Ακαριαία απάντηση Ρωσίας σε Ε.Μακρόν: Βομβαρδίστηκε βάση Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία – Πάνω από 60 νεκροί, 20 τραυματίες (vid)

 Ακαριαία ήταν η απάντηση της Ρωσίας στις δηλώσεις του Ε.Μακρόν ο οποίος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι το Παρίσι θα παραδώσει στο Κίεβο 40 πυραύλους Scalp μεγάλου βεληνεκούς και εκατοντάδες βόμβες.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός βομβάρδιζε βάση ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Γάλλοι.

H ανακοίνωση της Μόσχας προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Είναι η πρώτη φορά που μιλά για “μεγάλο πυρήνα Γάλλων μισθοφόρων”. Ήταν πράγματι μισθοφόροι; Ή αξιωματικοί και στρατιώτες του γαλλικού Στρατού οι οποίοι οργάνωναν την άμυνα της πόλης;

Η Ρωσία κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο πρέσβη: Μέλη του τακτικού γαλλικού Στρατού οι νεκροί Γάλλοι στο Χάρκοβο – Δεν ήταν μισθοφόροι…

 Ραγδαία επιδείνωση εμφανίζουν οι σχέσεις Ρωσίας-Γαλλίας μετά το ρωσικό κτύπημα σε βάση μισθοφόρων στο Χάρκοβο με συνέπεια να σκοτωθούν πάνω από 60 και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 στρατιώτες.

Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τον Γάλλο πρέσβη στο υπουργείο εξωτερικών για εξηγήσεις σχετικά με τον πρωτοφανή αριθμό νεκρών Γάλλων στρατιωτών στο Χάρκοβο.

Η Μόσχα θεωρεί πως πρόκειται για στρατιώτες του τακτικού γαλλικού Στρατού, αξιωματικοί, ειδικές δυνάμεις, σύμβουλοι κτλ, που είχαν σταλεί για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης.

Ανατριχιαστική οδηγία του ΝΑΤΟ στους Υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας: “Αναπόφευκτος ο πόλεμος με τη Ρωσία – Όλοι οι Δυτικοί λαοί να ετοιμαστούν” (vid)

 Ανατριχιαστική, για την ανθρωπότητα, οδηγία έδωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

“Ο δυτικός κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία” τόνισε ο Ρομπ Μπάουερ.

Διαβάστε επίσης: Κεραυνός εν αιθρία στη Σουηδία: Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κάλεσε το λαό να προετοιμαστεί για πόλεμο – Το Γκότλαντ στόχος της Ρωσίας!

Καταρρέει η ουκρανική άμυνα περιμετρικά του Σεβέρσκ: Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές με αιφνιδιαστική αεραπόβαση κατέλαβαν το Βέσελι και μπήκαν στη Μπελογκόροβκα!

 Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του Σεβέρσκ καθώς οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές με μια αιφνιδιαστική αεραπόβαση κτύπησαν την ουκρανική Φρουρά από την βόρεια πλευρά του Βέσελι και κατέλαβαν τον οικισμό. 

Το Κίεβο επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν πίσω από τον ποταμό Σούχα Πλότβα καθώς είχαν περικυκλωθεί από τον ρωσικό Στρατό.

Ο Μακρόν ζητά «νίκη επί της Ρωσίας» και η Ζαχάροβα του απαντά

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ.Μακρόν δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει, αφού η ασφάλεια της Ευρώπης και όλων των γειτόνων της Ρωσίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Εάν κερδίσει η Ρωσία, θα αυξηθεί ο κίνδυνος μη συμμόρφωσης με τους καθιερωμένους κανόνες της διεθνούς τάξης. ”

Η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σχολίασε τη δήλωση του Μακρόν: “Αν ο Μακρόν έχει αντίγραφο των “κανόνων” και που αναφέρονται, παρακαλώ κοινοποιήστε.

Η «ελληνική τραγωδία» ενός «κεντροδεξιού» πρωθυπουργού με υποκλοπές, δολοφονίες δημοσιογράφων και καθεστωτικές αντιλήψεις

 Το «κεντροδεξιό» προφίλ με πολύ από ΠΑΣΟΚ εκδοιχής Σημίτη που έχει κουραστεί για να «χτίσει» ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται ισχυρά πλήγματα και μάλιστα από την Ευρώπη. Η προβληματική κατάσταση που ομολογουμένων επικρατεί στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών , η καθεστωτική αντίληψη για την πληροφόρηση, η δολοφονία δημοσιογράφου και άλλα πολλά, δεν περνάνε απαρατήρητα στην Ευρώπη.

