Μωράλης: Αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί

Με δήλωσή του ο Γιάννης Μώραλης τονίζει πως αποδέχεται την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για προσωρινή προεδρία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και για να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες εξελίξεις.
Η τοποθέτηση του κ. Μώραλη που έρχεται μετά την δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ως Δήμαρχος Πειραιά αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί απέναντι στο σύλλογο της πόλης μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων μας.

Η Proton, η Πειραιώς και οι «ορφανές» offshore

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων στην Ιστορία και μέσα της κρύβει στοιχεία που έψαχναν αλλά δεν έβρισκαν οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος το 2011, όταν έλεγχαν τα δάνεια που παρείχε η Proton Bank – μία έρευνα που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Έρευνα των ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ & ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ
Εικονογράφηση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Ο φορολογικός παράδεισος του Μαυρίκιου εις βάρος της Αφρικής

Ο 50χρονος επενδυτής Jean-Claude Bastos de Morais στράφηκε στη δικηγορική εταιρεία Appleby που διατηρεί γραφεία της σε φορολογικούς παραδείσους σε όλο τον πλανήτη. Σε πρώτο χρόνο, ο Bastos απευθύνθηκε στα γραφεία της Appleby στο νησί του Jersey, που είναι ένα δημοφιλές offshore κέντρο της βρετανικής επικράτειας. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Appleby απέρριψαν το αίτημά του το 2011 να δημιουργήσει μια εταιρεία-κέλυφος χωρίς να έχουν μάθει από πριν γιατί την χρειαζόταν και τι περιουσιακά στοιχεία θα διαχειριζόταν.

Η υπεράκτια εταιρία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers, ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Η offshore ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Έρευνα των ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ & ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ
Εικονογράφηση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Η νέα διαρροή από δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών offshore,

Tα υπεράκτια ταμεία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων

Κορυφαίοι χρηματοδότες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων στις ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, που ξεχωρίζουν παράλληλα και ως ιδιοκτήτες πολλών offshore εταιρειών, όπως ο Warren Stephens, κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες μέσω της αμφιλεγόμενης πρακτικής παροχής στιγμιαίων δανείων (payday loans), για να μεταφέρουν εν συνεχεία «κέρδη» προς τα ταμεία πολιτικών. Ο Donald Trump έχει δεσμευθεί να ξηλώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον τους.

Νήσος του Μαν: Ένα «πάρκινγκ» φοροαποφυγής για τζετ και γιοτ

Ο αστέρας της Formula 1 Λούις Χάμιλτον απέκτησε ένα νέο πολυτελές τζετ, ένα κόκκινο Bombardier Challenger 605, αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων, με κουρτίνες Armani. Επίσης έλαβε επιστροφή φόρου.Και οι δικηγόροι στην Appleby, μια νομική εταιρεία-ελίτ, με κεντρικά γραφεία στη Βερμούδα, ήταν εκεί για να βοηθήσουν.
Σύνοψη από την έρευνα των RYAN CHITTUM, TIM ROBINSON, JULIETTE GARSIDE
Απόδοση στα Ελληνικά:  ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
Εικονογράφηση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Γενική απεργία σήμερα στην Καταλονία – Πραξικόπημα κατήγγειλε ο Πουτσδεμόν (εικόνες)

Για την κρίση στην Καταλονία θα μιλήσουν ενώπιον του ισπανικού και του βελγικού κοινοβουλίου θα μιλήσουν σήμερα οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και του Βελγίου.Οι κρίσιμες ομιλίες πραγματοποιούνται μία ημέρα αφού ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας κάλεσε από τις Βρυξέλλες την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να υποστηρίζει το «πραξικόπημα» κατά της Καταλονίας, ενώ οι καταλανικές αυτονομιστικές οργανώσεις και ένα συνδικάτο καλούν σήμερα σε γενική απεργία.

Ιταλία: Σε 32 συλλήψεις μελών της μαφίας της Καλαβρίας προχώρησαν οι αρχές

Η αστυνομία της Καλαβρίας συνέλαβε σήμερα 32 άτομα. Στην φυλακή οδηγήθηκαν μέλη της τοπικής μαφίας, Ντράγκετα, τα οποία στόχευαν στον απόλυτο έλεγχο των κρατικών εργολαβιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τα συγκεκριμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος δεν δίσταζαν να διακόπτουν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων σε περιοχές όπως το ‘Αφρικο, το Μπρανκαλεόνε και το Μπρουτσάνο Τζεφίριο και να απειλούν δημάρχους και αντιδημάρχους με στόχο την εξασφάλιση δημοσίων έργων.

