Ρώμη: Ακτιβίστρια προσπάθησε να δώσει στον Σαλβίνι ένα βάζο με κάνναβη – «Peace and love, τα ναρκωτικά βλάπτουν» η απάντησή του

 Μικρό επεισόδιο εκτός προγράμματος σημειώθηκε στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ιταλίας, στη Ρώμη. Ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντούσε σε δημοσιογράφο στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, ακτιβίστρια σηκώθηκε όρθια με πλακάτ με την επιγραφή ‘Σαλβίνι σταμάτα αυτό’ και ακούμπησε στο γραφείο του ομιλητή ένα μικρό βάζο με το φυτό κάνναβη.

Αρχικά ο Σαλβίνι είπε “τι είναι; Βασιλικός… λατρεύω το πέστο” και στη συνέχεια είπε στην ακτιβίστρια “κάτσε να βγει μια καλύτερη φωτογραφία ” δεδομένου του τύπου που ήταν παρών στην αίθουσα.

Βενεζουέλα: Σε απλό πεδίο πάγου υποβαθμίζεται και ο τελευταίος της παγετώνας

 Ο τελευταίος παγετώνας, από τους 6 που είχε η  Βενεζουέλα, στη Sierra Nevada de Mérida – που κάποτε είχε έκταση 450 εκταρίων – καλύπτει σήμερα μόνο δύο εκτάρια, αφού το 1910 αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε έξι παγετώνες στην Cordillera Andes.

Ορισμένοι ερευνητές υποβάθμισαν τον παγετώνα σε ένα απλό «πεδίο πάγου», στο πλαίσιο όπου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ένας παγετώνας καλύπτει τουλάχιστον δέκα εκτάρια.

Ο παγετώνας Humboldt, πιο γνωστός ως La Corona, ήταν ο τελευταίος από τους έξι παγετώνες άνω των 1.000 εκταρίων που καταγράφηκαν το 1910 στην επικράτεια της Βενεζουέλας.

Χώρα transit για τα καρτέλ κοκαΐνης η Ελλάδα – Έρευνα του ΕΡΤNews

 Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν έλεγχο για κοκαϊνη με ακτίνες XRAY σε κοντέινερ – ψυγείο γεμάτο με ανανάδες

Είναι ένα από τα εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια που ελέγχονται καθημερινά στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά. Η κάμερα του ΕΡΤNews κατέγραψε όλα τα στάδια ελέγχου των Αρχών από τα μηχανήματα XRAY, τον έλεγχο με τα εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και τον φυσικό έλεγχο στις σφραγίδες των κοντέινερ και των φορτίων. 

Αμέσως μετά τον ακτινοσκοπικό έλεγχο, οι ελεγκτές κάνουν ταυτοποίηση της σφραγίδας με την οποία φορτώθηκε το εμπορευματοκιβώτιο.

Ιταλία: Ένοχη για συκοφαντική δυσφήμηση η Αμάντα Νοξ στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Βρετανίδας συγκάτοικού της, το 2007 στην Περούτζια

 Ιταλικό εφετείο έκρινε σήμερα (5/6) ένοχη για συκοφαντική δυσφήμηση την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και της επέβαλε τριετή ποινή φυλάκισης σε σχέση με τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει για την υπόθεση δολοφονίας της Βρετανίδας συγκάτοικού της Μέρεντιθ Κέρτσερ το 2007.

Η Νοξ είχε καταδικαστεί σε τριετή ποινή φυλάκισης επειδή κατηγόρησε εσφαλμένα τον Κονγκολέζο ιδιοκτήτη μπαρ Πάτρικ Λουμούμπα για τον φόνο.

Πέρασε ήδη τέσσερα χρόνια στη φυλακή για τον φόνο, αλλά η καταδικαστική αυτή απόφαση ακυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό το 2015.

