Ο πατέρας που έχασε τα τέσσερα παιδιά του σε βομβαρδισμό – 11 μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν στη Γάζα

 Ο Khalil Khader κρατάει τις σκονισμένες και κουρελιασμένες πιτζάμες του παιδιού του. Αμέσως τον κατακλύζουν οι αναμνήσεις. 
Θυμάται, τη Ρόζα, την 18 μηνών κόρη του, το μωρό της οικογένειας. Ο Khalil δείχνει ένα βίντεο στο τηλέφωνό του. 
Η Ρόζα φοράει αυτές τις ίδιες μπλε πιτζάμες και χορεύει με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της σε κύκλο. Τα παιδιά χαμογελούν, χαίρονται. 
Παίζουν αγνοώντας την φρίκη του πολέμου που ακολουθούσε λίγο αργότερα.

Ο Khalil, 36 ετών, μηχανικός υπολογιστών στο νοσοκομείο Al-Najjar στη Ράφα είναι πατέρας τεσσάρων μικρών παιδιών: του Ibrahim, εννέα ετών, της Αμάλ, πέντε ετών, του Κινάν, δυόμισι ετών και της Ρόζα 18 μηνών βρέφος.

Η τελευταία ανάρτηση 34χρονης δικηγόρου που δολοφονήθηκε σε πολυτελές θέρετρο: «Αγαπώ τη ζωή»

 Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας γνωστής δικηγόρου, που δολοφονήθηκε σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Αυστραλίας, έδειξε ότι «αγαπούσε τη ζωή». Το σώμα της 34χρονης δικηγόρου Alice Rose McShera βρέθηκε στο Crown Towers Perth, στο Burswood, το πρωί της Δευτέρας.

Το Κίεβο καταγγέλλει τη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση από την αρχή της χρονιάς

 Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία βομβάρδισε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερες από 100 τοποθεσίες, το μεγαλύτερο αριθμό σε μία μόνο επίθεση από την αρχή της χρονιάς. 

Αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους το Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, μετατρέποντας κάποια απ’ αυτά σε ερείπια στην ανατολική Ουκρανία.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε δέκα περιφέρειες», ανέφερε σε μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα

Σε Κατάρ και Τουρκία τα… ATM της Χαμάς

 Tο «κεφάλι» της Χαμάς δεν κρύβεται στις δαιδαλώδεις υπόγειες σήραγγες της Γάζας

Eδώ και πέντε ημέρες, το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες «χειρουργικές» επιθέσεις στη βόρεια Γάζα, με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς, όπως διακηρύσσει η ισραηλινή ηγεσία.

Μόνο που το «κεφάλι» της Χαμάς δεν κρύβεται στις δαιδαλώδεις υπόγειες σήραγγες της Γάζας, αλλά φιλοξενείται στο εμιράτο του Κατάρ.

Οι σημαντικότεροι πολιτικοί ηγέτες της Χαμάς ζουν εξόριστοι στο εμιράτο από το 2012, απολαμβάνοντας πλήρη ασυλία,

Οριστική ταφόπλακα σε 37 τμήματα ΑΕΙ που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ

 Σε ένα πλήθος τμημάτων ΑΕΙ, βάζει τέλος η κυβέρνηση καθώς θεωρεί ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στα πανεπιστήμια διότι δημιουργήθηκαν χωρίς μελέτες και επαρκή σχεδιασμό.

Πρόκειται για 37 τμήματα, που είχαν δημιουργηθεί το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μαζί με την πανεπιστημιοποίηση όλων των ΤΕΙ της χώρας. 

Στη συνέχεια έγιναν οι εκλογές και η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα έβαλε σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας- όλα αυτά τα χρόνια- προκειμένου να επανεξεταστεί -κατά την κυβέρνηση- με ακαδημαϊκά κριτήρια η απόφαση για την ίδρυσή τους.

Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν 7 όμηρους στην Τζαμπαλίγια

 7 πολίτες όμηροι νεκροί στην Τζαμπαλίγια, ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, που βομβαρδίστηκε ανηλεώς την Τρίτη, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Νεκροταφείο παιδιών η Γάζα

Ένα έγκλημα πολέμου που κάθε μέρα γίνεται πιο τρομακτικό και πιο αποκρουστικό, καθώς παίρνει τη μορφή της οργανωμένης γενοκτονίας

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τον Α. Μπέο –Προκαταρκτική για διέγερση διάπραξης εγκλημάτων

 Η Εισαγγελία διέταξε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων , ενώ η προτροπή σε βία κατά δημοσιογράφων και η επίθεση στην πανεπιστημιακό κ. Φαίη Τζανετουλάκου πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, χαρακτήρισε δημοσιογράφους που καταγράφουν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Βόλος από τις λάσπες,

ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί για τη χυδαιοποίηση της πολιτικής ζωής»

 Δεύτερη ερώτηση σε λιγότερο από έναν μήνα στη Βουλή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Καμία απάντηση από Κεραμέως για πειθαρχικό έλεγχο του δημάρχου

Με δεύτερη ερώτηση στη Βουλή μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει προ των ευθυνών τους την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως για τη χυδαιοποίηση της πολιτικής ζωής από τους τραμπουκισμούς του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλέξης Χαρίτσης, σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει

Παύλος Πολάκης: Αποκαλύψεις για το «φαγοπότι» στην Υγεία - 4,8 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική κλινική

 «Γιατί να πάρει μία ιδιωτική κλινική δάνειο 4,8 εκατ. ευρώ;» κάλεσε ο Π. Πολάκης, τον υφυπουργό Υγείας να απαντήσει - «Δεν έχετε το όραμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ»

Το «φαγοπότι» στην Υγεία με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και την ανάγκη μισθολογικής ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού έθιξε ο Παύλος Πολάκης στη παρέμβαση του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη

Χαμάς: Επτά όμηροι νεκροί στην Τζαμπαλίγια

 Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η Χαμάς, μια ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που κυβερνά τη Γάζα, έχει μέχρι στιγμής απελευθερώσει τέσσερις πολίτες μεταξύ των 239 που πιστεύεται ότι κρατούνται.

Ράφα: Έως 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα φύγουν από τη Γάζα – Τι προβλέπει η συμφωνία

 Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται εκεί.

Σε αυτούς δόθηκε άδεια να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό γύρω στις 09:45 ώρα Ελλάδος μετά την ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι η μεθοριακή διάβαση θα ανοίξει εκτάκτως για να επιτραπεί η διέλευση σχεδόν 90 Παλαιστίνιων τραυματιών και περίπου 545 ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και αλλοδαπών.

Live: Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για ξένους υπηκόους και τραυματίες – Αδυσώπητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

 Άνοιξε σήμερα το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

 Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης. Σε αυτούς δόθηκε άδεια κατ’εξαίρεσιν μετά από συμφωνία του Ισραήλ και της Χαμάς.

Παράλληλα, θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο 90 ασθενείς και τραυματίες Παλαιστίνιοι.