αναφορικά με την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική με τους τουλάχιστον έξι νεκρούς και τους περισσότερους από 100 τραυματίες, ενώ αγνοείται κι ένας ψαράς.

Η τρομακτική στιγμή που κεραυνός χτυπάει ταράτσα πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Η φονική κακοκαιρία που έπληξε χθες το βράδυ τη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι φυσικό δεν άφησε ανεπηρέαστη τη Θεσσαλονίκη η οποία δέχθηκε και αυτή την οργή από το καλοκαιρινό μπουρίνι.

Στην πόλη, μάλιστα, καταγράφηκαν και πολλές ζημιές χωρίς ωστόσο να μετράμε και εκεί ανθρώπινες απώλειες όπως την Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, πάντως, ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του προκειμένου να τραβήξει με το κινητό του πλάνα από την καταιγίδα, χωρίς ούτε εκείνος να μπορεί να φανταστεί αυτό που τελικά θα καταγράψει.

Καιρός: Ο καύσωνας φεύγει, οι καταιγίδες έρχονται

Η Τετάρτη ήταν η τελευταία ημέρα του καύσωνα που έπληξε τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς ο καιρός αλλάζει πλέον, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.
Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» στην Άμφισα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην Καλαμάτα, στην Πλώρα Ηρακλείου, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, στη Σπάρτη και στις Μοίρες.


Παραίτηση Μαλέλη με «πυρά» κατά Γεννηματά: Δεν συμφωνώ με τις αλλαγές που θέλει να κάνει

Κριτική στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άσκησε ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης για το στίγμα της μετεγκλογικής πορείας του ΚΙΝΑΛ.
Ο Στ. Μαλέλης, που παραιτήθηκε από τη θέση του, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες: Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Νεκροί σε Χαλκιδική και Ημαθία από τη φονική κακοκαιρία που χτυπάει τη χώρα

 Ασύλληπτη τραγωδία από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα με συνολικά 7 νεκρούς, έναν αγνοούμενο και 30 τραυματίες - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική
Η πρωτοφανής σε ένταση κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που χτυπάει τις τελευταίες ώρες την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα πήρε τη ζωή σε 7 συνολικά ανθρώπους. Ενας ακόμα άνδρας αγνοείται στην Χαλκιδική όταν χάθηκε με τη βάρκα του. Οι τραυματίες είναι 30 εκ των οποίων μία γυναίκα πολύ σοβαρά, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε περιουσίες, σπίτια και υποδομές.

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική - Έξι νεκροί, 108 τραυματίες

 «Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, Αθανάσιος Καλτσάς
Μαύρη μέρα ξημερώνει για την Ελλάδα. Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής