Ζουάβε, το άγαλμα που προειδοποιεί τους Γάλλους για τις πλημμύρες (εικόνες – video)

Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι του Παρισιού βιώνουν την ανησυχία που προκαλεί η ραγδαία άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα. Μόλις την Κυριακή 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους υπό τον φόβο της υπερχείλισης του ποταμιού, ενώ το Λούβρο χρειάστηκε να κλείσει μια από τις εκθέσεις του.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των επιστημόνων η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν τα έξι μέτρα. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι, εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, υπολογίζουν τη στάθμη με τη βοήθεια ενός αγάλματος.
 Η ιστορία του Ζουάβε

Ν. Αφρική: Θρίλερ με 950 μεταλλωρύχους που αποκλείστηκαν σε βάθος 1.000 μέτρων

Στιγμές αγωνίας ζουν οι οικογένειες 950 μεταλλωρύχων που έχουν αποκλειστεί στις υπόγειες στοές ενός ορυχείου χρυσού, στη Νότια Αφρική, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από μια θύελλα.
Όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Sibanye-Stillwater, δια στόματος του εκπροσώπου Τζέιμς Γουέλστεντ στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι τους φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους: “Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε μια καταιγίδα στην επαρχία του Φρι Στέιτ (στην κεντρική Νότια Αφρική) με αποτέλεσμα να διακοπεί

Καγκουρό εμφανίστηκε από το πουθενά και έπεσε πάνω σε ποδηλάτισσα στην Αυστραλία (video)

Viral έχει γίνει ένα βίντεο από την Αυστραλία που δείχνει μία ποδηλάτισσα που πέφτει «θύμα» ενός καγκουρό από εκεί που δεν το περιμένει. 
Η Ρεμπέκα, όπως λένε την ποδηλάτισσα, έκανε ποδήλατο παρέα με φίλους της σε μία περιοχή του Κουίνσλαντ, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε από τα δεξιά της το καγκουρό και έπεσε πάνω της, σωριάζοντάς την στο έδαφος.
Απ΄ότι φαίνεται το καγκουρό έφυγε αλώβητο από το σημείο ενώ η Ρεμπέκα, τραυματίστηκε ελαφρά στον δεξί ώμο και το γόνατο.

Ρεσιτάλ χυδαιότητας από Τατσόπουλο και Φαήλο σε διαδικτυακό καυγά

Ένας άγριος διαδικτυακός καυγάς με «ανταλλαγή» χυδαίων εκφράσεων, ξέσπασε μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και του Φαήλου Κρανιδιώτη. Η σύγκρουση ξεκίνησε μετά από ανάρτηση στο Facebook του Πέτρου Τατσόπουλου, στην οποία χαρακτήρισε ως «σούργελο» τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι σκοπίμως αλλοίωσε δηλώσεις του.