Πορτογαλία: Η μείωση των φόρων που προωθούσε η κυβέρνηση απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση

 Η κυβέρνηση μειοψηφίας της μετριοπαθούς δεξιάς στην Πορτογαλία είδε την πρότασή της για τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος να απορρίπτεται από την αντιπολίτευση, η οποία ενέκρινε, αντίθετα, την πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει έναν συνεργό προκειμένου να παρεμποδίζει τη δράση της κυβέρνησης. Αυτός ο συνεργός είναι το ακροδεξιό κόμμα Chega”, δήλωσε ο βουλευτής Ούγκο Σοάρες, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού που έρχεται δεύτερο μετά το PS στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές.

To πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024 – Τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη όλων των αγώνων από ΕΡΤ και ΕΡΑΣΠΟΡ

 Aντίστροφα πλέον μετράμε για την σέντρα του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από την Παρασκευή 14 Ιουνίου και το εναρκτήριο ματς, μέχρι τις 14 Ιουλίου, την ημέρα του τελικού, η ΕΡΤ από τις συχνότητές της θα μεταδόσει όλα τα ματς σε απευθείας μετάδοση.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024.

Παρασκευή 14 Ιουνίου


Νέα Υόρκη: Δέχτηκε 200.000 μετανάστες σε δύο χρόνια εξαιτίας των διαμαρτυριών του κυβερνήτη του Τέξας για την μεταναστευτική πολιτική

 Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί περίπου 200.000 μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια, στους οποίους έχει παράσχει καταφύγιο και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς.                            

Ο Άνταμς τόνισε ότι η Νέα Υόρκη δέχεται μετανάστες «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη», από τότε που ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, άρχισε να στέλνει λεωφορεία με μετανάστες που μόλις είχαν περάσει τα σύνορα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταναστευτική πολιτική του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Βενεζουέλα: Ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Κίνα για την αξιολόγηση των συμφωνιών και των διμερών σχέσεων

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Yván Gil, έφτασε στην Κίνα για να αξιολογήσει με τις αρχές της ασιατικής χώρας τις διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν στους τομείς της οικονομίας, της υγείας, της εξόρυξης και της ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ άλλων τομέων.

    «Θα πραγματοποιήσουμε μια ευρεία ατζέντα αξιολόγησης και παρακολούθησης των συμφωνιών που επιδιώκουν την ευημερία του λαού μας», δήλωσε ο Gil στον λογαριασμό του στο X.

Οι συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφησαν τον Σεπτέμβριο του 2023 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στα κεντρικά γραφεία της

To EURO 2024 αρχίζει στην ΕΡΤ – Οι θρύλοι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 στο σχολιασμό των αγώνων

 Λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα του EURO 2024, που θα μεταδώσει η ΕΡΤ, οι Legends της θρυλικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004 και οι αθλητικοί δημοσιογράφοι της δημόσιας Τηλεόρασης έκαναν την πρώτη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σ’ έναν ξεχωριστό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας.

ΗΠΑ: Συμφωνία 76 δισ. προαναγγέλει το NBA για «κοινό μέλλον αθλητισμού και τηλεόρασης»

 Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστότερη ως NBA, εισήλθε στις πρώτες της για τουλάχιστον μία δεκαετία διαπραγματεύσεις για τηλεοπτική προβολή τουλάχιστον 100 παιχνιδιών ανά σεζόν και οδεύει σε συμφωνία 76 δισεκατομμμυρίων «που θα αλλάξει τα αθλητικά και τηλεοπτικά δεδομένα ταυτόχρονα, όπως αναγγέλλει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Βίντεο – Kylie Minogue: Η βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ τραγουδάει στην Ελλάδα για τα «Ποσειδώνια 2024» μαγνητίζοντας τα βλέμματα

 Μια μοναδική εμφάνιση έκανε στα «Ποσειδώνια 2024», τη μεγάλη ναυτιλιακή γιορτή, η Kylie Minogue.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε μια ετερόκλητη ομάδα από καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Φουρέιρα, και ο Λευτέρης Πανταζής.

Τα «Ποσειδώνια 2024» ξεκίνησαν την Δευτέρα (3/6) στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου.