Το νέο ταχύπλοο της Mercedes-AMG με τους 2.700 ίππους

Πιστό στην παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, το τμήμα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής φίρμας παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Miami International Boat Show ένα νέο υπέρ-σκάφος.

Το ταχύπλοο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Cigarette Racing και ονομάζεται Tirranna AMG Edition. Έχει μήκος 18 μέτρα και τροφοδοτείται από έξι V8 κινητήρες της Mercury συνολικής απόδοσης 2.700 ίππων.

H Renault παρουσίασε και ηλεκτρικό σκάφος Black Swan ...

Μετά τα αυτοκίνητα σειρά έχουν και τα ηλεκτρικά σκάφη όπως αυτό που παρουσίασε η Renault.
Πρόκειται για το Black Swan, το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος που έχει φτιαχτεί με σκοπό να καλύψει ανάγκες μετακινήσεων όπως για παράδειγμα στον ποταμό Σηκουάνα όπου οι ταχύτητες είναι μικρές. 

Διασχίζοντας με drone τον Ισθμό της Κορίνθου

Η Drone Solutions διέσχισε με το drone της τον Ισθμό της Κορίνθου και μας προσφέρει ένα εξαιρετικό βίντεο, από το εμβληματικό σημείο της Ελλάδας!

Το πιο γρήγορο και πολυτελές γιοτ όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Το εξαιρετικό μηχανοκίνητο πολυτελές γιοτ AKIRA, με τις απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στις οποίες «πετάει» πάνω από το νερό με μέγιστη ταχύτητα του 45 κόμβους, παρουσιάζει στο εναέριο βίντεο του ο Chris Giatrakos.


Απολαύστε το:

Αλλαγή στην ημερομηνία της έκθεσης "Σκάφος-Ψάρεμα-Boat & Fishing" λόγω… κορωνοϊού

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές της έκθεσης σκαφών και ψαρέματος Boat & Fishing σχετικά, που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο τριήμερο 6-8 Μαρτίου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φίλους της θάλασσας και στους επαγγελματίες που θα συμμετείχαν αλλά και μετά τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα, αποφάσισαν την αναβολή της έκθεσης και τη μετάθεσή της για τον ερχόμενο Μάιο.

Δωρεάν μεταδόσεις παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από την ΕΡΤ και μέσω διαδικτύου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ, αλλά και μέσω του ιστοτόπου της, www.nationalopera.gr.
Μέσα στον Απρίλιο, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ένα πανόραμα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της: από τις μεγαλειώδεις παραστάσεις όπερας στο Ηρώδειο με διεθνείς σταρ, όπως, μεταξύ άλλων, η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τις εντυπωσιακές παραγωγές οπερέτας, μπαλέτου, παιδικής όπερας που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, έως και μπαρόκ όπερα και μουσικό θέατρο από την Εναλλακτική Σκηνή.

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: « Μείνετε στο σπίτι τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα»

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, με συστάσεις που απέστειλε στους ιερείς της, στις εκκλησίες και στις μονές της ανά την επικράτεια, προτρέπει τους κατά τόπους ιεράρχες και κληρικούς να καλέσουν τους πιστούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα.
Η συστάσεις θα εφαρμοσθούν και θα εμπλουτισθούν κατά την εκτίμηση των τοπικών ιεραρχών δεδομένης της υγειονομικής και επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας που συντονίζει την δράση όλων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι 8 ιερείς που λειτουργούν σε έξι εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό.

Περπατά στον θάλαμο της κλινικής ο Μπόρις Τζόνσον

Νέο ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνιγκ Στριτ.
Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, περπατάει πλέον στον θάλαμο της κλινικής και συνομιλεί με τους γιατρούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού την Παρασκευή.
«Ο πρωθυπουργός μπόρεσε να κάνει σύντομους περιπάτους, ως μέρος της φροντίδας που λαμβάνει για την ανάρρωσή του. Έχει μιλήσει με τους γιατρούς του και ευχαριστεί ολόκληρη την νοσοκομειακή ομάδα για την απίστευτη φροντίδα που έχει λάβει», ανέφερε η Ντάουνιγκ Στριτ.

Π.Ο.Υ: Μια πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει στη «φονική επανεμφάνιση» της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα τις χώρες να είναι πολύ προσεκτικές σε ό,τι αφορά την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αναχαιτιστεί ο ρυθμός διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Ο Π.Ο.Υ. θα ήθελε να δει μια χαλάρωση, όμως ταυτόχρονα μια πρόωρη κατάργηση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «φονική επανεμφάνιση» της πανδημίας, τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τα εφιαλτικά απόρρητα σχέδια Octagon-FreeJack-Zodiac

Δεν πρόκειται για μία κινηματογραφική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Κουέντιν Ταραντίνο ούτε για μία μεταφορά μίας απόρρητης επιχείρησης της CIA στη μεγάλη οθόνη υπό την καθοδήγηση του Μπεν Άφλεκ. Δεν πρόκειται καν για ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που προέκυψε μετά από μία υποθετική παγκόσμια επέλαση μίας θανατηφόρας ασθένειας μετά από καταστροφική πολεμική σύρραξη της Δυτικής Αυτοκρατορίας με την Ανατολική Υπερδύναμη.

