Τα μέσα ενημέρωσης έμαθαν για επιθεωρήσεις σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες στην Ουκρανία "Strana.ua": Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας ξεκίνησε ελέγχους σε 3 από τις 4 κρατικές τράπεζες

 ΜΟΣΧΑ, 25 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU) ξεκίνησε επιθεωρήσεις σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες της χώρας, ανέφερε η ουκρανική διαδικτυακή έκδοση Strana.ua, επικαλούμενη δικές της πηγές στη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή.

"Η NBU έχει ήδη ξεκινήσει επιταγές σε τρεις από τις τέσσερις κρατικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, Ukreximbank , Ukrgasbank, Oschadbank ", ανέφερε το κανάλι Telegram της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος της Oschadbank συνδέεται με ορισμένα ερωτήματα που είχε ο Andrey Pyshny για την τράπεζα ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος στον οργανισμό.

Στην περιοχή του Κιέβου κατασκευάζονται οχυρώσεις

 Στρατιωτικοί και πολιτικοί μηχανικοί κατασκευάζουν οχυρώσεις στην περιοχή του Κιέβου

ΜΟΣΧΑ, 25 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Οχυρώσεις κατασκευάζονται στην περιοχή του Κιέβου, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης.

«Ο στρατός, μαζί με πολιτικούς μηχανικούς και κατασκευαστές, εργάζονται για να αναπτύξουν τις αμυντικές δυνατότητες της πόλης και ισχυρές οχυρώσεις εξοπλίζονται», ανέφερε το κανάλι Telegram της κυβέρνησης σε δήλωση.

Ο Ζελένσκι μπαίνει σε ανεξέλεγκτη «δική του τροχιά», πιστεύει η Ζαχάροβα

 Ζαχάροβα: Ο Ζελένσκι μπήκε σε μια ανεξέλεγκτη «δική του τροχιά» και άρχισε να εκβιάζει τη Δύση

ΜΟΣΧΑ, 25 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι μπήκε στη «δική του τροχιά» και τώρα άρχισε να εκβιάζει τη Δύση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Δύση καταλαβαίνει ότι ο Ζελένσκι είναι ήδη πέρα ​​από τον πλήρη έλεγχό τους, δηλαδή τον ελέγχουν σε ό,τι είναι ωφέλιμο για αυτούς,

Aνταλλαγή αιχμαλώτων με ταυτόχρονη επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας συζήτησαν Ρωσία-Ουκρανία

Η εξαγωγή ρωσικής αμμωνίας μπορεί να γίνει μέσω αγωγού που υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα

Εκπρόσωποι από τη Ρωσία και την Ουκρανία συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συζητήσουν την πιθανότητα ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου που θα συνδέεται με επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας, οι οποίες κατευθύνονται στην Ασία και την Αφρική, μέσω ουκρανικού αγωγού, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν για την συνάντηση.

Οσμή σκανδάλου στο Μέγαρο των Ιλισίων

 «Το δηλητήριο της υποψίας» για παράνομη χρηματοδότηση δυο εκλογικών εκστρατειών του Εμανουέλ Μακρόν και η ευνοιοκρατία υπέρ των διεθνών συμβουλευτικών οργανώσεων, όπως αυτή της αμερικανικής McKinsey έχει από καιρό διαβρώσει το γαλλικό πολιτικό τοπίο.

Η πολεμική φούντωσε μάλιστα με τα στοιχεία που σιγά-σιγά βγήκαν στην επιφάνεια. Για παράδειγμα κατά την τριετία 2018-21 το κράτος υπερδιπλασίασε τα συμβόλαια με τις διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες, ενώ συγκεκριμένα η McKinsey έλαβε το 2021 αμοιβές-ρεκόρ, που ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ.

Πούτιν: Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία

 Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μητέρες Ρώσων στρατιωτών και επίστρατων που πολεμούν στην Ουκρανία. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κρεμλίνο και μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο Πούτιν επιτέθηκε σε «εχθρούς στον τομέα της πληροφόρησης» που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδιώκουν να «υποτιμήσουν, να απαξιώσουν» τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. «Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε», τόνισε.

Συνελήφθησαν υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής και στελέχη Σχολών Οδηγών για στημένες εξετάσεις

 Σε συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής και στελεχών τεσσάρων μεγάλων Σχολών Οδηγών προχώρησε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις λεγόμενες «στημένες αίθουσες», δηλαδή για εξετάσεις θεωρητικών μαθημάτων για άδεια οδήγησης στις οποίες:

-Εξετάζεται άλλος (πχ υπάλληλος της Σχολής Οδηγών) αντί για το πρόσωπο που πρέπει να εξεταστεί.

Περού: Δεκτή η παραίτηση του πρωθυπουργού Τόρες από τον πρόεδρο Καστίγιο

 Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, έκανε την Πέμπτη δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού του, Ανίμπαλ Τόρες, μετά την ήττα του τελευταίου σε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούν τα δεξιά κόμματα, σε ένα ακόμη κεφάλαιο της σύγκρουσης ανάμεσα σε εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, που δεν σταματά να κλιμακώνεται αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην δάσκαλος και συνδικαλιστής Καστίγιο που εξελέγη με κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς πρόεδρος της χώρας το 2021.

Σήριαλ αποχωρήσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας στην Κριμαία

 Συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Αρμιάνσκ, στην -προσαρτημένη στη Ρωσία από το 2014-  χερσόνησο της Κριμαίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δήμαρχό της, όλα αυτά τη στιγμή που δε φαίνεται να σβήνει η φωτιά πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας ζητά περαιτέρω πίεση πίεση στη Ρωσία

Πούτιν σε μητέρες Ρώσων στρατιωτών: «Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» (Video-Photos)

 Μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία συνάντησε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να τους διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος και ολόκληρη η ρωσική ηγεσία συμμερίζονται τον πόνο τους.

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» δήλωσε ο Πούτιν.

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ειδικά για μια μητέρα» δήλωσε ο Πούτιν και συμπλήρωσε: «Συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο».

Οι γιατροί καταγγέλλουν το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας για το ΕΣΥ της Γκάγκα

 Ως «οδοστρωτήρα» χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί το νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη το οποίος όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία».

Διαβάστε επίσης: Με… σφραγίδα Μητσοτάκη ο ασθενής γίνεται πελάτης στο ΕΣΥ – Το επίμαχο άρθρο 10 και οι πύρινες αντιδράσεις

Καθολική καταδίκη για το νομοσχέδιο Γκάγκα

Νέος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

 Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξελέγη την Παρασκευή πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της διεθνούς οργάνωσης στην οποία μετέχουν 132 κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο.

Το συνέδριο διεξάγεται στη Μαδρίτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Η υποψηφιότητα του Σάντσεθ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2005.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Εκτός Επιτροπής Θεσμών ο «αντάρτης» Τζαβάρας

 Εκτός της Επιτροπής Θεσμών Διαφάνειας θα βρεθεί ο Κώστας Τζαβάρας, στην οποία έχουν κληθεί για κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν στην επιτροπή οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, αλλά και το πρώην μέλος των επίλεκτων ομάδων του ισραηλινού στρατού Sayeret Matkal και Unit 81, Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος θεωρείται ο «κλειδοκράτορας» του Predator, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θέτει εαυτόν εκτός επιτροπής.