Καραπαπάς: Ο Μαρινάκης θα συνεχίσει να μεγαλώνει τον Ολυμπιακό

Την άποψή του για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι ένας από τους 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου που παραπέμπονται σε δίκη, πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Δείτε επίσης: Παραπομπή Μαρινάκη και 27 ακόμη προσώπων σε δίκη για τα «στημένα»

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι «ο Μαρινάκης θα συνεχίσει να μεγαλώνει τον

Το βούλευμα για τους «στημένους αγώνες»: Σε δίκη ο Μαρινάκης και άλλοι 27 για κακουργήματα

28 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται συνολικά επτά κατηγορούμενοι

 Το Συμβούλιο απαλλάσσει έξι κατηγορούμενους Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 28 ποδοσφαιρικοί παράγονται για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Αποζημιώσεις – «μαμούθ» ζητούν 15.000 Γερμανοί από τη Volkswagen

Στη γερμανική Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημιώσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ, ζητούν 15.374 πελάτες που κατέθεσαν αγωγές εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αιτούμενοι Volkswagen, να τους δοθούν πίσω τα χρήματά τους για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα που αγόρασαν.
Δείτε επίσης: Νέα έφοδος της Κομισιόν σε γραφεία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στον απόηχο του σκανδάλου με τους παραποιημένους ρύπους,

Η Γαλλία θα καταθέσει προτάσεις για επιβολή κυρώσεων στους φορολογικούς παραδείσους

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, δήλωσε πως η γαλλική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να καταθέσει προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων στους φορολογικούς παραδείσους. 
Δείτε επίσης: Paradise Papers: Αποκαλύψεις για φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις (video)
Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: 130 Έλληνες στις λίστες

Πουτσδεμόν προς ΕΕ: Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;

Κριτική στην ΕΕ για τη στήριξη που παρείχε στο “πραξικόπημα” που κίνησε ο Μαριάνο Ραχόι εναντίον της Καταλονίας, άσκησε ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας, Κάρλες Πουτσδεμόν.
Δείτε επίσης: Βελγικός Τύπος: Η ισπανική διαμάχη έχει μεταφερθεί σε βελγικό έδαφος
Σημειώνεται πως η Καταλονία τέθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας από το τέλος Οκτωβρίου.
«Θα αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψήφου των Καταλανών (σ.σ την 21η Δεκεμβρίου)

Απολύθηκε η ποδηλάτισσα που έκανε άσεμνη χειρονομία στον Τραμπ

Η Τζούλι Μπρίσκμαν η αμερικανίδα ποδηλάτισσα που έγινε viral επειδή σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έμεινε άνεργη και όπως δηλώνει, αιτία είναι αυτή της η κίνηση.
Η Μπρίσκμαν, πρώην μέλος της ομάδας μάρκετινγκ στην εταιρία Akima LLC, οδηγούσε το ποδήλατό της όταν το προεδρικό αυτοκίνητο πέρασε από το δρόμο. Εκείνη τότε προέβη στην άσεμνη χειρονομία.
“Ήταν ο τρόπος που ένιωθα. Είμαι θυμωμένη, αγανακτισμένη” σχολίασε τότε.

Ελλάδα.Καιρός.Άστατος ο καιρός σήμερα – Συννεφιά, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Μακεδονία, Θράκη
Πρόγνωση καιρού: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες

«Η ΝΔ έχει δύο αρχηγούς, τον Κυριάκο και τον Άδωνη» (ηχητικό)

Σε «αρχηγό της βάσης της ΝΔ» ανήγαγε τον Άδωνη Γεωργιάδη ο πολιτικός του μέντορας, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Η Νέα Δημοκρατία έχει δυο αρχηγούς. Ο ένας αρχηγός είναι αυτός που υπάρχει, ο τύποις αρχηγός του κόμματος και υπάρχει και ο αρχηγός της βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Αρχηγός της βάσης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Άδωνις», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξηγώντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που η ηγεσία «κόντυνε» τον λαλίστατο αντιπρόεδρο της ΝΔ:

ΕΘΝΟΣ: Offshore στην Καραϊβική από τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποκάλυψη-«βόμβα» από τα αρχεία της Appleby, αφού, σύμφωνα με αυτά, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας, με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Η συγκεκριμένη offshore, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ήταν διαχειρίστρια ενός επενδυτικού fund με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. H Appleby είναι ένα εμπιστευτικό δικηγορικό γραφείο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, το οποίο εξειδικεύεται στη διαμόρφωση συνθηκών μυστικότητας για τις επενδύσεις, τις αγορές και τις καταθέσεις της διεθνούς νομενκλατούρας.