Το «φάντασμα» του μεγάλου Κουρδιστάν «στοιχειώνει» την Άγκυρα Δείτε Φωτο..

Πλήρες ήταν το «ναυάγιο» των συνομιλιών του Αμερικανού ΥΠΕΞ Rex Tillerson με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu καθώς η Ουάσιγκτον τόνισε στην Άγκυρα ότι θα χρησιμοποιήσει τις κουρδικές δυνάμεις ενάντια στο ISIS παρά την ανησυχία της τελευταίας λέογοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές» Πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εδώ και δεκαετίες

Τουρκικό ναρκαλιευτικό κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να υψώσει την ελληνική Σημαία!

Πλοίο του τουρκικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας χωρίς να υψώσει την ελληνική Σημαία ως είθισται και οφείλει κάθε ξένο πλοίο που «δένει» σε λιμάνι μιας χώρας. Εάν συνυπολογίσουμε ότι την ελληνική Σημαία ύψωσαν όλα τα άλλα σκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση ναρκοπολέμου

Κλασικά ή «έξυπνα» ρολόγια χεριού;

Μετά τα «έξυπνα» κινητά, τα «έξυπνα» ρολόγια θεωρήθηκαν η νέα μικρή επανάσταση στην ψηφιακή πραγματικότητα. Πολύ γρήγορα όμως οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν και πολλοί πίστευαν ότι επρόκειτο για φιάσκο. Η αλήθεια ως συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση. Τα κλασσικά ρολόγια χεριού δεν έδωσαν τόσο εύκολα τη θέση τους στα νέα ψηφιακά ρολόγια, όπως κάποιοι είχαν προειδοποιήσει. Μεγάλοι ανταγωνιστές είναι η Aplle με το Watch και η Google με το Android Wear 2.0.

Χιλιάδες σπίτια μετατρέπονται σε... ινστιτούτα αισθητικής στη Θεσσαλονίκη

Την στιγμή που στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής με τις αρμόδιες οικονομικές αρχές να έχουν εντείνει τους ελέγχους στα καταστήματα όλης της χώρας, πάρτι χιλιάδων ευρώ δεν δηλώνεται πουθενά, γίνεται ουσιαστικά μέσα στα... σπίτια μας.
Ένα επάγγελμα που κάνει θραύση κατ' οίκον, είναι αυτό της κομμώτριες και της μανικιουρίστα, που κάνουν ραντεβού κατ’ ιδίαν χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

Όλα έτοιμα για την πρώτη πτήση του μεγαλύτερου αμφίβιου αεροσκάφους στον κόσμο

Το μεγάλο κινεζικό αμφίβιο αεροσκάφος AG600 θα κάνει τον Μάιο την παρθενική πτήση του από την πόλη Τζουχάι της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με την Αεροπορική Βιομηχανία της Κίνας (Aviation Industry Corp. of China, AVIC).
Το AG600, που σχεδιάσθηκε ως το μεγαλύτερο αμφίβιο

Το πρώτο τρένο στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Ίσως, στις μέρες μας, με το φαινόμενο του θερμοκηπίου να μην γεννά καμία αντίδραση, αυτό να είναι το «απόλυτο» design: Η γαλλική εταιρεία Alstom επινόησε και κατασκεύασε το πρώτο τρένο στον κόσμο που κινείται από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς να εκπέμψει ούτε ένα μόριο διοξειδίου του άνθρακα!
Η είδηση: Το Coradia iLint είναι το πρώτο τρένο που ολοκλήρωσε το ταξίδι του σε μία γραμμή δοκιμών στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από κυψέλη υδρογόνου.

Στην Κρήτη έκαναν τον ΕΟΤ... AirBnB: Πώς νοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια σε τουρίστες

Έξτρα εισόδημα προσπαθούν να εξασφαλίσουν πολλοί Κρητικοί όχι μόνο ενοικιάζοντας τα σπίτια τους αλλά και τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους σε ξένους επισκέπτες.
Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς ο διευθυντής του ΕΟΤ Κρήτης, Άρης Στρατάκης, το ενδιαφέρον του κόσμου να διαθέσει το Ι.Χ. του για ενοικίαση είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλο διεθνές πείραμα στην Κρήτη για το ταξίδι της σκόνης από τη Σαχάρα

Είναι γνωστό ότι η σκόνη από τις ερήμους μπορεί να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζει η Ελλάδα που κατά καιρούς σκεπάζεται από τη σκόνη της Σαχάρας. Οι επιστήμονες, όμως, δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τους μηχανισμούς που επηρεάζουν τα «ταξίδια» της σκόνης. Αυτούς ακριβώς τους μηχανισμούς θα επιχειρήσουν να φωτίσουν καλύτερα μέσα από ένα σημαντικό διεθνές πείραμα, το οποίο θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Έτσι διαμορφώνονται οι μισθοί με την νέα Εθνική Σύμβαση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διάρκειας ενός έτους με ισχύ από 1/1/2017 συμφώνησαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ), κρατώντας το θεσμό της ΕΓΣΣΕ ζωντανό σε ένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αντίξοο περιβάλλον για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη συλλογική αυτονομία.
Η ΕΓΣΣΕ 2017 περιέχει ρητή διάταξη για τη συνέχιση της ισχύος των όρων εργασίας που θεσπίστηκαν με προηγούμενες ΕΓΣΣΕ,