Οι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν σκηνές σε μια περιοχή στα δυτικά της πόλης Ράφα που υποτίθεται ότι ήταν ασφαλής από επίθεση.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν έναν καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρισκόταν σε καθορισμένη ασφαλή ζώνη. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο την Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), ανέφερε ότι πολλοί από αυτούς που πέθαναν «κάηκαν ζωντανοί» μέσα στις σκηνές τους στην περιοχή Ταλ ασ Σουλτάν.

Ο Λεκλέρκ ολοκληρώνει τη Μονακό με την ονειρεμένη εντός έδρας νίκη στη F1

 Ο Charles Leclerc της Ferrari, ο μόνος οδηγός της Formula 1 που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή, κερδίζει τελικά τον αγώνα του στο Μόντε Κάρλο.

Ο Charles Leclerc της Ferrari κέρδισε το Grand Prix του Μονακό για να γίνει ο πρώτος εντός έδρας νικητής του αγώνα βιτρίνας της Formula 1 από τότε που ο Louis Chiron έτρεξε στους δρόμους της πόλης το 1931. 

Η συναρπαστική νίκη της Κυριακής ήταν η πρώτη φορά που ο 26χρονος στάθηκε στο βάθρο του Μονακό σε έξι προσπάθειες, και ήρθε μετά από δύο όρθιες εκκινήσεις από την pole position σε έναν αγώνα που σταμάτησε όταν οι συγκρούσεις στον πρώτο γύρο κατέλαβαν το ένα πέμπτο του γηπέδου.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα : «Οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί» στην επίθεση στη Ράφα

 Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν καταυλισμό σκηνής που στεγάζει εκτοπισμένους σε μια καθορισμένη ασφαλή ζώνη στη Ράφα, σκοτώνοντας περίπου 40 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Κολομβία: Οκτώ νεκροί σε μάχες μεταξύ διαφωνούντων των πρώην FARC

 Τουλάχιστον οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε δυο αντίπαλες φράξιες διαφωνούντων των πρώην FARC στη νότια Κολομβία, δήλωσε χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στον στρατό.

Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν το σαββατοκύριακο στον νομό Κακετά αναμετρήθηκαν το Μέτωπο Καρολίνα Ραμίρες και οι Κομάντο των Συνόρων. 

Και οι δυο ομάδες αποτελούνται από αντάρτες που έχουν απορρίψει τη συμφωνία ειρήνης την οποία υπέγραψε το 2016 η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Τρίτη προσφυγή στο ΔΠΔ εναντίον του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου κατά δημοσιογράφων

 Νέα προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «για εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει το Ισραήλ εναντίον δημοσιογράφων» κατέθεσαν σήμερα οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF).

Οι RSF ζητούν από τον εισαγγελέα του ΔΠΔ να «ερευνήσει τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εναντίον τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιων δημοσιογράφων από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 ως τις 20 Μαΐου 2024».

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι στη Γάζα «έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό».

Κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα: Θάφτηκαν ζωντανοί «πάνω από 2.000 άνθρωποι», κούρσα με τον χρόνο για να βρεθούν επιζώντες

 Πάνω από 2.000 άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα σπίτια τους όταν πελώρια κατολίσθηση έπληξε απομακρυσμένο χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα, ενημέρωσαν οι αρχές του κράτους του Ειρηνικού Ωκεανού τον ΟΗΕ με επιστολή τους που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές», σημείωσε το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε επιστολή του προς την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι.

Ο πρόεδρος της Εσθονίας Κάρις υποσχέθηκε στους συμμάχους του να «γονατίσουν τη Ρωσία»

 Το κύριο καθήκον της Εσθονίας, όπως και ολόκληρης της συλλογικής Δύσης, είναι να πολεμήσει τη ρωσική στρατιωτική μηχανή, δήλωσε στο YLE ο πρόεδρος της Βαλτικής Δημοκρατίας Αλάρ Καρις. Ο αρχηγός της χώρας υποσχέθηκε να «γονατίσει τη Ρωσία». 

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γονατίσουμε τη Ρωσία <...>», τόνισε, προσθέτοντας ότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατή η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. 

Αυτή τη στιγμή, οι δυτικές χώρες πρέπει να διατηρήσουν την πίεση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διευκρίνισε ο Karis.

Kondratiev: Η Ουκρανία προσπάθησε να εξαπολύσει επίθεση με drone στο Gelendzhik

 Χθες το βράδυ, εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε πολιτικά αντικείμενα στο έδαφος του Γκελεντζίκ, ανέφερε ο κυβερνήτης της επικράτειας του Κρασνοντάρ Veniamin Kondratyev στο κανάλι του στο Telegram. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «καθεστώς του Κιέβου» προσπάθησε να χτυπήσει. Όλα τα UAV κατεστάλησαν από δυνάμεις αεράμυνας. 

Στο χωριό Κρινίτσα, τα συντρίμμια μιας από τις συσκευές προκάλεσαν ζημιές σε ένα ημιτελές κτίριο. 

Ισραήλ: Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Τελ Αβίβ-Χολόν μεταδίδουν τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

 Ένας σοβαρά τραυματίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ο μέχρι τώρα ο απολογισμός από «μια τεράστια έκρηξη» που  σημειώθηκε στην περιοχή Τελ Αβίβ-Χολόν, με αποτέλεσμα ένα μίνι λεωφορείο να πιάσει φωτιά, όπως μετέδωσαν σήμερα το πρωί τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν καν περάσουν 24 ώρες  από την κατάσταση πανικού που κυρίευσε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ ως αποτέλεσμα  επίθεσης με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς που  ανέλαβε και την ευθύνη για αυτή την επιχείρηση.