«Η Περίπτωση Καποδίστρια» μεταφέρεται στην Αθήνα

Ένα μικρό εικαστικό αφιέρωμα στο έργο, τους τόπους, τα γεγονότα, τις συναντήσεις, τις έριδες και τις απώλειες στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια είναι η έκθεση που εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βουλής, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Η ομαδική έκθεση «Η Περίπτωση Καποδίστρια» είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι στην Αίγινα, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του φεστιβάλ Fistiki Fest 2016 και αργότερα, ολοκληρωμένη, στο Ναύπλιο.

Όταν ο Γιάννης Ρίτσος της ρωμιοσύνης κατακεραύνωσε τον «στυγνό δικτάτορα» Στυλιανό Παττακό Βιντεο.

Με αφορμή τον θάνατο του Στυλιανού Παττακού η κόρη του εμβληματικού ποιητή Γιάννη Ρίτσου, η Έρη Ρίτσου, μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια ανέκδοτη ιστορία που αφορά στον ποιητή πατέρα της και τον πρωτεργάτη του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Στην ανάρτησή της, η Έρη Ρίτσου, αναφέρεται σε μια συνάντηση του μεγάλου ποιητή με τον Στυλιανό Παττακό,

Μέσα στο «Harrods της Ιταλίας». Από βενετσιάνικο παλάτσο, ωραιότερο εμπορικό του κόσμου σήμερα

Στην πόλη με την αμφίσημη ομορφιά και τις σκιές της ιστορίας, η κομψότητα έχει πλέον τον δικό της, ανακαινισμένο, ναό. Δίπλα στην περίφημη Γέφυρα του Ριάλτο,πάνω από το Κανάλε Γκράντε, εκεί όπου γλιστρούν αθόρυβα οι γυαλιστερές μαύρες γόνδολες, ένα υπέροχο παλάτι μετατράπηκε σε εντυπωσιακό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Το Fondaco Dei Tedeschi είναι (ίσως) το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου.

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας των Friends στη Βρετανία (vid)

Έχουμε και λέμε: 'Gum would be perfection', 'shoop shoop shoop', 'I knoooow', 'Unagi', 'Smelly cat' ή 'How you doing'; Η επιλογή ομολογουμένως πολύ δύσκολη, αλλά οι Βρετανοί αποφάσισαν ποιος είναι ο περισσότερο και ποιος ο λιγότερο δημοφιλής χαρακτήρας από την πολυαγαπημένη σειρά Friends.

Όλοι τους αγαπήθηκαν ιδιαίτερα κι αυτό δεν είναι υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε

Έπεσε στο κενό από τον 14ο όροφο προσπαθώντας να γλιτώσει από το εφιαλτικό πρώτο ραντεβού της

Μνήμες μιας συγκλονιστικής ιστορίας ξυπνούν αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, καθώς κορυφώνεται η δίκη του Gable Tostee που κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη για το θάνατο της Warriena Wright, στις 8 Αυγούστου του 2014.
Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Tinder και τη μοιραία βραδιά βρέθηκαν για πρώτη και τελευταία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ποια είναι η προϊστορία μεταξύ Μητσοτάκη – Αλαφούζου για την οποία μίλησε ο Ν. Παππάς (video)

Για όσους θυμούνται, το θέμα των αδειών δεν απασχολεί για πρώτη φορά την οικογένεια Μητσοτάκη και Αλαφούζου. Οι άριστες σχέσεις που είχαν οι δύο οικογένειες μέχρι το 1991, έφτασαν στο τέλος τους με αφορμή τις πανελλαδικές συχνότητες ραδιοφώνου και τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ- Το «παρεάκι» Μπογδάνου – Μηταράκη εθεάθη σε βραδινή έξοδο (εικόνες)

Αφού παλαιότερα μας είχε αποκαλύψει τη στενή σχέση που διατηρεί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη -και μάλιστα με τον χαρακτηριστικό «μπογδανικό» τρόπο- ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε να κάνει βραδινή έξοδο με τον φίλο του.
Ο δημοσιογράφος/παρουσιαστής/καλλιτέχνης και μέγας στοχαστής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος εθεάθη το βράδυ της Κυριακής (9/10) με τον βουλευτή Χίου στο νυχτερινό κέντρο Fantasia, για να απολαύσουν την Ελένη Φουρέιρα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, «εδραιώνοντας» και δημόσια τη φιλική σχέση που τον συνδέει με τον νεοδημοκράτη βουλευτή.

ΕΡΓΑΣΙΑ - 130 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα (130) ατόμων για την υλοποίηση είτε προγραμμάτων συνδεόμενων με ξένους πελάτες είτε της βασικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα για τις λειτουργικές ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής και της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Λειτουργίας που εδρεύουν στην Τανάγρα (Σχηματάρι Βοιωτίας).

