«Οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν για κάτι άλλο». Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απογοητεύτηκαν από τη δυτική βοήθεια

 ΜΟΣΧΑ, 18 Ιουλίου - RIA Novosti, Zakhar Andreev.  

Από το καλοκαίρι του 2022, περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα επανεκπαίδευσης σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.  

Τώρα οι μαχητές είναι ανοιχτοί για εκπαίδευση στην Ευρώπη. 

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτούς, είναι ριζικά διαφορετική από τις προσδοκίες. "Απλά οδηγήστε γύρω" "Όταν ρωτήσαμε τους Γερμανούς πώς να περάσουμε μέσα από τα ναρκοπέδια, απάντησαν: απλώς περάστε. 

Στους χάρτες τους, τα ναρκοπέδια καλύπτουν μια έκταση 200 επί 100 μέτρα, ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για εκτάρια", ένα ουκρανικό τάνκερ με ένα ειρωνικό χαμόγελο μεταφέρει τη συζήτηση με εκπαιδευτές σε ένα προπονητικό κέντρο στη Γερμανία. Αυτή η ιστορία μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Welt.

 Αυτή είναι μια από τις λίγες δημόσιες ενδείξεις ότι η δουλειά του ΝΑΤΟ με τον ουκρανικό στρατό είναι ατελής, για να το θέσω ήπια. 

 Όμως τα μέλη της συμμαχίας ανέλαβαν να προετοιμάσουν την κύρια δύναμη κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από την αντεπίθεση. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι χώρες του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού έπρεπε να εκπαιδεύσουν και να προμηθεύσουν εννέα από τις 12 ουκρανικές ταξιαρχίες με όλα τα απαραίτητα.  

Ο αριθμός του καθενός είναι περίπου 4000 μαχητές.

 Συνολικά, οι σύμμαχοι του Κιέβου δεσμεύτηκαν να εκπαιδεύσουν περισσότερα από 70.000 άτομα. Περίπου 30 χιλιάδες το καθένα ανέλαβε την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 Άλλες δέκα χιλιάδες - οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «ένα διευρυμένο και πιο εξελιγμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται σε μεγάλης κλίμακας πόλεμο».  

Η εκπαίδευση γίνεται στη Γερμανία. Εμβολιασμός για την APU Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το τι είναι προετοιμασία. Η δυτική και η ουκρανική επίσημη εικόνα παρουσιάζει μια ευτυχισμένη εικόνα. Οι εκπαιδευτές επαινούν την ικανότητα και τον ενθουσιασμό των μαθητών, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ίδιους, απορροφούν πληροφορίες γρήγορα και αποτελεσματικά. Μιλούν πρόθυμα για τις «συναισθηματικές στιγμές» του χωρισμού και της ανταλλαγής αναμνηστικών.

  Στα μειονεκτήματα των θαλάμων είναι η τάση τους για «ορισμένο αναρχισμό». Διάφοροι τύποι εκπαίδευσης εμπίπτουν στις πλοκές των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης - από τον έλεγχο του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού μέχρι την ανάπτυξη επίθεσης σε κατοικημένες περιοχές. Έτσι, σε μια από τις εκθέσεις, στις συνθήκες χαμηλών βρετανικών κτιρίων, προσομοίωσαν την επίθεση στη Μελιτόπολη.

Ένα από τα πιο λεπτομερή υλικά σχετικά με αυτό το θέμα δημοσιεύτηκε το φθινόπωρο του 2022 στις σελίδες των Financial Times.  

Η δημοσίευση ανέφερε ότι Βρετανοί εκπαιδευτές προσπαθούν να αναδημιουργήσουν τις συνθήκες των μαχών όσο το δυνατόν πιο εύλογα. Αναπαράγουν τη «βρωμιά, τον θόρυβο και τη βρώμα» των πεδίων μάχης. Χρησιμοποιούν ψεύτικο αίμα, ηχογραφήσεις κραυγών. Καλεσμένοι ηθοποιοί με ακρωτηριασμένα μέλη. 

Τα ορύγματα είναι ειδικά πλημμυρισμένα με νερό. «Προσπαθούμε να εμβολιάζουμε τον ουκρανικό στρατό έναντι των πιέσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης John Harris. Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί που πιάστηκαν αιχμάλωτοι περιγράφουν τα πάντα διαφορετικά. Δεν υπήρξε κανένα όφελος από την ξένη εκπαίδευση, διαβεβαιώνουν. 

