Προάγγελοι της καταστροφής βρέθηκαν στον ρηχό Έλβα στη Γερμανία οι «πέτρες πείνας»

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Στην επιφάνεια του Έλβα στη Γερμανία, που έχει γίνει ρηχή λόγω της ζέστης, εμφανίστηκαν ξανά οι «πέτρες πείνας» των περασμένων αιώνων, προειδοποιώντας για κακή σοδειά, ανέφερε το Focus. 

 «Καθώς η παλίρροια ανεβαίνει στις όχθες, περισσότερα τμήματα της κοίτης του ποταμού και αιωνόβιες πέτρες με σημάδια γίνονται ορατά, περιορίζοντας περαιτέρω τη σχεδόν δυνατή πλοήγηση», αναφέρει η δημοσίευση.

«Τώρα είναι το αντίστροφο». Η Ευρώπη δεν θέλει να ρισκάρει για την Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουλίου - RIA Novosti, David Narmania. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τελειώνουν από πυρομαχικά, καταγγέλλουν στο Κίεβο. Χωρίς αυτούς, η αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. 

Στη Δύση προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όχι αρκετά χρήματα, όχι αρκετός χρόνος. 

Αλλά τα τραύματα της γέννησης του ευρωπαϊκού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος παρεμβαίνουν πολύ πιο έντονα.  

Зеленский стал "мертвым волком". Шакалы только ждут сигнала Запада

 

Между украинским режимом Владимира Зеленского и Западом появились серьезные трещины — и это уже сложно скрывать. "Судьбоносный" саммит НАТО в Вильнюсе завершился полным провалом для Киева и внес серьезную деморализацию в общество. А поскольку режим держится исключительно на западных штыках и финансовой помощи оттуда, тут же активизировались внутренние критики Зеленского, долго ждавшие своего часа.

Ο Ρώσος διοικητής μίλησε για την παράδοση των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση Zaporozhye

 ΜΕΛΙΤΟΠΟΛ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti.  

Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτικών παραδόθηκε οικειοθελώς, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής μιας από τις ρωσικές μονάδες στην κατεύθυνση του Zaporozhye. 

 " «Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την επιθυμία να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα ήρθαν σε επαφή με τη μονάδα μας στη λεγόμενη «ανθρωπιστική» συχνότητα, η οποία υποδεικνύεται στα φυλλάδια που ρίξαμε πάνω από εχθρικές θέσεις», αναφέρει η υπηρεσία. εξήγησε ο συνομιλητής. 

Υπουργείο Άμυνας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε αντικείμενα στην Οδησσό, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε χθες το βράδυ πλήγμα αντιποίνων σε εγκαταστάσεις στην Ουκρανία όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 

 " «Ένα ομαδικό χτύπημα αντιποίνων με θαλάσσια όπλα υψηλής ακρίβειας προκλήθηκε σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, καθώς και στον τόπο κατασκευής τους σε ναυπηγείο κοντά στην πόλη της Οδησσού.

ΜΜΕ: Ο Ζελένσκι πήρε βρώμικα μέτρα λόγω της αποτυχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή dikGAZETE: Η Ουκρανία διαπράττει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας λόγω των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έσκυψε στην οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας λόγω της αδυναμίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτύχουν στην πρώτη γραμμή, γράφει ο αρθρογράφος Erhan Altyparmak σε άρθρο του για το dikGAZETE. 

 " "Το Κίεβο είναι στο ρεπερτόριό του. Έχοντας χάσει την ικανότητα να πολεμούν στο μέτωπο, στρέφονται σε τρομοκρατικές ενέργειες", είπε.

Η αβεβαιότητα μεγαλώνει. Οι επιστήμονες εκτιμούν τον κίνδυνο πρόσκρουσης αστεροειδούς αυτή την εβδομάδα

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti, Tatyana Pichugina.

  Κάθε εβδομάδα, δεκάδες διαστημικά αντικείμενα πετούν εντός της τροχιάς της Γης. Για παράδειγμα, μια από αυτές τις μέρες θα γίνει προσέγγιση με έναν αστεροειδή 700 μέτρων.  

Συνολικά, υπάρχουν σχεδόν μιάμιση χιλιάδες στη λίστα με τα δυνητικά επικίνδυνα. 

 Το διάσημο Apophis δεν είναι ανάμεσά τους· οι επιστήμονες θεωρούν ελάχιστο τον κίνδυνο σύγκρουσης με αυτό. 

«Οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν για κάτι άλλο». Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απογοητεύτηκαν από τη δυτική βοήθεια

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti, Zakhar Andreev.  

Από το καλοκαίρι του 2022, περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα επανεκπαίδευσης σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.  

Τώρα οι μαχητές είναι ανοιχτοί για εκπαίδευση στην Ευρώπη. 

Οι χώρες της G20 δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν στην τελική δήλωση λόγω διαφωνιών για την Ουκρανία

 ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. 

 Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινή δήλωση λόγω διαφωνιών για την Ουκρανία. 

 " «Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας της G20 συμφώνησαν με τις παραγράφους 1, 4 και τις παραγράφους 6 έως 26, καθώς και τα παραρτήματα 1 και 2», ανέφερε σε δήλωση η τρίτη συνεδρίαση της ινδικής Προεδρίας. 