«Πυρά» Τσίπρα για το Eurogroup: «Η Ε.Ε. αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος της κρίσης»

Σφοδρή κριτική στις αποφάσεις του Eurogroup για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού ασκεί με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ηγεσία της Ε.Ε. ότι «αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος της κρίσης. Και φυσικά δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος».
Αναλυτικά, ο Α. Τσίπρας δήλώσε:
«Η απόφαση του Eurogroup είναι, δυστυχώς, κατώτερη των περιστάσεων. Τα 540 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι ένα πακέτο που υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών για την άμεση στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πέτσας: Δεν απαλλάσσονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τη δόση της άδειας

Η ενημέρωση των πολιτών είναι η βέλτιστη άμυνα της Πολιτείας απέναντι σε ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα fake news υποστήριξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαχείριση των κονδυλίων ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, κατόπιν αιτήματος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στο ζήτημα της αναβολής της υποχρέωσης

Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών: «Γιατί να επιτρέπεται κόσμος στα σούπερ μάρκετ και όχι στις εκκλησίες;»

Την αντίδρασή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την απόφαση να μην είναι ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική προσευχή την μεγάλη εβδομάδα, εξέφρασε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.
Οι συντάκτες της επιστολής αυτής μάλιστα αναρωτιούνται πως επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ, στις τράπεζες και στις λαϊκές αγορές η προσέλευση του κόσμου και απαγορεύεται στους ναούς.
Αναλυτικά η επιστολή...
Μακαριώτατε άγιοι Αρχιερείς,
Τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. παραμένουν ευπειθείς στις προσταγές του

Γιατί η ΕΥΠ «ψάχνει» παροπλισμένα τουρκικά πλοία

Λίστα με τουλάχιστον πέντε ύποπτα τουρκικά πλοία που μπορούν να μεταφέρουν παράτυπα μετανάστες στα ελληνικά νησιά, όπως συνέβη στην περίπτωση του τουρκικού φορτηγού πλοίου που είχε προσαράξει στην Κέα με 193 μετανάστες στα μέσα Μαρτίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert , η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον τελευταίο μήνα έχει συλλέξει πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παροπλισμένα

Εκρηκτική ένταση στη Λάρισα: Οργισμένοι Ρομά στους δρόμους - Σε ρόλο «πυροσβέστη» Τσιόδρας-Χαρδαλιάς (Videos)

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, η οποία τέθηκε σε καραντίνα μετά τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στον οικισμό.

Κάτοικοι του οικισμού κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ζητώντας εξηγήσεις για την καραντίνα 

Νότα αισιοδοξίας από πνευμονολόγο του «Σωτηρία»: «Νομίζω ότι έχει σταματήσει η αλυσίδα της μετάδοσης»

Νομίζω ότι έχει σταματήσει η αλυσίδα της μετάδοσης», είπε μιλώντας στην εκπομπή "Δέκα" της ΕΡΤ1 με την Όλγα Τρέμη η κα Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του "Σωτηρία".
Ωστόσο, εξήγησε πως "ακόμα είμαστε ευάλωτοι, δεν έχουμε αντισώματα".
Το αισιόδοξο είναι ότι "έχουμε λιγότερους νοσηλευόμενους στις  ΜΕΘ", ενώ αναφερόμενη στο γενικά επιτυχημένο αποτέλεσμα εκτίμησε πως οφείλεται στο ότι "δουλέψαμε όλοι μαζί και πήραμε έγκαιρα τα μέτρα".
"Εμείς κάναμε καλύτερη δουλειά από την Αγγλία και τη Γαλλία που ήξεραν νωρίς το παράδειγμα της Κίνας"., κατέληξε η κα Γκάγκα.

Κορωνοϊός: Ενενήντα νεκροί και πάνω από 2.000 κρούσματα στην Ελλάδα (LIVE)

Συνολικά 2.011 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 56 είναι νέα. Όπως ανέφερε, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 525 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 776 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Επιπλέον ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 90. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 73 έτη, από αυτούς οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 89% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Πρόστιμα 300 ευρώ στους απείθαρχους που θέλουν να βγουν εκτός περιφέρειας

Από σήμερα Παρασκευή απόγευμα ισχύει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αυξάνει τα πρόστιμα στα 300 ευρώ γι’ αυτούς που θέλουν να βγουν εκτός περιφέρειας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Open TV, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα υπουργική απόφαση για την τροποποίηση του πλαισίου αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και προσδιορίζονται στα 300 ευρώ τα πρόστιμα για όσους θέλουν να βγουν εκτός περιφέρειας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη Χαρδαλιά-Τσιόδρα στην Περιφέρεια

Νωρίς το μεσημέρι βρέθηκαν στη Λάρισα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μετέχοντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη..

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν την καραντίνα στη Ν. Σμύρνη (φωτ.)

Με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις επιτηρείται το πρωί της Παρασκευής η καραντίνα σε σημαντικό τμήμα της συνοικίας Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα.
Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Οι Ρομά προπηλάκισαν & εκδίωξαν Τσιόδρα-Χαρδαλιά: «Τι θέλετε εδώ ρε;» - Δεν δέχονται την καραντίνα

Στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού το βράδυ της Πέμπτης. Παρόλα αυτά έξαλλοι Ρομά οι οποίοι δεν δέχονται να μπουν σε καραντίνα τους υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις και τους προπηλάκισαν,

Eurogroup: Εγκρίθηκε τελικά πακέτο €540 δισ. για κορωνοϊό - Οι ασάφειες και οι «κόκκινες» γραμμές

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν χθες Πέμπτη σε καταρχήν συμφωνία προκειμένου να διατεθεί μισό τρισεκατομμύριο ευρώ για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, που δέχονται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, άφησαν όμως ανοικτό τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί η ανάκαμψη, την ώρα που όλα τα κράτη μέλη οδεύουν σε βαθιά ύφεση.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε αφού η Γερμανία και η Γαλλία άσκησαν πίεση για να καταβληθεί τουλάχιστον εν μέρει η αντίσταση της Ολλανδίας, η οποία αξίωνε να υπάρξουν αυστηροί όροι στην κατεπείγουσα χρηματοδότηση με ευρωπαϊκές πιστώσεις στις