Οι χώρες της G20 δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν στην τελική δήλωση λόγω διαφωνιών για την Ουκρανία

 ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti. 

 Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινή δήλωση λόγω διαφωνιών για την Ουκρανία. 

 " «Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας της G20 συμφώνησαν με τις παραγράφους 1, 4 και τις παραγράφους 6 έως 26, καθώς και τα παραρτήματα 1 και 2», ανέφερε σε δήλωση η τρίτη συνεδρίαση της ινδικής Προεδρίας. 

 Σύμφωνα με τη δήλωση, η Κίνα θεώρησε τη συνάντηση ως ακατάλληλο φόρουμ για τη συζήτηση γεωπολιτικών θεμάτων. Και η Ρωσία αποσχίστηκε από το καθεστώς της δήλωσης ως κοινού τελικού εγγράφου λόγω των παραπομπών στις παραγράφους 2, 3 και 5.

 Αυτές οι παράγραφοι αναφέρουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία - πληθωρισμός, αλυσίδες εφοδιασμού, αυξημένη ενεργειακή και επισιτιστική ανασφάλεια και αυξημένοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ως αποτέλεσμα, εγκρίθηκαν το τελικό έγγραφο και η περίληψη του προέδρου. 

 Η προηγούμενη συνάντηση των επικεφαλής των οικονομικών τμημάτων και των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20, που πραγματοποιήθηκε στη Μπανγκαλόρ τον Φεβρουάριο, ολοκληρώθηκε επίσης χωρίς κοινή δήλωση. Το τελικό έγγραφο εγκρίθηκε χωρίς θέση για την Ουκρανία λόγω των αντιρρήσεων της Κίνας και της Ρωσίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...