«Σήμερα η Γεννηματά εξήγγειλε συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη» (video)

Τα «βέλη» του προς τη Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης, επικρίνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως είπε «σήμερα στον ΣΚΑΪ εξήγγειλε συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφωνία που έχουμε».
«Όχι στη συγκυβέρνηση, ναι στη συνεργασία για να λυθούν προβλήματα των πολιτών, όπως πχ. το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ή η μείωση της φορολογίας», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας:

«Ο Μητσοτάκης ας μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συντρόφους του»

Μία ιδιαίτερα ειρωνική, αλλά και… χειροπιαστή ανακοίνωση – απάντηση, επεφύλαξε στη Νέα Δημοκρατία ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με την αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Στους 45 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία (εικόνες)

Τέσσερις μήνες μετά την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά, οι φλόγες απειλούν και πάλι την Πορτογαλία
    Στη Γαλικία της Ισπανίας, οι φλόγες στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους

Τους 45 έφτασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές που καίνε την Πορτογαλία αλλά και τη γειτονική Γαλικία της Ισπανίας.

Τέσσερις μήνες μετά την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας, η οποία είχε στοιχίσει τη

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων απαντούν στη ΝΔ

Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία που σε ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο για έλλειψη κράτους στα Εξάρχεια, δίνουν με οι κάτοικοι των Εξαρχείων. Όπως υποστηρίζουν, δεν έθεσαν ποτέ θέμα έλλειψης κράτους από τη γειτονιά αλλά έλλειψη δήμου, καθώς το σχετικό έγγραφό τους απεστάλη στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και αφορούσε τις μη παρεχόμενες υπηρεσίες από τη δημοτική αρχή στη γειτονιά.

Η εμπλοκή του εισαγγελέα της Ηριάννας στην υπόθεση της Siemens

Ο εισαγγελέας που πρότεινε να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής, εμπλέκεται στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης Siemens.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Γεράκη, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 ήταν ένας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τη μη μετάφραση σε δυο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης.

Νεοναζί σε κρίση με αποχωρήσεις και καταγγελίες: «Με Μαρινάκη και Μητσοτάκη πλέον η ΧΑ»

Σε περίοδο εσωτερικής κρίσης έχει μπει η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που το τελευταίο διάστημα κλείνει γραφεία και χάνει μέλη.
Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Δράμα διαλύθηκε, υποβαθμιζόμενη σε έναν τοπικό ολιγομελή πυρήνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έκλεισαν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Χαλκίδα, που πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των γραφείων που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.

Γιος της Μαλτέζας δημοσιογράφου: «Η μητέρα μου δολοφονήθηκε επειδή…είμαστε σε πόλεμο»

Ο μεγαλύτερος γιος της Μαλτέζας μπλόγκερ και ερευνήτριας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία συμμετείχε στις αποκαλύψεις των Panama Papers, καταγγέλλει ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε επειδή αποκάλυψε την πολιτική διαφθορά. Στη σελίδα του στο Facebook, ο Μάθιου Καρουάνα Γκαλιζία, δημοσιογράφος και ο ίδιος, γράφει:
«Η μητέρα μου δολοφονήθηκε επειδή μπήκε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και σε εκείνους που επιδιώκουν να το παραβιάσουν, όπως τόσοι ισχυροί δημοσιογράφοι.

Βαρκελώνη: 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στις συλλήψεις αυτονομιστών ηγετών [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης το βράδυ της Τρίτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών Καταλανών ηγετών που έγιναν χθες.
«Ανεξαρτησία» φώναζε το πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωση του Ζόρντι Κουσάρτ και του Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).