Παπούλιας σε Γκάουκ: Πάμε στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Γκάουκ σε Γλέζο: Είσαι μύθος

Ο Έλληνας Πρόεδρος χαρακτήρισε «οξύμωρο» ο ελληνικός λαός να υλοποιεί επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για εκκρεμείς υποχρεώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Καταδίκασε τη δρακόντεια λιτότητα - Ζήτησε αναθεώρηση του «Δουβλίνου ΙΙ» για την παράνομη μετανάστευση
Ζήτημα διεθνούς διαιτησίας -η οποία, ουσιαστικά, ερμηνεύεται ως παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης- για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά την επίσημη προσφώνηση στη διάρκεια του δείπνου προς τιμή του Γερμανού προέδρου.

Αιματηρή καταδίωξη λαθρομεταναστών από σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες

Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος με 14 επιβαίνοντες - Γιατί άνοιξαν πυρ οι άντρες του Λιμενικού - Στο «Σκυλίτσειο» της Χίου νοσηλεύονται μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος
Άγρια καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

ΤτΕ: Στα 6,38 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Κεφάλαια 2,183 δισ. ευρώ χρειάζεται η Εθνική, 2,945 δισ. η Eurobank, 262 εκατ. η Alpha και 425 εκατ. η Τράπεζα Πειραιώς
Επιπλέον κεφάλαια 6,38 δισ. ευρώ χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να ενδυναμώσουν τα ίδιά τους κεφάλαια.

Ρώσοι βύθισαν ανθυποβρυχιακό ώστε να αποκλείσουν την έξοδο ουκρανικών πλοίων από το ναύσταθμο.

Επιχείρησαν να εμποδίσουν την έξοδό τους από το ναύσταθμο της Κριμαίας
Τη στιγμή που ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, υποστηρίζει ότι η Κριμαία είναι, ήταν και θα είναι τμήμα της Ουκρανίας, ο ρωσικός στόλος βύθισε ανθυποβρυχιακό στο λιμάνι της Κριμαίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια ώστε να αποκλείσουν την έξοδο ουκρανικών πλοίων από το ναύσταθμο.

Κινέζοι θέλουν να φέρουν 50.000.000 επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FPAM, Έρικ Τσενγκ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της τρόικας αποδεικνύει ότι πολύ σύντομα το αεροδρόμιο θα ιδιωτικοποιηθεί, απαντώντας στις «απορίες» του ΤΑΙΠΕΔ για την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους
Το έντονο ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

Νέα ταινία «Grand Central»: Τοξικά απόβλητα, ερωτικά τρίγωνα και σήψη της σύγχρονης κοινωνίας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που δέχτηκε πολύ καλές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013, έρχεται στις αθηναϊκές αίθουσες

Μια δραματική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες, που ενθουσίασε κριτικούς και κοινό όταν προβλήθηκε στις Κάννες, το Grand Central, περιγράφει ένα ερωτικό τρίγωνο τόσο έντονο που καθιστά την ταινία άξια προσοχής.

Μοιράστηκαν 2,6 εκατ. ευρώ σε ΛΑΟΣ -Χρυσή Αυγή- ΔΗΜΑΡ για να κάνουν... έρευνες!

Διαβάστε τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
2,6 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος από το 2005 έως το 2013 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν το ΛΑΟΣ η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ και να κάνουν... έρευνες.

Τεχνολογία: Η Rolls Royce επενδύει στα μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία

Αφού γνωρίσαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), ήρθε η σειρά των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και τέλος έρχονται τώρα από την Rolls Royce και τα μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία
Στα κεντρικά της γραφεία στο Άλεσουντ της Νορβηγίας η εταιρεία Rolls Royce Blue Ocean σχεδιάζει να κατασκευάσει τα πρώτα μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία που σε δέκα περίπου χρόνια θα "αλωνίζουν" στις θάλασσες της Βαλτικής.

Έρχονται 17 συρμοί τρίτης γενιάς στο Μετρό της Αθήνας

Σε δοκιμαστική κυκλοφορία τέθηκαν την Τρίτη οι συρμοί τρίτης γενιάς του Μετρό της Αθήνας.
Παρών κατά τη δοκιμή ήταν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Νικόλαο Παπαθανάση, στελέχη των Σταθερών Συγκοινωνιών και εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, επιβιβάστηκαν στο σταθμό «Εθνική Άμυνα», συνταξίδεψαν με τους επιβάτες του Μετρό ως το σταθμό «Ευαγγελισμός»

Στη Λιβύη εκδόθηκε από τον Νίγηρα ο γιος του Καντάφι

Στην έκδοση του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαάντι, προχώρησαν οι αρχές του Νίγηρα.
Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε πως ήδη ο Σαάντι Καντάφι βρίσκεται σε φυλακή της Τρίπολης.
Ο γιος του Καντάφι είχε καταφύγει στο Νίγηρα μετά την πτώση του καθεστώτος το 2011.
Οι αρχές της Λιβύης επεδίωκαν από τότε την έκδοσή του.

