Χάρτης: Πόσοι (και πού) είναι οι Έλληνες του εξωτερικού

Ποιες είναι οι χώρες που συγκεντρώνουν τους περισσότερες απόδημους και νεο-μετανάστες Έλληνες. Στοιχεία μέχρι και το 2016
Το ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως έχει σε ένα μεγάλο βαθμό βάση. Μπορεί το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης που γνωρίζει η χώρα να μην έχει τη δυναμική που είχαν τα δύο προηγούμενα (το πρώτο στις αρχές του περασμένου αιώνα και το δεύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) όμως ενισχύει σημαντικά τη δεύτερη αυτή Ελλάδα.

Εισαγγελέας: Όχι στην έκδοση δύο Τούρκων αξιωματικών

"Υπάρχει κίνδυνος να υποβληθούν σε βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση". Στα τέλη του μήνα η απόφαση
 
Με το σκεπτικό ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία "υπάρχει κίνδυνος να υποβληθούν σε βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση", η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, ζήτησε να μην εκδοθούν τελικά οι δύο αξιωματικοί που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του ποινικού τμήματος.

Κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη λόγω του χιονιά. «Πάγωσε» η συμπρωτεύουσα

Έντονη είναι η χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρωί, με το οδόστρωμα ακόμη και κεντρικών οδών, όπως η παραθαλάσσια Λεωφόρος Νίκης, να έχει καλυφθεί το μεσημέρι από χιόνι. Ως αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με σχεδόν μηδενικές ταχύτητες. Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Κατσιμίδη και στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Οι New York Times εξυμνούν την Αθήνα

Στην 28η θέση ανάμεσα σε 52 κορυφαίους προορισμούς για το 2017 βρίσκεται η Αθήνα σύμφωνα με τη λίστα των New York Times. «Οι τιμές έχουν πέσει αλλά η ελληνική οικονομική κρίση δεν έχει θαμπώσει την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας, η οποία ευημερεί.

Φονικό το πολικό ψύχος που πλήττει τα Βαλκάνια Τουλάχιστον 8 οι νεκροί, χιλιάδες οι αποκλεισμένοι

Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από το πολικό ψύχος και τις σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τα Βαλκάνια, ενώ δεκάδες χιλιάδες παραμένουν αποκλεισμένοι σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές, συχνά χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση, με θερμοκρασίες που έχουν φτάσει ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου.
Η κεντρική και η νοτιοανατολική Ευρώπη πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από χιονοθύελλες και ένα σφοδρό κύμα ψύχους.

Η απάντηση του Παπανδρέου στη δίκη του για το «λεφτά υπάρχουν» Στο εδώλιο ο πρώην πρωθυπουργός στις 19 Ιανουαρίου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από μήνυση πολίτη για τη φράση «λεφτά υπάρχουν».
Σε ανακοίνωσή του σήμερα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημειώνει πως «κάθε καιροσκόπος που χρησιμοποίησε την κομμένη φράση για ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς, έβαλε το λιθαράκι του στη φαιδρότητα της δίκης της 19ης Ιανουαρίου.

Χρυσές Σφαίρες με 20 εκατομμύρια τηλεθεατές Το La La Land με 11 υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA

Η τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες προσέλκυσε το ενδιαφέρον είκοσι εκατομμυρίων τηλεθεατών το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη τηλεθέαση μέσα σε 10 δέκα χρόνια για τα συγκεκριμένα βραβεία του Χόλιγουντ, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Η πρώτη κοινή ανακοίνωση Τζολί και Πιτ για το διαζύγιο Τι αναφέρουν οι δυο ηθοποιοί

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, το διασημότερο πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ, συμφώνησαν ώστε οι λεπτομέρειες του διαζυγίου τους να μη γίνουν γνωστές, μετέδωσαν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σε κοινή ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το CNN, το πρώην ζευγάρι αναφέρει ότι «υπέγραψε συμφωνίες προκειμένου όλα τα δικαστικά έγγραφα και οι διαδικασίες που ακολουθούνται να παραμείνουν απόρρητες

Λατρεύει τα χόρτα και τη φάβα και το δηλώνει και στα ελληνικά!!

Χόρτα, φάβα... Πόσο πιθανό ήταν να ακουστούν αυτές οι λέξεις, στα ελληνικά στο κόκκινο χαλί για τις Χρυσές Σφαίρες; Όλα όμως είναι πιθανά με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.
Η αμερικανίδα σταρ, περπάτησε στο κόκκινο χαλί για την τελετή των βραβείων Χρυσές Σφαίρες και κάπου εκεί συνάντησε τον ρεπόρτερ του Greeek Reporter.

Μεταμεσονύκτια καρφιά Πολάκη σε Κυριάκο: Όταν τους απέλυες δεν ήταν ήρωες;

Την ενόχλησή του για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Άλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει...» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο ρόλος των εκπαιδευτηρίων «Κωστέα - Γείτονα» στο Novartis-gate

Έρευνα: Κώστας Βαξεβάνης, Βαγγέλης Τριάντης, Εύη Απολλωνάτου, Βασίλης Ανδριανόπουλος
Οι μεθοδεύσεις της Novartis στην Ελλάδα δεν ήταν άγνωστες στις ελληνικές αρχές ούτε, κυρίως, στους υπουργούς. Το σύνολο σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου Υγείας που υπηρετούσε σε καίρια πόστα και καθόριζε την τιμή του φαρμάκου απολάμβανε δωρεάν ταξίδια με χορηγίες της Novartis και άλλων εταιρειών φαρμάκου.

Πολάκης: 4 δις ευρώ το σκάνδαλο της Novartis

"Το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Μιλάμε για πάνω από 4 δισ. ευρώ "μαύρο" χρήμα". Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, "ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο

Εκπαιδευτήρια «Κωστέα - Γείτονα», οι παρένθετοι στο Novartis-gate

Στο Documento που κυκλοφορεί δεν αποκαλύπτεται μόνο η σχέση πρώην πρωθυπουργού και υπουργών με τη Novartis.
Αποκαλύπτεται επίσης ένα ευρύ δίκτυο, μέσα από το οποίο η φαρμακευτική εταιρεία προχωρούσε σε «χορηγίες» ακόμη και σε μέλη της Επιτροπής καθορισμού των τιμών φαρμάκου. Στο δίκτυο αυτό, ρόλο έπαιζε η Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρία Γείτονα, αλλά και οι οικογενειακές εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα εκπαιδευτήρια «Κωστέα - Γείτονα» στην Παλλήνη.

Τα θαλασσοδάνεια βούλιαξαν τον ΔΟΛ

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μπήκε στο δύσβατο μονοπάτι που συνήθως δεν οδηγεί πουθενά και από το οποίο πέρασαν κι άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η «Ελευθεροτυπία», ο «Επενδυτής», η «Απογευματινή», το «Κέρδος», το Alter και άλλα που έβαλαν οριστικά λουκέτο.
Ο ΔΟΛ, είτε βάλει οριστικό λουκέτο είτε όχι, θα αφήσει απλήρωτα δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Ακόμη κι αν βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η

Νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω του ολικού παγετού παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς αφενός συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση και αφετέρου ο υδράργυρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκεται υπό το μηδέν.