Εκατομμύρια απόρρητα στρατιωτικά emails των ΗΠΑ στάλθηκαν κατά λάθος στο Μάλι

 Εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στρατού των ΗΠΑ στάλθηκαν κατά λάθος στο Μάλι εξαιτίας ενός απλού τυπογραφικού λάθους, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Financial Times. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα μηνύματα περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως λίστες πληρωμάτων πλοίων και δρομολόγια ανώτατων αξιωματικών.

Τα emails του αμερικανικού στρατού έχουν το domain “.mil” και για χρόνια, πολλά από αυτά στέλνονταν στο “.ml” το οποίο ανήκει στο Μάλι. Αυτό το απλό τυπογραφικό λάθος δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά μπορεί να είναι και δυνητικά επικίνδυνο, αφού το Μάλι είναι σύμμαχος της Ρωσίας.

Ενημερώθηκε για τις φωτιές ο Κ. Μητσοτάκης

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε από τις Βρυξέλλες.

Εκεί ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με κύρια την φωτιά στα Δερβενοχώρια όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

Σκωτία: Νεκρές εντοπίστηκαν 55 φάλαινες

 Ένα ολόκληρο κοπάδι από 55 φάλαινες-πιλότους ξεψύχησε αφού βρέθηκαν ξεβρασμένες σε μια παραλία της Σκωτίας «Πρόκειται για το χειρότερο μαζικό εγκλωβισμό των μεγαλόσωμων θαλάσσιων θηλαστικών στη χώρα», δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι προσπαθούν να προσδιορίσουν τι απέγιναν οι 55 φάλαινες που προσάραξαν και πέθαναν σε μια παραλία στο Isle of Lewis στη δυτική ακτή της Σκωτίας αυτήν την Κυριακή. Όλοι εκτός από ένα πέθαναν φυσικά ή χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία.

Συμφωνία Ερντογάν – Μπιν Σαλμάν: Πώληση τουρκικών drones στη Σαουδική Αραβία

 Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή πολυάριθμων συμφωνιών με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας για αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο σουνιτικό βασίλειο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη «μεγαλύτερη αμυντική σύμβαση» στην ιστορία της Τουρκίας.

 Ο Ερντογάν έφτασε χθες στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου, που αποσκοπεί σε μια διπλωματική ώθηση για την επιδιόρθωση σχέσεων με τις δυνάμεις του Κόλπου, την τόνωση επιχειρηματικών δεσμών προς βοήθεια της χειμαζόμενης τουρκικής οικονομίας.

«Η ζωή στην Ουκρανία είναι κόλαση» – συνεδριάζει το ΣΑΓΕ για ενημέρωση για τον πόλεμο

 Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ανέλαβε τον Ιούνιο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε 14 νέες κυρώσεις. 

«Η ζωή στην Ουκρανία είναι ακόμα κόλαση». Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία , 500 ημέρες μετά την πρώτη ρωσική εισβολή.

«Η OHCHR έχει τεκμηριώσει ένα τρομακτικό αρχείο παραβιάσεων των ανθρωπίνων

Κτίριο-ρεκόρ στην Ινδία – Ξεπερνά σε μέγεθος ακόμα και το Πεντάγωνο

 Μπορεί η Αμβέρσα να φημίζεται ως ο παγκόσμιος κόμβος εμπορίας διαμαντιών, ενώ οι περισσότεροι ακατέργαστοι λίθοι να εξορύσσονται στη Ρωσία ή την Αφρική. Παρόλα αυτά σε μια άγνωστη πόλη της Ινδίας, τη Σουράτ, κόβεται περίπου το 90% των διαμαντιών του πλανήτη και μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα κτίριο-ρεκόρ για να στεγάσει τη βιομηχανία της.

Το πρόσφατα εγκαινιασμένο Surat Diamond Bourse χαρακτηρίζεται ως «one-stop προορισμός» για περισσότερους από 65.000 επαγγελματίες διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένων των κοπτών, των στιλβωτών και των εμπόρων.

Το ρωσικό μαχητικό Su-35S παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό ηλεκτρονικό αεροσκάφος αναγνώρισης MC-12W Liberty στον ουρανό πάνω από τη Συρία.

  Κατά τη διάρκεια του συμβάντος στις 16 Ιουνίου, το Su-35S πραγματοποίησε σειρά ελιγμών σε κοντινή απόσταση από το MC-21, το πλήρωμα του οποίου έπρεπε να περάσει μέσα από ισχυρή «στροβιλώδη ροή» πίσω από ρωσικά αεροσκάφη.

,κατεύθυνση Svatovsko-Kremenaya

 

Τι κάνει η αεράμυνα; Οδησσός

 

Οδησσός: «Λιμενικές υποδομές» υπέστησαν ζημιές μετά από αεροπορική επιδρομή των Ρώσων

 Ουκρανικές «λιμενικές υποδομές» υπέστησαν ζημιές κατά τη ρωσική επιδρομή με πυραύλους τα ξημερώματα στην Οδησσό, μερικές ώρες αφού εξέπνευσε η ισχύς της συμφωνίας που υπέγραψαν τον Ιούλιο του 2022 η Ουκρανία και τη Ρωσία και επέτρεπε τηνασφαλή εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έκαναν γνωστό οι ένοπλες δυνάμεις.