 Προφανώς δεν συμβαδίσει ο χαρακτηρισμός «κεντροδεξιός» με όλα αυτά .Και μην ξεχνάμε και το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έγκλημα στα Τέμπη: Ψάχνοντας τον «βολικό νεκρό» για να «κλείσουν» την υπόθεση! Βαγγέλης Βλάχος

 Η προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών, περιλαμβάνει όπως φαίνεται  την αναζήτηση ενός «βολικού νεκρού»!

 Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η κυβερνητική πλειοψηφία δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού για να υποστηρίξει ούτε λίγο ,ούτε πολύ, πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε στο παρελθόν μπορούν να εξηγήσουν την ασύλληπτη τραγωδία με τους 57 νεκρούς!

 Μετά από τον σταθμάρχη που είναι όμως ζωντανός και τοποθετήθηκε σε αυτή την κρίσιμη θέση χωρίς καμία σοβαρή αξιολόγηση, τώρα προσπαθούν να τα ρίξουν στον νεκρό μηχανοδηγό. 

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις» από το ΓΕΝ , έντονη ανησυχία από τον Αποστολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις στο ΠΝ

 Το ΓΕΝ με «άτυπη ενημέρωση» ,υποστηρίζει ότι θέμα των παραιτήσεων δεν …ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζεται. Πράγματι οι παραιτήσεις δεν ήταν 18 όπως γράψαμε στην αρχή. Είναι 17. 

Κατά τ΄ άλλα καλό θα είναι να απαντήσει το ΓΕΝ τι ακριβώς γίνεται με τις παραιτήσεις.

Η «άτυπη ενημέρωση» αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι ο αριθμός του προσωπικού της Φρεγάτας ΥΔΡΑ που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που

«Πάμε Υεμένη και όπου βγει με εντολή ΗΠΑ-Ισραήλ»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

 Τόσο η εσωτερική, όσο και η εξωτερική πολιτική της χώρας θυμίζει, όλο και περισσότερο Ιονέσκο, Θέατρο του Παραλόγου.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η απόφαση Μητσοτάκη και Δένδια να στείλουν φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα:

  • Κινδυνεύει να εμπλέξει την Ελλάδα σε όλο και πιθανότερο μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ αφενός και σειράς αντιπάλων κρατών και κινημάτων (Χαμάς, Χεζμπολάχ, Συρία, Υεμένη,

19 Ιανουαρίου σαν σήμερα: 1941 το υπβρύχιο Πρωτεύς βυθίζει ιταλικό πλοίο στην Αδριατική

 19 Ιανουαρίου – Σαν σήμερα

379…. Ο Μέγας Θεοδόσιος αναγορεύεται συναυτοκράτορας του Ρωμαϊκού Κράτους, μαζί με τους Ουαλεντινιανό Β’ και Γρατιανό.

1419…. Κατά τον Εκατονταετή Πόλεμο, η Ρουέν συνθηκολογεί με το βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Ε’ και η Νορμανδία ξαναπερνά στην κατοχή των Βρετανών.

1764…. Γίνεται η πρώτη αναφορά για χρήση επιστολής – βόμβας.

Αισιόδοξος ή αφελής ο Χρ. Στυλιανίδης μετά από το ταξίδι του στην Τουρκία

 Την από κοινού αντιμετώπιση από Ελλάδα και Τουρκία των μεταναστευτικών ροών από τη θάλασσα υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Ali Yerlikaya. 

 Αισιόδοξος πολύ ο κ.Στλιανίδης, αλλά αυτό φαίνεται επιβάλεται αυτή τη περίοδο της ελληνοτουρκικής «προσέγγισης». 

«Θλιβερό ποδαρικό» με μπαράζ παραιτήσεων στο ΠΝ! Τι συνέβη με το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ

 «Βόμβα» που έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό ενεργοποιηθεί είναι οι παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό.

 Το θέμα αναδεικνύεται ξανά από τις παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ , η οποία θα συμμετάσχει στην αποστολή της Ερυθράς Θάλασσας. 

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ επιβεβαιώνει 17 παραιτήσεις -είχαμε γράψει για 18- και κρούει ξανά κώδωνα κινδύνου. 

Το βράδυ στις 21:30 στο militaire channel  ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Δημήτρης Μεθενίτης μιλά για το τεράστιο θέμα των παραιτήσεων στελεχών στις ΕΔ.