Το Ποντίκι - Ο Μαδούρο κλείνει τη "διώρυγα" Βενεζουέλας - Παναμά - Ένας χρόνος χωρίς τον Τσάβες

«Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών να μείνει εκεί που είναι». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκλεισε το ζήτημα της μεσολάβησης του διεθνούς Οργανισμού για την εκτόνωση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα του.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με τον Παναμά, τη χώρα που στήριξε τη σχετική πρωτοβουλία.

Το Ποντίκι- Το μνημόνιο χτυπάει την πόρτα της Γαλλίας

Νέα ζόρια για τον Φρανσουά Ολάντ αφού η οικονομία της χώρας του δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλει να πιστεύει.

Αργά χθες τη νύχτα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να θέσει τη Γαλλία υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» και για πολλοστή φορά επέκρινε την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της καθώς και το υψηλό επίπεδο του χρέους της.

Το Ποντίκι - Πολύ σαβούρα στο «Ποτάμι»...-Ο Μπογιόπουλος αδειάζει στο «ποτάμι» τον Τέλογλου

Την άποψή του για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη δημοσιεύει σε άρθρο του στο enikos.gr, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Πολύ σαβούρα στο ''Ποτάμι''...» και έχει ως εξής:

Παρατήρηση πρώτη: Μεταξύ φίλων, είτε υπό την στενή και ουσιαστική έννοια, είτε υπό την ευρεία και τυπική έννοια, οι πιο φιλικές είναι οι καθαρές κουβέντες.

Το Ποντίκι - Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Ποσοστό έκπληξη για το Ποτάμι

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τις ευρωεκλογές αμέσως μετά από την ανακοίνωση του κόμματος «Το Ποτάμι» το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Alco για λογαριασμό του NewsIt με δείγμα 1.000 ατόμων από όλη τη χώρα και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Βίντεο: Απίστευτο σκηνικό με πιτσιρικά στο φιλικό Βραζιλία-Νότια Αφρική!

Ένας 10χρονος εισβολέας μετά το τέλος του παιχνιδιού μπήκε υπό την προστασία του Νεϊμάρ και γνώρισε την αποθέωση από όλη τη βραζιλιάνικη ομάδα
Αυτή είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου. Να κάνει έναν μικρό φίλαθλο, τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο!

Βίντεο: Η Γαλλία υποχρέωσε τους Ολλανδούς στην πρώτη τους ήττα μετά από 1,5 χρόνο

Ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ Ντε Πρενς», η Γαλλία επικράτησε 2-0 της Ολλανδίας σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ
Η μία έδειξε καλό πρόσωπο, η άλλη προβλημάτισε! Η Γαλλία επικράτησε στο Παρίσι 2-0 της Ολλανδίας σε φιλικό αγώνα ενόψει Βραζιλίας το καλοκαίρι και πήρε καλύτερο... βαθμό ετοιμότητας.

Βίντεο: Άκακος «γίγαντας» η Εθνική Κολομβίας

Είτε έφταιγε το κενό του Φαλκάο, είτε η χαλαρότητα, η Κολομβία ήταν κακή απέναντι στην Τυνησία και το 1-1 στη Βαρκελώνη «πονοκεφαλιάζει» τον Πέκερμαν ενόψει Μουντιάλ, όπου θα συναντήσει την Ελλάδα
Η Κολομβία είχε προβληματική εικόνα στη Βαρκελώνη απέναντι στους Τυνήσιους. Η ομάδα του Πέκερμαν και αντίπαλος της Εθνικής στο Μουντιάλ ήρθε ισόπαλη 1-1, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση.

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 2-1 Επική ανατροπή επί της Τουρκίας με 9 παίκτες!(vds)

Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που έμοιαζε και βάσει λογικής θα έπρεπε να είναι χαμένο!

Ωστόσο, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, που βρέθηκαν να χάνουν 0-1 από την Τουρκία στο 11' και να παίζουν με 9 (!) παίκτες από το 25' νίκησαν με 2-1 και βάζουν πλώρη για την πρόκριση στα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Σμήνη αμερικανικών αεροσκαφών κατευθύνονται στη Βαλτική

Ενισχύεται η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ως απάντηση στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και λόγω της απροθυμίας της Μόσχας να προχωρήσει στην απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία.
Σμήνη αμερικανικών αεροσκαφών κατευθύνονται στη Βαλτική