Φιντέλ Κάστρο: το λεύκωμα της ανέκδοτης, ιδιωτικής, ζωής του

"Tι θα πει το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σου αν μάθει ότι πέρασες τρεις μέρες μαζί μου στη Σιέρα Μαέστρα;" ρώτησε ο Φιντέλ Κάστρο τον Λι Λόκγουντ, τον μόνο φωτορεπόρτερ από την Αμερική που κατάφερε να πλησιάσει και να καταγράψει με το φακό του την Κούβα όταν έγινε το κάστρο του ηγέτη της, όταν η επανάσταση του Κάστρο είχε φέρει μια διάθεση ευφορίας στον κόσμο. "Θα με ρωτήσουν ποιος πραγματικά είσαι" του απάντησε.

O μπακάλης από την Κόνιτσα που έδωσε τ΄ όνομά του στα Εξάρχεια

Και ποιος δεν ξέρει την συνοικία των Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας. Μια γειτονιά με ιστορική φόρτιση, λίγο πιο πάνω από το Πολυτεχνείο, και έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με επεισόδια, μολότοφ, χημικά και ΜΑΤ.
Όμως πρόκειται για έναν τόπο με τη δική του μοναδική ιστορία, με αθρώπους που τον αγάπησαν, τον δημιούργησαν και τον ανέδειξαν σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της πρωτεύουσας.
Προς τα τέλη του 1800 ο Hπειρώτης Βασίλειος Έξαρχος ανοίγει ένα μεγάλο παντοπωλείο

Ελληνικές επιχειρήσεις "ξαναγεννιούνται" εν μέσω κρίσης

Η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της μπορεί να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα εκατοντάδες λουκέτα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, στάθηκε όμως και αφορμή για να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους μερικές από τις πιό ιστορικές μάρκες ελληνικών επιχειρήσεων που επαναλανσάρονται από νέους ιδιοκτήτες. Πρόκειται για τα σήματα της «Κατσέλης», της «Softex», της «ΙΖΟΛΑ» ενώ είχε προηγηθεί το 2010 το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα της

ΕΣΕΕ: Οι καταναλωτές φάνηκαν πιο έτοιμοι απο τους καταστηματάρχες για την Black Friday

Αύξηση της αγοραστικής κίνησης στις κεντρικές αγορές, ανομοιόμορφη εικόνα ανά την Ελλάδα, και μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων, αλλά και επιφυλάξεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους προκαλεί η χθεσινή πρώτη «απόπειρα» της «Black Friday», σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ΕΣΕΕ.

Δυστυχώς! Δεν γίναμε εκατομμυριούχοι με τη διαθήκη του Mr. Corona

Ο ιδρυτής της διάσημης μπίρας Corona Αντονίνο Φερνάντες δεν άφησε από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε κάτοικο του χωριού του. Οι περίπου 80 συγχωριανοί του εκλιπόντος επιχειρηματία διαψεύδουν την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και αναπαράχθηκε από μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και πρακτορεία όπως το BBC, Independent, Associated Press κ.ά..

Ο ιδιοκτήτης της μπύρας «Corona» πέθανε και έδωσε σε κάθε συντοπίτη του 2,3 εκατ. ευρώ

Τον περασμένο Αύγουστο ο Αντονίνο Φερνάντεζ, ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας της μπύρας Corona, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.
Πρόσφατα όμως έγινε γνωστό ότι επιφύλασσε μία έκπληξη στους κατοίκους της φτωχής και μικρής πόλης στην οποία μεγάλωσε, πόλη η οποία είναι μόλις 80 κατοίκων.

"Έφυγε" ο μεγάλος επαναστάτης, Φιντέλ Κάστρο ..¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE, FIDEL!

Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοίνωσε ο αδελφός του και πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας. Η ζωή και το έργο του ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή (Vid)