Εξώδικο Τουλουπάκη στο «Πρώτο Θέμα»: Να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για το ψευδές δημοσίευμα

Εξώδικο στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Άποψη» απέστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει, για το δημοσίευμα περί των καταγγελιών του Αρεοπαγίτη Γιάννη Αγγελή όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, το οποίο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτηρίζει ψευδές.

Γερμανία: Δολοφονήθηκε τοπικό στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ

Με μια σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του στο Κάσελ δολοφονήθηκε τοπικό στέλεχος του κόμματος CDU

Ένα τοπικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο Κάσελ, με μια σφαίρα στο κεφάλι, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Μπριγκίτε Μπίρλαϊν: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, των κομμάτων, των αξιωματούχων, της Κοινωνίας Πολιτών, των θρησκευτικών κοινοτήτων», διαμήνυσε η υπηρεσιακή ομοσπονδιακή καγκελάριος Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας.
Κατά την πρώτη δημόσια ομιλία της, έπειτα από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησής της ενώπιον του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν,

ΚΙΝΑΛ: 87 δήμαρχοι εξελέγησαν με τη στήριξή μας ή προέρχονται από τον χώρο μας

Όπως σημειώνει: "Τα τελικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών, επιβεβαίωσαν την δυναμική σχέση του Κινήματος Αλλαγής με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης".
"Συγκεκριμένα 87 εκλεγμένοι δήμαρχοι, είτε υποστηρίχθηκαν επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής, είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο μας" τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Αυτοί είναι όλοι οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε και πέρα από τους πέντε δημάρχους που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή, ο μόνος δήμαρχος που επανεξελέγη από τους νυν τοπικούς άρχοντες, ήταν ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στον δήμο Παύλου Μελά.
Στους υπόλοιπους δήμους της πόλης εξελέγησαν νέα πρόσωπα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ποιοι εκλέγονται σε όλους τους δήμους της Αττικής

Κοντά στο 100% έχει φτάσει η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο μεγαλύτερο μέρος των δήμων της Αττικής. Οι δήμαρχοι που εκλέγονται είναι:
Αγία  Βαρβάρα: Μίχος Λάμπρος με 58,31%
Αγία Παρασκευή: Ζορμπάς Βασίλειος με 55,58%
Άγιος Δημήτριος: Ανδρούτσου Μαρία με 55,69%
Άγιοι Ανάργυροι- Καματερό: Τσίρμπας Γεώργιος-Σταύρος  με 55,69%
Αγκίστρι: Αθανασίου Ιωάννης με 57,45%
Αθηναίων: Μπακογιάννης Κωνσταντίνος με 65,24%

Παραιτήσεων συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής

Τρία στελέχη του ΚΙΝΑΛ ακολουθούν μέχρι στιγμής τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην έξοδο. Μετά την παραίτηση του Μ. Επιτροπάκη χθες, σήμερα την αποχώρηση του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη  Β' περιφέρεια Πειραιά ανακοίνωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο Γιάννης Οικονομίδης από τη θέση του Γραμματέα Τομέα Πολιτικής Υποδομών - Μεταφορών.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λιντζέρης κάνει λόγο για «πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη» μετά τη ρήξη του κόμματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό από 31,5% έως 36,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 22,5% έως 27,5%.

Δημοσκόπηση Forsa: Πρώτοι οι Πράσινοι, μπροστά από το CDU της Μέρκελ

Μετά το «πράσινο κύμα» που σάρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κόμμα των Πρασίνων ενισχύει τη δύναμή του στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα-σοκ εθνικής δημοσκόπησης, τα ποσοστά των Γερμανών Πρασίνων ξεπερνούν για πρώτη φορά τη δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ.