Γιατί οι γερμανοί στρατιώτες δεν υποχρεούνται να υπακούν στις εντολές ανωτέρων τους

Σκεφτείτε έναν στρατιώτη που παίρνει μια εντολή από έναν ανώτερό του να ανοίξει πυρ. Εκείνος δεν υπακούει, αφήνει το όπλο στο έδαφος και απομακρύνεται. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η πειθαρχία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του στρατιωτικού οικοδομήματος. Ο συγκεκριμένος στρατιώτης θα είχε κατηγορηθεί για απείθεια και θα είχε βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με βαρύτατες ποινές.
Υπάρχει μια χώρα όπου στο σενάριο αυτό, ο στρατιώτης δεν θα είχε παραβιάσει απαραίτητα τους κανόνες, αλλά θα τους είχε ακολουθήσει.

Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήρισε «ακατάλληλο» για ηγέτη τον Τραμπ

Αιτία η άδεια που δόθηκε στην εισαγωγή «τροπαίων» ελεφάντων από την Αφρική
«Ακατάλληλο» να κυβερνήσει χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η Μπριζίτ Μπαρντό, με αφορμή την απόφαση των αμερικανικών αρχών να επιτρέψουν και πάλι την εισαγωγή κυνηγετικών τροπαίων ελεφάντων από τη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια.
«Κανένας ηγεμόνας στον κόσμο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να σκοτώνει είδη τόσο παλιά που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας» γράφει η 83χρονη Μπαρντό

Το μυστικό νεότητας αυτής της αγέραστης Τουρκάλας είναι το… κεμπάπ

Η εντυπωσιακή 71χρονη γιαγιά ξέρει τον τρόπο να παραμένει νέα.
Η Ajda Pekkan αποκάλυψε επιτέλους το μεγάλο μυστικό για το πώς ξεγελά τον χρόνο.
Και είπε σε συνέντευξή της πώς πλάι στην καθημερινή γυμναστική, την πλαστική στήθους, τις αντιγηραντικές κούρες και την «υγιεινή διατροφή», υπάρχει και κάτι ακόμα στα μυστικά της διαχρονικής νεότητάς της.
Κι ενώ είπε πως «προσέχω πάντα και μάλιστα πολύ τι τρώω»,

Στην κορυφή της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, 85-59 τον Ερυθρό Αστέρα

Πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα νικώντας με το επιβλητικό 85-59 και έπιασε στην 1η θέση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Σταθερή αξία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και απόψε με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Χόλις Τόμπσον με 14 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν ιδανικά τις

Christmas: Visit Europe’s best markets for festive deals and the perfect experience

It’s beginning to look a lot like Christmas across Europe, as the annual festive markets open once more.
And what better way to get into the festive spirit than by wandering among snow-dusted log cabins while the smell of mulled wine and the sound of Christmas carols fills the air?
So, if you’d like to swap the stress of the high street for a walk in a winter wonderland, take a look at our pick of the best Christmas market break offers around...

Βρετανία: 4 νεκροί από την σύγκρουση αεροσκάφους με ελικόπτερο

Τέσσερις  άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από τη σύγκρουση στον αέρα ενός ελικοπτέρου και ενός αεροσκάφους σε περιοχή πάνω από την κομητεία Μπάκιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Τα συντρίμμια τόσο του ελικοπτέρου όσο και του αεροσκάφους κατέληξαν σε περιοχή κοντά στην έπαυλη Ουάντεστον, κοντά στο Αϊλέσμπερι.
Το BBC μετέδωσε ότι η Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB) έκανε γνωστό ότι το αεροσκάφος που ενεπλάκη στο δυστύχημα είναι ένα Τσέσνα.

Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στην Καταλονία ήταν πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών, λέει η El Pais

Ο ιμάμης που φέρεται ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Αυγούστου στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς της Καταλονίας υπήρξε πληροφοριοδότης των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.