Facebook: πληρώνει μπόνους αλλά όχι φόρους στη Μ. Βρετανία

Πλήρωσε £35,4 εκατομμύρια σε μπόνους με μετοχές, αλλά μόλις £4.327 σε φόρους.
Ο λογιστικός απολογισμός του Facebook στη Μεγάλη Βρετανία προκαλεί, και πάλι, οργή για τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στις φορολογικές αρχές, το βρετανικό τμήμα του Facebook έκλεισε το 2014 με ζημιές £28,5 εκατομμυρίων.

Στη φυλακή 5 εφοριακοί για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Στις φυλακές οδηγούνται πέντε πρώην εφοριακοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα 15 χρόνια, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για μία από τις δεκάδες υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τα δικαστήρια της πόλης.

Άνθιμος για τον τριπλό βιασμό 7χρονου στο Παπάφειο: Φταίνε οι τρόφιμοι, υπερβολική η δημοσιότητα που δόθηκε

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τη συγκάλυψη της υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο στο Παπάφειο ίδρυμα, του οποίου προΐσταται, επιχειρεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Άνθιμος αναφέρει πως το Παπάφειο φιλοξενεί παιδιά που τελούν «υπό δυσχερείς καταστάσεις στο οικογενειακό και ευρύ­τερο περιβάλλον τους.

Συρία: Το γέλιο της… αρκούδας

Μέσα σε ένα μόλις 15μερο, τα ρωσικά αεροσκάφη, του θρυλικού σοβιετικού κατασκευαστή, Σουχόϊ, διαφόρων τύπων, νέας γενιάς και εκμοντερνισμένα παλιότερης, κατέστρεψαν πάνω από το 50% των υποδομών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού κράτους", επιχειρώντας από ένα και μόνο αεροδρόμιο, αυτό της συριακής πόλης Λαττάκεια.

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη του χρέους - Ο πρωταθλητής που δεν περιμένατε! (φωτο)

Στο χάρτη που σας παρουσιάζουμε από το HowMutch.net μπορούμε να δούμε με μια ματιά το χρέος κάθε χώρας σε σχέση με το ΑΕΠ της. Στον Άτλαντα αυτό παρουσιάζονται όλα τα... προβληματικά παιδιά του καπιταλισμού, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκονται και χώρες... υπεράνω κάθε υποψίας.

Και για όσους βιαστούν να ρίξουν το ανάθεμα στη χώρα μας,

Αυστραλία: Άνδρας επέζησε σε έρημο τρώγοντας μυρμήγκια επί έξι μέρες

Ένας άνδρας, ο οποίος επί έξι μέρες αγνοούνταν σε μία απομακρυσμένη έρημο της Αυστραλίας, σε συνθήκες ακραίας ζέστης και χωρίς νερό, βρέθηκε σήμερα ζωντανός καθώς επιβίωσε τρώγοντας μαύρα μυρμήγκια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 62χρονος Ρεγκ Φόγκερντι εξαφανίστηκε στις 7 Οκτωβρίου ενώ κατευθυνόταν για κυνήγι σε περιοχή περίπου 950 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Περθ.

Τα προεκλογικά σποτ των γαλάζιων υποψηφίων (Φωτό+Βίντεο)

Στη μάχη έχουν ριχτεί οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, με τα πρώτα προεκλογικά σποτ να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Όλοι, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα σποτ με τα οποία φιλοδοξούν να πείσουν τους ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης να τους στηρίξουν.

Το πρώτο σποτ του Μεϊμαράκη ...Γ. Διευθυντής ΝΔ: Με έβρισε ο Μεϊμαράκης

Στο youtube κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες το πρώτο σποτ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ.

Κυρίαρχο ρόλο στο βίντεο παίζει το hastag #v, το οποίο χρησιμοποιείται για την προώθηση συνθημάτων υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, στην κούρσα για τον θώκο.

Που θα ποντάρατε; Στην Bentley ή στο τρένο; (Φωτό+Βίντεο)

Στις αρχές του έτους, η βρετανική φίρμα κατασκεύασε μια ειδική έκδοση της Mulsanne Speed, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 85η επέτειο από τη νίκη του προέδρου της εταιρείας, Captain Woolf Barnato.

 Πρόκειται για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 1930. Ο Captain Woolf Barnato, την ώρα που έπινε τον καφέ του στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες,

Συγκάλυψαν υπόθεση βιασμού ανηλίκου...από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης

Ποινικές διώξεις σε βάρος, μεταξύ άλλων και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για «κουκούλωμα» υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης του οποίου ηγείται, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι οι επικεφαλής του ιδρύματος φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος.

Στρατός Συρίας: "Απελευθερώσαμε 13 πόλεις - Ζήτω η Ρωσία, ζήτω ο Β.Πούτιν" ... Χιλιάδες νεκροί ισλαμιστές - Πανηγυρισμοί στην Συρία (vid, φωτο)

Σαρωτικά ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης χερσαίας επιχείρησης που ξεκίνησαν χτες από Ρώσους-Ιρανούς, Σύριους, Τσετσένους και Χεζμπολάχ με το συριακό Στρατό να ανακοινώνει επίσημα πως απέκτησε τον έλεγχο σε Χάμα, Λαττάκεια και στο μεγαλύτερο μέρος στο Χαλέπι ενώ χιλιάδες τρομοκράτες πέρασαν τα σύνορα με Τουρκία για να γλιτώσουν με εκατοντάδες να πεθαίνουν.

Oι ΗΠΑ έριξαν απροκάλυπτα 50 τόνους πυρομαχικών στους ισλαμιστές στην Χαζάκα της βόρειας Συρίας ως επείγουσα βοήθεια!

Απροκάλυπτα οι ΗΠΑ πήραν το μέρος των ισλαμιστών και έριξαν 50 τόνους πυρομαχικών σε εξτρεμιστικές ομάδες κατά την διάρκεια της νύχτας από αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το συνολικό φορτίο των 50 τόνων συσκευάστηκε σε 112 παλέτες, και σύμφωνα με το CNN είναι το πρώτο βήμα έκτακτης ενίσχυσης των εξτρεμιστικών αυτών ομάδων που η Ουάσιγκτον αναφέρει στο εσωτερικό των ΗΠΑ ως "μετριοπαθής" αντιπολίτευση.