O Ισλανδός χειριστής drone, Bjorn Steinbekk, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία του ηφαιστείου Fagradalsfjall, που εξερράγη μετά από 800 χρόνια και «πετά» πάνω του χαρίζοντας πρωτόγνωρες εικόνες.

Τα βίντεο που έχει ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Instagram και το Youtube είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Μαγευτικές εικόνες από την Ιαπωνία με τις ολάνθιστες κερασιές

 

Οι ανθισμένες κερασιές έφθασαν σε πλήρη ανθοφορία σε χρόνο ρεκόρ φέτος στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, συσχετίζοντας αυτή την πρώιμη άνθιση με την με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Στην παλιά πρωτεύουσα Κιότο η ανθοφορία των κερασιών κορυφώθηκε στις 26 Μαρτίου, δηλαδή 10 ημέρες νωρίτερα από τον μέσο όρο. Πρόκειται για ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας από το 1953, που η κυβέρνηση άρχισε να καταγράφει τέτοια δεδομένα.

Μητσοτάκης: To Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι ο δρόμος προς το αύριο

 

Την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί, προλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για έναν καλά μελετημένο οδικό χάρτη 170 έργων, με τέσσερις βασικούς πυλώνες:

-Την ψηφιακή μετάβαση κράτους, επιχειρήσεων και πολιτών

-Την αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας.


Χωρίς αστυνομική φύλαξη μένει ο Μένιος Φουρθιώτης Με απόφαση της ΕΛΑΣ.

 

Χωρίς αστυνομικούς συνοδούς και φρουρούς μένει πλέον ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κρίνει ποια πρόσωπα κινδυνεύουν να δεχθούν τρομοκρατική επίθεση και είναι αναγκαία η αστυνομική προστασία τους.

Silver alert: Ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει… εξαφανισμένος!

 

Κάποτε μας είχε «υποσχεθεί» ότι θα βγαίνει στις οθόνες μας «όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν», αλλά έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...

Ούτε χθες εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ούτε χθες, που ήταν μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με 4.340 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Ούτε χθες εμφανίστηκε ο κ. Τσιόδρας, που άλλοι 72 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό, από την αρχή της πανδημίας να φτάνει στους 8.017.

Χαλάρωση μέτρων με... ατομική σας ευθύνη

 

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση προχωρά σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αποφάσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, επιλέγοντας να ρίξει ξανά στους πολίτες τις ευθύνες για το ενδεχόμενο ναυάγιο.

 «Προϋπόθεση για τα νέα μέτρα είναι η ατομική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, δίνοντας τον τόνο των κυβερνητικών αποφάσεων. 

«Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη τήρηση των μέτρων», σημείωσε επίσης, προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση», με το δάχτυλο να είναι πάντα στραμμένο προς τους πολίτες. 

«Μπαλώματα» και εκκλήσεις από Κικίλια για την αναχαίτιση της πανδημίας

 

Τη μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου αποκλειστικά σε νοσοκομείο για περίθαλψη περιστατικών Covid-19 και τη δημιουργία 51 νέων κλινών ΜΕΘ στην 1η και στην 2η ΥΠΕ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ζήτησε προσοχή από τους πολίτες προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Νίκο Χαρδαλιά για τις ανακοινώσεις σχετικά με κάποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ειδικά για το Θριάσιο νοσοκομείο είπε ότι στόχος είναι οι 130 απλές κλίνες  και 33 κλίνες ΜΕΘ, εξηγώντας ότι τα μη Covid περιστατικά θα διοχετευθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Διαψεύδει το Λιμενικό, επιμένουν οι αυτόπτες μάρτυρες

 

Η αναφορά στο 511 ναυαγοσωστικό ήταν σαφής στις μαρτυρίες των θυμάτων, όπως σαφέστατες είναι και οι αναφορές των ντόπιων κατοίκων ότι το 511 κυκλοφορούσε το προηγούμενο διάστημα στα νερά της Λέσβου.

Πρώτα από όλα, να σημειώσουμε την ικανοποίησή μας για τον κόπο που έκανε το Λιμενικό να απαντήσει, αφού μέχρι τώρα αρνούνταν επίμονα να τοποθετηθεί, έστω και διαψεύδοντας τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις παράνομες πρακτικές του.

Ανοίγουν ξανά την υπόθεση Marfin

 

H Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου του 2010, με τρεις ανθρώπους να σκοτώνονται εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενο υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των θυμάτων, μία έγκυος γυναίκα.

Περίπου 11 χρόνια μετά, λοιπόν, η Εισαγγελία ανοίγει ξανά τον φάκελο της υπόθεσης, επικαλούμενη νέα στοιχεία, τα οποία –σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση– προσκομίσθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. 

Τσίπρας προς επιχειρηματίες εστίασης: Κυβέρνηση-θέατρο του παραλόγου

 

Δέσμη προτάσεων για τη στήριξη και επανεκκίνηση των επιχειρήσεων της εστίασης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα απ' τους βαρύτερα πληττόμενους κλάδους, παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε εκπροσώπους του EstiasiGreece από όλη την Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εστίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και στηλίτευσε τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει με το άνοιξε-κλείσε δραστηριοτήτων.

Τροπολογία Κεραμέως-Σταϊκούρα για έκτακτη ενίσχυση της Εκκλησίας της Ελλάδας

 

Την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης προς την Εκκλησία της Ελλάδας και άλλα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Την τροπολογία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και προβλέπει ότι «το Δημόσιο δύναται να καταβάλει εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση προς το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το νομικό πρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Ανοίγει το λιανεμπόριο υπό όρους: LIVE οι ανακοινώσεις με το βλέμμα στα κρούσματα

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, στον απόηχο των «μαύρων» ρεκόρ κρουσμάτων και των 3.616 νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα, με αυστηρά μέτρα, τρίωρο χρονικό περιορισμό και rapid test στους εργαζόμενους δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα, δεν πέρασε η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ενώ αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία όταν κυκλοφορήσουν τα self tests.

Δεν θα γίνονται τελικά self test στα φαρμακεία – Αποσύρθηκε η διάταξη

 

Υποχώρηση της κυβέρνησης στη διενέργεια των σελφ τεστ στα φαρμακεία μετά και τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών. 

Πιο ειδικά αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή την Τρίτη, η διάταξη που προέβλεπε την διενέργεια και την καταγραφή των αποτελεσμάτων των self test για τον κορωνοϊό από τους φαρμακοποιούς.

Η παράγραφος του άρθρου 1 του νομοσχεδίου προέβλεπε αρχικά ότι:

“Ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. Τα ελάχιστα αναγκαία

Τρόμαξε ο πλανήτης: Εμφανίσθηκε κωδικός πυρηνικών στο twitter της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ;

 

Ο πλανήτης κράτησε την ανάσα του. Στο twitter της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ εμφανίσθηκε ο εξής κωδικός: «;l;;gmlxzssaw». Όλοι πίστεψαν είτε ότι κάποιος έκανε λάθος και εμφάνισε τον κωδικό των πυρηνικών που χειρίζεται η στρατηγική διοίκηση είτε – ακόμη χειρότερα- κάποιος χάκερ έσπασε τον τοίχο προστασίας και πήρε τους κωδικούς των πυρηνικών των ΗΠΑ.

Κωδικοί πυρηνικών όπλων; Χακάρισμα του Πενταγώνου; Συνομωσία; Ένα σιβυλλικό tweet,