 "Στη Βρετανία, η εκπαίδευση πήγε ως εξής: έσκαψαν, μας πήγαν στο προπονητικό πεδίο, πυροβόλησαν, έτρεξαν στα δύο και στα τρία. Ακόμη και στο Zhytomyr μας έσυραν πιο δυνατά", λέει ένας από τους μαχητές. «Δεν μας πήραν στα σοβαρά» Μια άλλη πηγή είναι ο ενεργός ουκρανικός στρατός. Ένας χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο Ordinary joker 2.0 - όσο μπορεί κανείς να καταλάβει, αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - δημοσίευσε μια ιστορία για μαθήματα στη Γερμανία. Οι εκπαιδευτές εκεί ήταν Αμερικανοί. Ο συγγραφέας παραπονιέται για την καθημερινότητα. 

 Για παράδειγμα, απαίτησαν να σηκωθούν στις πέντε το πρωί, αν και τα γυρίσματα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 13:00. Κατά την άφιξη στο πεδίο εκπαίδευσης, αποδείχθηκε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης δεν ήταν σχεδιασμένο για άτομα με εμπειρία μάχης, αν και κάποιοι πολεμούσαν για περισσότερο από ένα μήνα. Ο οικοδεσπότης υποσχέθηκε να προσαρμόσει το σχέδιο, αλλά αυτό δεν συνέβη. 

 Η εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά μακριά από την πραγματικότητα της τρέχουσας σύγκρουσης. Το πιο ενδιαφέρον μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορούσε, σύμφωνα με τα λόγια του ουκρανικού στρατού, «σχετικά στοιχειώδη πράγματα». Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προετοιμάζουν ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων RAK-SA-12 - RIA Novosti, 1920, 14/07/2023 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν να προστατεύουν τους ανθρώπους».  

Τι συμβαίνει στο μπροστινό μέρος 14 Ιουλίου, 08:00 «Μας διδάχτηκαν για μια εβδομάδα να διαβάζουμε χάρτες, να αντικατοπτρίζουμε συντεταγμένες, να παίρνουμε αζιμούθιο, να μεταφράζουμε το αζιμούθιο από πυξίδα σε χάρτη και αντίστροφα», γράφει. «Όταν λέγαμε ότι χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς χάρτες σε tablet και τηλέφωνα, δεν μας πήραν στα σοβαρά. .» Σύμφωνα με τον ίδιο, στους Αμερικανούς μέντορες φαινόταν παράλογο ότι ο ουκρανικός στρατός πηγαίνει σε πολεμικές αποστολές με κινεζικά smartphone και tablet. 

 "Ναι, ο εξοπλισμός μπορεί να καθίσει, να αποτύχει, αλλά ένας χάρτινος χάρτης είναι πάντα μαζί σας. Αλλά μετά το Nettle (ουκρανική εφαρμογή για κινητά για πυροβολικούς. — Εκδ.), δεν θέλω να επιστρέψω καθόλου στους χάρτινους χάρτες", ο μαχητής παραδέχεται. 

 Παράλληλα, κατά τις ασκήσεις του τάγματος χρειάστηκε να επιχειρήσουμε σε συνθήκες πυκνής ομίχλης, οπότε δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν ακόμη και «στοιχειώδεις» δεξιότητες. «Δεν είναι καν στα σχέδια» Η είδηση ​​για τους Ουκρανούς δόκιμους ήταν η αδυναμία των Αμερικανών να χρησιμοποιήσουν μικρά drones. «Δεν έχουν καν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν πολιτικά ελικόπτερα», διαβεβαιώνει ο στρατιωτικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί είναι υποστηρικτές της «καθαρής αναγνώρισης ποδιών».  

Για αυτούς, «είναι απολύτως φυσιολογικό να σκαρφαλώνουν σε κάποιο λόφο, να αντικατοπτρίζουν τις συντεταγμένες ενός σημείου χρησιμοποιώντας έναν χάρτινο χάρτη και αζιμούθιο, να καλούν το πυροβολικό μέσω ασυρμάτου, να το διορθώνουν και να πηγαίνουν πίσω». Ταυτόχρονα, διαθέτουν πολλά διαφορετικά αεροσκάφη τύπου drones, τα οποία όμως χρησιμοποιούνται μόνο σε επίπεδο ταξιαρχίας. 

 «Αυτό δείχνει απόλυτα ότι, εκτός από τις συγκρούσεις με τους ιθαγενείς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία κ.λπ., οι Αμερικανοί δεν έχουν λάβει μέρος σε έναν σοβαρό πόλεμο για μεγάλο χρονικό διάστημα», πιστεύει ο συγγραφέας. Και δίνει ένα παράδειγμα: Αμερικανοί συνάδελφοι σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν «σε ποια απόσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με ποια ταχύτητα μπορεί να πετάξει και πόσο βάρος μπορεί να φέρει ένα drone καμικάζι για 500 δολάρια».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...