ΕΡΓΑΣΙΑ - Η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 571 προσλήψεις μονίμων σε δικαστήρια, ΥΠΠΕΘ και ΥπΑΑΤ

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιευτηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ 2ΕΓ/2016 για την πλήρωση πεντακοσίων εβδομήντα μίας (571) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα.
Καλούνται οι υποψηφίοι που έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης των κλάδων της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Ανεμοστρόβιλος «σπέρνει» πανικό στο νησί της Ζακύνθου (εικόνες)

Ανεμοστρόβιλος, ο τέταρτος μέσα σε λίγες εβδομάδες, έπληξε το πρωί της Τρίτης τη Ζάκυνθο, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων του νησιού.
Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί πολύ ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχή ξύπνησαν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που είναι ακόμα στο νησί.
Στην περιοχή του Τσιλιβί και του Βανάτου σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκε σύντομα.

Ηλεκτρικά οχήματα της BMW βάφονται με τεχνική… του 19ου αιώνα

Μέσα από τη συνεργασία μεταξύ της BMW Group Design και της Garage Italia Customs γεννήθηκε η καινοτόμος φιλοσοφία χρωμάτων και υλικών δύο πρωτοτύπων οχημάτων βασισμένων σε μοντέλα BMW i.
Οι εκδόσεις BMW i3 Garage Italia CrossFade και BMW i8 Garage Italia CrossFade παρουσιάστηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι.

Η δεύτερη γενιά του Prius Plug-in Hybrid προχωρά την ιδέα του απολύτως οικολογικού αυτοκινήτου

Συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα της νέας, πλήρως υβριδικής, τέταρτης γενιάς Prius βασισμένης στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), με μία κορυφαία αυτονομία στο πρόγραμμα της πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας (EV) και υιοθετώντας αρκετές άκρως καινοτόμες, νέες τεχνολογίες, το νέο Prius Plug-in Hybrid έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού 2016.

Συνεχίζει να εκπλήσσει η MV Agusta

Η MV Agusta αποτελεί μια διαρκή έκπληξη. Όχι μόνον με τις μοτοσυκλέτες που παρουσιάζει, αναμφισβήτητα από τις ωραιότερες του κόσμου, αλλά και με το σθένος μαραθωνοδρόμου μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες που την κατατρέχουν δεκαετίες τώρα.

Η Kawasaki έχει στα σκαριά και τρίτο μοντέλο τούρμπο

Σύμφωνα με έγγραφα που η ίδια δημοσιοποίησε, η Kawasaki ετοιμάζεται να παρουσιάσει και τρίτο μοντέλο με υπερτροφοδότη μετά το H2 και το H2R. Για την ώρα ονομάζεται R2 και πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο στα 600 κυβικά.

Θεοχαρόπουλος: Είμαι αντίθετος στο «μαύρο»σε βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και το ενδεχόμενο να κλείσουν όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε: «Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για το αυτονόητο.

Η Εθνική Ελλάδος του Μίχαελ Σκίμπε αρχίζει να μοιάζει στην ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ

Μπορεί να μη νικήσαμε κανένα μεγαθήριο, μπορεί να μην ήταν και το καλύτερο μας παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία στις προκριματικές φάσεις είναι να βάζεις τα τρίποντα στο σακούλι και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πάρει ήδη εννέα πόντους στα τρία πρώτα παιχνίδια.
Το θέμα είναι πως τα ματς έρχονται στην πλευρά μας όχι με άγχος, αλλά σχετικά άνετα.

«Όργιο» με τις πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα

Αέρα... κοπανιστό βάζει το 15%των αντλιών στα πρατήρια βενζίνης. Η έρευνα που έγινε στην Αττική έδειξε με απλά λόγια ότι στα 50 ευρώ βενζίνης που πληρώνει ο καταναλωτής το ένα στα έξι πρατήρια βάζει μόλις 45.
Τα στοιχεία από 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση ειδικού οχήματος για τις ανάλογες μετρήσεις έδειξε ότι το 15% των πρατηρίων είχε πειραγμένη αντλία.

Νίκη και στην Εσθονία για την ομάδα του Σκίμπε που έκανε το 3 στα 3

Συνεχίζει… ατσαλάκωτη η Εθνική την μάχη της για το εισιτήριο του Μουντιάλ του 2018. Η «γαλανόλευκη» πέρασε με σκορ 2-0 από την Εσθονία κι έκανε το απόλυτο (3/3) για τον 8ο όμιλο.
Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Τοροσίδη, όμως στάθηκε άτυχη στην συνέχεια αφού έχασε τον αρχηγό της αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τραυματισμούς πριν το πρώτο 20λεπτο.