Πυρ ομαδόν των ευρωπαίων ηγετών κατά Τραμπ

Τις ανησυχίες τους για τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κουρφής που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι αναγκαίο οι Βρυξέλλες να συνεργαστούν με την Ουάσινγκτον. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ με τη δημιουργία ακόμη και του δικού της νομισματικού ταμείου.

«Παραπολιτικά» Καμπάνα στον Κουρτάκη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου

Σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών του.

​Το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε ο εκδότης επιβάλλοντάς του ποινή 7 μηνών για εξύβριση και 10 μηνών

Συλλήψεις διπλών κατασκόπων

Δολοφονίες και αιφνίδιοι θάνατοι Ρώσων -και όχι μόνο- διπλωματών και αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα έχουν πυροδοτήσει πολλά σενάρια σχετικά με έναν πόλεμο ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ δύο εκ των πιο ισχυρών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών του κόσμου: της CIA των ΗΠΑ και της FSB (πρώην KGB) της Ρωσίας.


Τα εν λόγω σενάρια, όμως, ίσως να απέχουν λίγο από την πραγματικότητα μετά και την τελευταία εξέλιξη, η οποία έρχεται από τη Ρωσία.

Μάλτα: Ανακοινώθηκαν οι δράσεις για το 'δρόμο' της Κεντρικής Μεσογείου

Έλεγχος εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και ανακοπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη τα βασικά σημεία στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Άμεση και η συνεργασία με τη Λιβύη, αλλά και τις γειτονικές της χώρες συμπεριλαμβανομένων και των υπο-Σαχάριων
Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρία των ηγετών της ΕΕ στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας, η οποία είχε θέμα της το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύλληψη μέλους τουρκικού φορτηγού πλοίου που τραβούσε φωτογραφίες από το ναύσταθμο Σαλαμίνας

Στη σύλληψη ενός 51χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MAKBULE ANA, σημαίας Τουρκίας, που διενεργούσε φωτογραφικές λήψεις περιοχών στο ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τον διάπλου του πλοίου, προχώρησε η λιμενική αρχή Σαλαμίνας.
Το θέμα αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας,

Γιατί η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα

Πολλοί γράφουν για τύμπανα πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν τους Τούρκους να μην επιδιώξουν πόλεμο με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
Πρώτον, οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Οι ΗΠΑ κατά την περίοδο Ομπάμα δεν ήταν ο συνήθης στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας, συνεπώς μέχρι στιγμής οι Τούρκοι δεν έχουν τη στήριξη, ούτε την κάλυψη των ΗΠΑ όπως έγινε με το Κυπριακό το 1974.

Αμετανόητος Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο

Ένταση στη δίκη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Όπως υποστηρίζουν, ο Επ. Κορκονέας δήλωσε στο δικαστήριο "ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο"
Στην παραίτηση τους από τη θέση της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος,

Άγριο διπλωματικό επεισόδιο με τον αμερικανό πρεσβευτή στα Τίρανα

Σκληρή δημόσια αντιπαράθεση, με πρωταγωνιστές τον Γενικό Εισαγγελέα της Αλβανίας, Αντριάτικ Λάλα και τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Ντόναλντ Λιού, που έλαβε διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου, μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα.
Σε εκδήλωση για τη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών, που οργάνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αμερικανός διπλωμάτης κατηγόρησε άμεσα τον

«Πονοκέφαλο» για τα Τίρανα προκαλεί αίτημα Βούλγαρων ευρωβουλευτών

«Κατά μήκος των συνόρων Αλβανίας-ΠΓΔΜ ζουν 50.000-100.000 Βούλγαροι»
Οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό δεν αποτελούν από ότι φαίνεται κάτι που αποτελούν αιτία δημιουργίας έντασης στο εξωτερικό, μόνο για την Τουρκία.
Еν μέσω της αμφίρροπης προεκλογικής περιόδου στη Βουλγαρία στη μάχη μπαίνουν και θέματα μειονοτήτων στα Βαλκάνια σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr.
Όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης

Πυροβολισμοί στο Λούβρο – Επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος»

Ένας γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα που είχε στην πλάτη του δύο σακκίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού, σε μια επίθεση για την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική.
Ο άνδρας φώναξε Αλλάχ Άκμπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος) και επιτέθηκε σ’ έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά ,