Οι ΗΠΑ μπορούν να βγουν πρώτοι στην παραγωγή πετρελαίου

Οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στον κόσμο τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), που επικαλείται το δίκτυο CNBC.

«Αυτή η χρονιά υπόσχεται να είναι μια χρονιά ρεκόρ για τις ΗΠΑ», ανέφερε ο IEA στην έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. «Η αδιάκοπη ανάπτυξη αναμένεται να δει τις ΗΠΑ να σημειώνουν ιστορικά υψηλά επίπεδα πάνω από τα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Πέπε Γκρίλο: «Δεν συμμαχούμε με κανέναν»

Στις μετεκλογικές εξελίξεις και στις πιθανότητες να μπορέσει το κίνημά του να σχηματίσει κυβέρνηση αναφέρθηκε σε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους την Παρασκευή στη Ρώμη ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο.

«Δεν συμμαχούμε με κανέναν, θα ήταν σαν ένα πάντα να μπορούσε να φάει κάποτε ωμό κρέας». Εμείς τρώμε μόνον την καρδιά του μπαμπού», δήλωσε με νόημα ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, η μόνη νέα πολιτική δύναμη της χώρας είμαστε εμείς».

Ιταλία: Εκλογική συμμαχία Μπερλουσκόνι με ακροδεξιά κόμματα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκλεισε με δύο κόμματα της εθνικιστικής, αντιμεταναστευτικής δεξιάς συμφωνία εκλογικής συμμαχίας εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Μόλις υπέγραψα με τον Ματέο Σαλβίνι και την Τζόρτζια Μελόνι το εκλογικό πρόγραμμα της κεντροδεξιάς. Μαζί θα νικήσουμε!», έγραψε την Πέμπτη ο Ιταλός μεγιστάνας κάτω από φωτογραφία όπου εμφανίζεται στο πλευρό του επικεφαλής της

Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη: Δούρειος ίππος του Τίτο τα Σκόπια

Απάντηση στην επιστολή του σκοπιανού καλλιτένχη Μπλαγκόζα Νακόσκι δίνει μέσω των ΝΕΩΝ ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι σε όλη του τη ζωή απέδειξε πόσο πραγματικά ταγμένος είναι στην υπόθεση της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών προσθέτοντας ότι «όταν όμως βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Στη Vodafone περνά η Cyta Hellas

Την ανακήρυξη της Vodafone ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η μητρική εταιρεία στην Κύπρο.

Στη λιτή ανακοίνωσή της, η Cyta Κύπρου δεν αναφέρει το τίμημα ούτε οτιδήποτε σχετικό με το τί θα ακολουθήσει (χρονοδιάγραμμα μεταβίβασης κ.λ.π.). Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα μεταβιβαστεί έναντι τιμήματος που βρίσκεται κοντά στα 120 εκατ. ευρώ.

Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Μ. Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

Πέντε ονόματα φέρεται να κατέθεσε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδος και πΓΔΜ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το «Βήμα», οι οποίες επίσης δημοσιεύονται (εν όλω ή εν μέρει) στη σκοπιανή ιστοσελίδα «www.MKD.mk», τα ονόματα είναι στα σλαβικά και είναι τα ακόλουθα:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Republika Vardarska Makedonija

Προς ένταξη στην ΕΕ, Σερβία και Μαυροβούνιο

Η Σερβία και το Μαυροβούνιο είναι πιθανό να είναι οι επόμενες χώρες που θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδεχομένως από το 2025, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για τα θέματα διεύρυνσης.

Η Ε.Ε. έχει ξεκινήσει μια διπλωματική προσπάθεια επιτάχυνσης των βημάτων ένταξης έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.  «Ήρθε η ώρα να τελειώσει το έργο του 1989», δήλωσε ο  Χαν στο Reuters, αναφερόμενος στην προς ανατολάς διεύρυνση της ΕΕ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Αιχμάλωτες στα κλωστοϋφαντουργεία

Δύο μητέρες στο Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας την απελευθέρωση των θυγατέρων τους. Οχι από μια φυλακή, αναμορφωτήριο ή ίδρυμα στο οποίο εγκλείστηκαν για κάποιο αδίκημα. Αλλά από το κλωστήριο όπου εργάζονται και δεν τους επιτρέπει καμία έξοδο από τις εγκαταστάσεις του, φέρνοντας έτσι ξανά στο προσκήνιο τις συνθήκες σκλαβιάς δεκάδων χιλιάδων γυναικών που εργάζονται στις κλωστοϋφαντουργίες και βιομηχανίες ενδύματος στην Ινδία.

«Μπορώ να κυβερνήσω και εξ αποστάσεως»

Ο φυγόδικος στο Βέλγιο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και εκλεγμένος στις πρόσφατες εκλογές, Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε ότι αν το κοινοβούλιο τον εκλέξει ξανά επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και εξ αποστάσεως. άρη στις νέες τεχνολογίες, σήμερα όλα είναι εφικτά.
Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της Καταλονίας, ο Κάρλες Πουτζντεμόν, που εάν επιστρέψει στην Ισπανία θα συλληφθεί, είπε ότι χάρη στις νέες τεχνολογίες, σήμερα όλα είναι εφικτά.

Σκοτώθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε

Ο Ρόι Μπένετ, ιδρυτής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε («Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή»), σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στις ΗΠΑ. Ο Μπένετ θερωτούνται από τους ισχυρότερους αντιπάλους του αποπεμφθέντος προέδρου Μουγκάμπε και, αν και λευκός, οι συμπολίτες του τον αποκαλούσαν «πατσέντου», που στη γλώσσα τους, τα σόνα, σημαίνει «δικός μας άνθρωπος».
Στο ελικόπτερο επέβαινε και η συζυγός του Χέδερ, που επίσης σκοτώθηκε.

Στα παγωμένα νερά της λίμνης ο Πούτιν

Στην παγωμένη λίμνη Σέλιγκερ και με θερμοκρασία περιβάλλοντος -30 βαθμούς Κελσίου, βούτηξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Θεοφάνια, που με το παλιό ημερολόγιο γιορτάζονται τη νύχτα της 18ης προς τη 19η Ιανουαρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος, που περιστοιχιζόταν από ιερείς και εικονίσματα, έβγαλε το γούνινο παλτό και τις γούνινες μπότες του και φορώντας μόνο το μαγιό του βούτηξε βρέχοντας και το κεφάλι του στο νερό, που είχε θερμοκρασία -5 βαθμών Κελσίου, έξω από τη Μόσχα.

Ποιές περιοχές της Ελλάδας είναι πιο πλούσιες

Στα 16.294 ευρώ ανήλθε το 2015 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τους περιφερειακούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας είναι η Αττική με 22.192 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ (μείωση 0,9% το 2015 σε σχέση με το

Εννέα νεκροί από τη «Φρειδερίκη» - Απίστευτες εικόνες, οι άνεμοι αναποδογύρισαν ακόμη και νταλίκες [ΒΙΝΤΕΟ]

Εννέα νεκρούς έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής η σφοδρή καταιγίδα «Φρειδερίκη» που πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη, εκ των οποίων οι έξι στη Γερμανία.
Οι δυο από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία ήταν πυροσβέστες. Ένας 59χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο στο Έμεριχ-Έλτεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Δύο πυροσβέστες, ένας στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ένας στη Θουριγγία σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης.